Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΜΗ ΕΝ ΔΗΜΩ

 


Μιλήστε στα παιδιά. Πείτε τους την Αλήθεια. Πείτε τους ότι η ποιότητα της ζωής δεν εξασφαλίζεται μόνο μέσα από τις υλικές ψευδαισθήσεις.

Τα σπίτια που τους φτιάχνετε και τα έχετε έτοιμα, τις περιουσίες, τα πάντα πληρωμένα για τις σπουδές, όλα αυτά κι όσα τα ακολουθούν, μονάχα ακυρώσεις και ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούν σε νέους ανθρώπους. 

Τους εξασφαλίζετε μια αναπηρία ζωής, πνευματικής αλλά και

ρεαλιστικής ανημπόριας. Τους απαγορεύετε το δικαίωμα της δράσης, της προσπάθειας, της πτώσης, της αποτυχίας, της απώλειας, της ενδυνάμωσης της ατομικής έκφρασης, του ενστίκτου επιβίωσης. Επιτρέψτε τους τη χαρά να φτιάξουν τα πάντα στη ζωή τους μόνοι τους.

Ένας άνθρωπος δε διαμορφώνει προσωπικότητα όταν όλα τα έχει έτοιμα στο χέρι. Αντιθέτως, γίνεται έρμαιο των καταστάσεων, ευνουχισμένος δε στέκεται ικανός να διαχειριστεί την αλήθεια της ζωής. 

Επιτρέψτε τους τη χαρά να φτιάξουν μόνοι τους τα πάντα στη ζωή τους.

Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη άλλους ανθρώπους σαν κι αυτούς. Χρειάζεται ενεργούς, ανεξάρτητους, ανοιχτόμυαλους πνευματικά αφυπνισμένους νέους που θα μπορέσουν να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες και τις ποιότητες του συλλογικού Νου. Αφήστε τα παιδιά να ζήσουν μόνα τους, μη τους στερείτε το δικαίωμα της Αυτογνωσίας προβάλλοντας τους φόβους σας. 

Αλλιώς τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να μετατοπιστεί σε αυτή την χώρα. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα.

Μιχάλης Δέλτα  Το Φως Των Λέξεων