Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ Ο "ΜΑΓΟΣ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια όταν τριγύριζα στην ζούγκλα της Μαδαγασκάρης, συνάντησα τον “μάγο της φυλής”.


Εκεί, αυτός ο “μάγος” είχε την φήμη μεγάλου γιατρού, κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να γνωριστώ μαζί του και να κάνουμε μια κουβεντούλα.

Τον ρώτησα λοιπόν εκτός των άλλων για την “φονική γρίπη” που απασχολεί τον πολιτισμένο κόσμο.

Ά, μου είπε, να τι κάνουμε εμείς εδώ στην ζούγκλα όταν κάποιος έχει πυρετό.

Κοιτάμε την γλώσσα του κι αν είναι άσπρη του δίνουμε να πιεί ζεστά θερμαντικά αφεψήματα, διότι άσπρη γλώσσα σημαίνει πως τα εσωτερικά του όργανα είναι κρύα και το δέρμα ζεστό.

Αν όμως η γλώσσα του είναι κόκκινη σημαίνει το αντίθετο, πως τα εσωτερικά του όργανα έχουν φλόγωση και το δέρμα του είναι κρύο, οπότε του δίνουμε δροσερούς φυσικούς χυμούς όπως λεμονάδα και πορτοκαλάδα.

Κατάλαβα του είπα, έχει μια λογική αυτό διότι έτσι επιτυγχάνεται η ομοιόσταση, άρα στην πρώτη περίπτωση το αφέψημα τζίντζερ, εκινέσια κλπ, ενδείκνυται.

Στην δε δεύτερη περίπτωση, μπορούμε να ενισχύσουμε τους φυσικούς χυμούς και με έξτρα βιταμίνη C.

Εμείς όμως του είπα δίνουμε αντιπυρετικά στον πυρετό, και κατόπιν αντιβιοτικά, άσε που προληπτικά οι ειδικοί συνιστούν εμβολιασμούς.

Ε, να, γι αυτό έχετε επιπλοκές μου είπε ο “μάγος”, και μου εξήγησε πως τα αντιπυρετικά καταστρέφουν την πρώτη άμυνα του οργανισμού που είναι ο πυρετός.

Ο πυρετός δεν είναι εχθρός μας αλλά φίλος μας είπε ο “μάγος”.

Ο οργανισμός του ανθρώπου δημιουργεί πυρετό για να καταστρέψει τους ιούς και τα βακτήρια.

Τα δε αντιβιοτικά δημιουργούν με την σειρά τους ανθεκτικά στελέχη μικροοργανισμών που κατόπιν είναι δυσκολότερο να τους καταπολεμήσετε, γι αυτό και στα νοσοκομεία σας πεθαίνουν οι άνθρωποι από ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις, κι όχι από γρίπη.

Βρε τον “μάγο” σκέφτηκα, που τα ξέρει αυτά εδώ στην ζούγκλα χωρίς τηλεόραση και διαδίκτυο;

Και δεν τρώμε τίποτα, συμπλήρωσε, όταν έχουμε πυρετό αλλά φροντίζουμε να κάνουμε κλύσμα, να κουκουλωθούμε με κουβέρτες, να ιδρώσουμε, και σε τρείς μέρες το πολύ γινόμαστε καλά.

Και για τα εμβόλια της γρίπης; τον ρώτησα, τι γνώμη έχεις;

Σε αυτό το σημείο ο “μάγος της φυλής” άρχισε να γελάει τρανταχτά, και μετά από κάμποση ώρα αφού σταμάτησε το γέλιο έβγαλε από την ζώνη του ένα δολάριο, μου το έδειξε και ξανάρχισε να γελάει.

Κάπου εδώ τελείωσε η συνέντευξη μαζί του, και του είπα πριν φύγω.

Σε ευχαριστώ για την συζήτηση που κάναμε εδώ στην ζούγκλα κάτω από το δέντρο, και να το ξέρεις πως λυπάμαι πολύ κύριε “μάγε” που εσείς εδώ δεν έχετε ΚΕΛΠΝΟ, ούτε Υπουργείο Υγείας, και ΜΜΕ, να σας ενημερώνουν για το καλό σας.

Σημ. Τα ως άνω αποτελούν μέρος των απομνημονευμάτων μου, και σε καμιά περίπτωση δεν προτρέπουν ή αποτρέπουν θεραπείες που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες.

Nikolaos Vrousgos