Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Καλαμάτα: Ενημέρωση για το δίκτυο 5g στο εργατικό κέντρο

΄

" Μεγαλειώδης η επιτυχία του συνεδρίου-ομιλίας που διοργάνωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες Καλαμάτας σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G (και γενικά της ακτινοβολίας) στην υγεία,
όπως και τις τρομακτικές συνέπειες κατά της νομοθετημένης κεκτημένης ατομικής ελευθερίας (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και του απορρήτου της προσωπικής ζωής.
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο όπου πολλοί συμπολίτες μας στάθηκαν όρθιοι, καθόλη την την διάρκεια της ομιλίας, ελλείψη κενού καθίσματος ο Διδάκτoρας Φυσικής τού Πανεπιστημίου MANCHESTER και Διευθυντής Ερευνών τού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Αλκιβιάδης - Κωνσταντίνος Κεφαλάς και ο Νομικός κ. Κωνσταντίνος Διάκος ανέπτυξαν ο καθένας από την δική τους επιστημονική «σκοπιά» το ζήτημα της καινοφανούς, πειραματικής ασύρματης τεχνολογίας 5G και ανάδειξαν με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία την επικινδυνότητα της εν λόγω τεχνολογίας τόσο όσον αφορά τους ζωντανούς οργανισμούς όσο και τον επηρεασμό που αυτή θα επιφέρει στο προσωπικό απόρρητο (ουσιαστικά κατάργηση) και στην κοινωνική ζωή.
Το συνέδριο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ο πρώτος επιτυχής «σταθμός» μιας συνεχούς κοπιώδους δίμηνης προσπάθειας ακομμάτιστων πολιτών της Καλαμάτας η οποία, λόγω της μαζικότητάς του και της εγκυρότητας των ομιλητών, ευαισθητοποίησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο ο οποίος την επομένη του συνεδρίου δέχθηκε τους επιστήμονες-ομιλητές με μία μικρή αντιπροσωπευτική επιτροπή των «Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» προκειμένου να συζητηθεί το θέμα 5G.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ο Δήμαρχος Καλαμάτας υποσχέθηκε να τεθεί το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε διαβούλευση προκειμένου οι υπεύθυνοι του Δήμου αλλά και οι πολίτες της Καλαμάτας να ενημερωθούν από τους ανεξάρτητους έγκυρους επιστήμονες αναλυτικά. Από τους «Ενεργούς Πολίτες Καλαμάτας» τέθηκε και το ενδεχόμενου τοπικού δημοψηφίσματος ώστε οι πολίτες να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη για την υγεία των παιδιών τους και των ιδίων.
Λυπούμαστε για το άρθρο που φιλοξένησε τοπική εφημερίδα με τον άστοχο τίτλο «Αρκετός κόσμος στην ενημέρωση για το 5G στην Καλαμάτα» το οποίο είναι εντελώς συνοπτικό και συνοδεύεται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά το τέλος της ομιλίας και ενώ αρκετοί συμπολίτες είχαν παραμείνει στο αμφιθέατρο από ενδιαφέρον και για να θέσουν ερωτήσεις στους επιστήμονες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Διεύθυνση της εφημερίδας διέπεται από αγαθές προθέσεις και δεν συντάσσεται με τις ατυχής επιλογές του αρθρογράφο του συγκεκριμένου άρθρου.
Ευχαριστούμε θερμά τον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» που κάλυψε εκτενώς και παρουσίασε με αντικειμενικότητα την συνάντηση των ανεξάρτητων επιστημόνων-ομιλητών με τον κ. Δήμαρχο Καλαμάτας την επομένη της ομιλίας.
Σύντομα θα αναρτηθεί όλη η ομιλία στο youtube ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Παρακάτω αναρτάται βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "Μεσόγειος" τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για άλλη μία φορά."
  Πηγή