Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, σύννεφο, λυκόφως, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Στη Φυσική Ιπποκράτειο Αυτοθεραπευτική υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο ονομάζεται "Ζωτική Ενέργεια" (vis vitalis).
Η προέλευσή της είναι η Πηγή ή Δημιουργός ή Συμπαντικη Νοημοσύνη (στα Πατερικα Κείμενα καθώς και σε άλλους πολιτισμούς αναφέρεται και ως "Πνοή του Θεου").
Είναι η Αρχέγονη Ενέργεια η οποία στη συνέχεια μετασχηματίζεται σε όλα τα άλλα είδη ενέργειας που γνωρίζουμε είτε τα αντιλαμβανομαστε με τις τρισδιαστατες αισθήσεις μας είτε κάποια από αυτά μετά από "προπονηση".
Η Αρχέγονη Ενέργεια είναι τόσο σχετική με το υλικό σώμα όσο το ηλεκτρικό ρεύμα από τη λάμπα. Αν σπάσει η λάμπα θα σβήσει. Αλλά το καλώδιο που την τροφοδοτεί θα εξακολουθεί να έχει ρεύμα. Με τον ίδιο τρόπο όταν το φυσικό σώμα "πεθανει" η ζωτική ενέργεια θα συνεχίσει να ενεργεί μέσα από το πνευματικό σώμα (του οποίου η δομή είναι πολύ πιο λεπτοφυης και δονείται σε υψηλότερες συχνότητες).
Η σωστή νοοτροπία διατροφή και τρόπος ζωής (τα οποία επαναφέρει η Φυσική Ιπποκρατειος Αυτοθεραπευτικη), διατηρεί το φυσικό σώμα (τη λάμπα) στην κατάσταση που χρειάζεται ώστε η Αρχέγονη Ενέργεια ή Ζωτική Ενέργεια (ο ηλεκτρισμός για τη λάμπα) να λειτουργεί και να εκφράζεται απρόσκοπτα (Υγεία και Ευεξία).
Πέρα από την ηλεκτροχημικη επικοινωνία, τα κύτταρα επικοινωνούν και με παλμούς ζωτικής ενέργειας (έρευνες έχουν δείξει τα βιοφωτονια).

Η υπερβολική πρόσληψη τροφής, οι καταχρήσεις, τα φάρμακα, τα διεγερτικα κλπ απαιτούν μεγάλες ποσότητες ζωτικής ενέργειας ώστε να τα διαχειριστεί ο οργανισμός. Οι διαταραχές στην διαθεσιμοτητα και διανομή της ζωτικής ενέργειας γίνονται αντιληπτες ως κόπωση, κατάθλιψη, νεύρα, φλεγμονές, όλο το φάσμα των συμπτωμάτων που η τεχνοιατρικη ονομάζει "ασθένειες".

Μπορείτε να φάτε απλά του σκασμου σε ένα γεύμα για να δείτε πως αμέσως πέφτει η ενέργεια σας (ενώ υποτίθεται ότι τρώτε ΓΙΑ ΝΑ έχετε ενέργεια).

Όταν το σώμα χωνεύει ΔΕΝ αποτοξινωνεται και ΔΕΝ αποκαθιστά τις ζημιές. Απλώς παίρνει τα υλικά. Η αποκατάσταση γίνεται κυρίως όταν κοιμόμαστε. Επίσης όταν το σώμα χωνεύει ΔΕΝ μας δίνει ενέργεια να κάνουμε τις δραστηριότητες μας

Όλες οι ολιστικες αυτοθεραπευτικές προσεγγίσεις (πρέπει να) αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια και να "καθαρίσουν" τα κανάλια διανομής της.

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ 
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ 
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής 
Ρεφλεξολογια - Ενεργειακες Θεραπείες

Πηγή