Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Σχετική εικόνα

Την αιολική μεγαβατώρα την πληρώνουμε στον ιδιώτη επενδυτη -μεσω ΕΤΜΕΑΡ- στα 92 ευρώ, αλλα μας κοστίζει ΠΟΛΥ περισσοτερο,
όπως θα δούμε στη συνέχεια! Αντίστοιχα, η λιγνιτική μεγαβατώρα κοστίζει στη ΔΕΗ 45 ευρώ αλλά αναγκάζεται να την πουλάει πολύ ακριβοτερα (70, περίπου) επειδη πρέπει να καλύψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την χασούρα της επειδη είναι (από ποιους;;;;; ) υποχρεωμένη να την πουλάει στον Μυτυληναίο (Αλουμινιο) προς… 36 ευρω! Οσο για την αιολική μεγαβατώρα, μπορεί εμεις να την πληρώνουμε στην «χρεωση ΕΤΜΕΑΡ» 92 ευρω, αλλα μας κοστίζει, στους καταναλωτες, ΠΟΛΥ περισσοτερο: Κι αυτό, επειδη το αιολικό ρεύμα είναι «ακαταστατο» και είμαστε υποχρεωμένοι να το εξομαλύνουμε μέσω «ευελικτων αεριοστροβίλων» που καινε πανάκριβο φυσικο αέριο. Εξυπακούεται ότι το κόστος συμμετοχης των θερμικών αυτών αεριοστροβίλων -συν το κερδος των ιδιωτών που τους εχουν- το πληρώνουμε στη «βασική χρεωση» των «θερμικών» μεγαβατωρων που πληρώνουμε με τον λογαριασμο της ΔΕΗ. Ετσι, είναι δυνατον η αιολική μεγαβατώρα να μας κοστιζει, σε εμας τους καταναλωτες ακόμα και 120 ή και 150 ευρω και εμεις να νομιζουμε ότι πληρώνουμε μονο τα 92 που τσεπώνει ο ΑΠΕ-τεώνας «επενδυτης»….)

Στην πρόσφατη σχετική επιστημονική ημερίδα που εγινε στο Park Hotel, στην Αθήνα, ο Δρ. Απόστολος Ευθυμιάδης απέδειξε ότι με τον νέο Ενεργειακο Σχεδιασμό που προωθει ο Σταθάκης (και την εγκατάσταση χιλιάδων ιδιωτικών ανεμογεννητριων) η τιμη της μεγαβατώρας, στην Ελλάδα, από 100 ευρω (προ φορων) που ισχύει σήμερα, θα εκτιναχθει στα 300 ευρώ, φτωχοποιώντας τον λαο και γεμιζοντας τις τσεπες τις «ενεργειακής κλίκας».

Και αν πραγματοποιηθει και η (σατανικής εμπνευσης) πρόταση των επαγγελματικών «οικολογικών» οργανώσεων (GreenPiss και WWF) για 100% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, τοτε η μεγαβατώρα, συμφωνα με τους αξιόπιστους υπολογισμούς του Ευθυμιάδη, θα φτασει στα 500 ευρω! (Εγω υπολογιζω πάνω από 550…)

(Κοντολογις, θα έχουμε μια αποαναπτυξιακή, ψευδεπίγραφη «οικολογία» μεσω της φτώχειας, μια και με τέτοιου ύψους τιμολόγια ο κοσμος ειτε δεν θα αναβει το φως (λογω κοστους) είτε θα του εχουν ήδη κοψει το ρευμα επειδη δεν θα μπορει να το πληρώσει. Η ανθελληνική, πρακτορίστικη κτηνωδία, στο επακρον!)

Γιατι, αραγε, γινονται όλα αυτά;

Το Τελικο Σχέδιο είναι να εγκατασταθούν στην Ελλάδα 20.000 αιολικά σε ΟΛΕΣ της βουνοκορφες της Ελλάδας, μη εξαιρουμενης και της Πάρνηθας- αν όχι και της…. Ακρόπολης. (Τωρα, τα «κτήνη» θα είναι των 2 και 2.5ΜW, αύριο ΤΩΝ 3.6MW, ενώ από πισω ερχονται και τα μεγαθήρια των 4-7MW….)

Αν υπολογίσουμε, κατά μέσο όρο, κοστος αγορας 4.000.000 ευρώ για κάθε αιολικο, μιλάμε για νέο ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανειο της χώρας ύψους 80 ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ δισεκατομμυρίων που θα κληθούμε να αποπληρώνουμε (προσαυξημενο κατά 40%, τουλάχιστον) μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Κι επειδη εχουμε να κανουμε με «Γερμανους» (και τους ντοπιους συνεργάτες τους) ας υπολογίσουμε σε αυτά τα 80δις ένα ποσοστο 5% «για προώθηση της δουλειάς».
Αυτό σημαινει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να ανταμείψουν οσους τηρήσουν μια ευνοϊκή σταση απέναντι στην αιολική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας μας και της οικονομιας της, προκειμένου να παραμείνουν αδιατάρακτες οι σημερινές 300.000 θέσεις εργασιας στη γερμανική βιομηχανια αιολικών (και τα υπερκερδη των κεφαλαιοκρατών που την «τρεχουν»).

Τιποτε από όλα αυτά τα αισχη δεν γινεται για την «σωτηρια του πλανήτη» αφου, όπως ήδη αποδειχθηκε, κατι τετοιο δεν ισχύει. Όλα γινονται στα πλαίσια μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ προς οφελος συγκεκριμενων συμφερόντων: Ειτε τραπεζικών/βιομηχανικών στον χωρο των ΑΠΕ ειτε πανισχυρων υπερεθνικών κυκλωμάτων διαχειρισης δικαιωμάτων ανθρακα.

Για αυτό, η πάγια θέση μας πρέπει να είναι:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!

Διονύσης Χοϊδάς