Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.....

.Αποτέλεσμα εικόνας για καταχρηση φαρμάκων

Σύντομη περιγραφή
To ………… περιέχει σαν δραστική ουσία την παρακεταμόλη, που έχει ισχυρή αναλγητική και αντιπυρετική δράση, παρόμοια με αυτή του ακετυλοσαλικυλικού οξέος.
Ανακουφίζει γρήγορα και αποτελεσματικά από τους πόνους, την αδιαθεσία και τον πυρετό επειδή απορροφάται γρήγορα από το γαστρεντερικό σωλήνα.
Ενεργά συστατικά
Παρακεταμόλη
Η παρακεταμόλη (Paracetamol) είναι ασθενής αναστολέας της βιοσύνθεσης των προσταγλανδινών στο ΚΝΣ. Αυτό εξηγεί τις αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες (παρόμοιες με αυτές του ακετυλοσαλικυλικού οξέος).

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

Θέλοντας να αναλύσουμε τα παραπάνω, η κατάχρηση χημικών φαρμάκων που αναστέλλουν την άμυνα του οργανισμού με σκοπό απλά την προσωρινή ανακούφιση των θεραπευτικών συμπτωμάτων (τις περισσότερες φορές), μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας.
Άμεσο επακόλουθο της χορήγησης αυτού του τύπου φαρμάκων είναι να οδηγηθούμε στην χρήση αντιβιοτικών( και όχι μόνο), αφού σταματούμε με το παραμικρό την άμυνα του οργανισμού. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κατάχρηση των φαρμάκων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία μας.

Αναλύοντας με στοιχεία φυσιολογίας:
Οι ΠΡΟΣΤΑΓΛΑΝΔΙΝΕΣ ρυθμίζουν τη δραστηριότητα των λευκοκυττάρων στο στρατό -ανοσοποιητικό μας σύστημα όπως των Τ κυττάρων και των Β κυττάρων, που είναι κύριες κατηγορίες λεμφοκυττάρων.

Αυτά τα κύτταρα διαιρούνται, σαν στρατός, σε ειδικούς με διαφορετικές περιοχές υπευθυνότητας. Τα μακροφάγα περιπολούν στην κυκλοφορία του αίματος, ψάχνοντας για μικροβιακούς εισβολείς και για χαλάσματα, τα οποία καθαρίζουν. (Μακροφάγο, σημαίνει κυριολεκτικά μέγας φαγάς). Εάν ένα μακροφάγο συναντήσει ένα βακτήριο, παίρνει ένα μόριο αντιγόνου από αυτό και το κυκλώνει μέχρι να συναντήσει ένα βοηθό από τα Τ κύτταρα.

Τα κύτταρα Β και Τ είναι το μυαλό του στρατού-ανοσοποιητικού συστήματος, και είναι μοναδικά. Είναι τα μοναδικά κύτταρα του σώματος, εκτός από τα εγκεφαλικά, που έχουν μνήμη. Τα λεμφοκύτταρα μαθαίνουν και θυμούνται ποιος είναι φίλος και ποιος είναι εχθρός.

Ο στρατός του ανοσοποιητικού συστήματος λειτουργεί ως ομάδα, και, όπως κάθε άλλη ομάδα, βασίζεται πάνω στη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών, ή σημάτων μεταξύ των μελών. Τα κύτταρα Τ αποτελούν το κλειδί σε αυτήν την επικοινωνία. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καίριας σημασίας, διότι παίρνουν αποφάσεις και δίνουν εντολές.
Η ικανότητα να το κάνουν αυτό μπορεί με τη σειρά του, να στηρίζεται στη σωστή προμήθεια ΠΡΟΣΤΑΓΛΑΝΔΙΝΩΝ. Πειράματα στα ζώα έχουν δείξει ότι όταν η παραγωγή ΠΡΟΣΤΑΓΛΑΝΔΙΝΩΝ πάει στραβά, τα Τ κύτταρα είναι αυτά που επηρεάζονται δραματικά. Και όταν αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα δυσλειτουργεί.
Αν κάτι πάει στραβά με την παραγωγή των ΠΡΟΣΤΑΓΛΑΝΔΙΝΩΝ, και υπάρχει ανεπάρκεια κάποιας, ή περίσσεια κάποιας άλλης, η άμυνα του σώματος χωλαίνει και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η ασθένεια.
Το σώμα μπορεί να παράγει πενήντα διαφορετικές προσταγλανδίνες.
Τα προβλήματα στην παραγωγή τους μπορεί να ανιχνευθούν πίσω από ένα πλήθος ασθενειών του εικοστού αιώνα, όπως ο καρκίνος, το άσθμα, άλλες αλλεργίες, και αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο ερυθηματώδης λύκος και η ρευματοειδή αρθρίτιδα κτλ.

Συνοψίζοντας, χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι το σώμα μας διέπεται από απαραβίαστους φυσικούς θεραπευτικούς μηχανισμούς. Τα συμπτώματα όπως ο πυρετός, βήχας , διάρροια, εμετός κτλ, τις περισσότερες φορές είναι μέσα τα οποία χρησιμοποιεί το σώμα για να επιφέρει την ίαση της ασθένειας. Όπως αναλύσαμε παραπάνω η κατάχρηση αυτού του τύπου φαρμάκων εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αναστέλλει κάθε προσπάθεια αυτοϊασης.

– “Φύσις νούσων ιητρός” – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Ο πραγματικός γιατρός των νόσων είναι η ίδια η φύση.

– “Natura medetur midici naturae ministry” – Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.κ.χ.]
Μετάφρασις: Η φύση καθενός είναι γιατρός της νόσου, ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης.

– “Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν”. – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις μία ασθένεια από το να την θεραπεύεις.

Dr.Ηλιόπουλος Πασχάλης ΝD
Φυσιοπαθητικός - Γεροντολόγος

Πηγή