Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΕΜΦΡΑΓΜΑ.......

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκεφαλικα,καρδιακα επεισοδια,εμφραγμα......

Μια βασικη αιτια ειναι η φλεγμονη στο ενδοθηλιο (εσωτερικο τοιχωμα ενδοθηλιου αρτηριας..)τα εμφρακτα ειναι κυριως απο φλεγμονη στο ενδοθηλιο..
οπου μπορει να φυγει απο εκει ενα εμβολο...δηλ μπορει να ειναι ανοιχτη η αρτηρια αλλα στο εσωτερικο επενδυμα να εχει τη φλεγμονη...επομενως το ενδοθηλιο να δυσλειτουργει με εντονη αγγειοσυσπαση η οποια προκαλει τη ρηξη της αθηρωματικης πλακας στα στεφανιαια αγγεια και να επερχεται η θρομβωση...Η φλεγμονη προκαλειται απο τις ελευθερες ριζες οι οποιες συσσωρευονται μεσα απο τον ανθιγυεινο τροπο ζωης (βλεπε παραγοντες κινδυνου)
Η αθηρωματικη πλακα ειναι το πουρι που μαζευεται στις αρτηριες και τις φρασσει.. κλεινει την αρτηρια και ανεβαινει η πιεση του αιματος ... . αναλογα που επερχεται η θρομβωση εκδηλωνεται εγκεφαλικο ,στηθαγχη ,καρδιακη προσβολη ανευρυσμα.. γαγγραινα..
γιατι μαζευεται η αθηρωματικη πλακα?το ανοσποποιητικο συστημα (που ερχεται απο εξω απο την αρτηρια) αρχιζει να την τρωει και κανει τα κυταρα να αισθανονται οτι καταστρεφονται.... λενε στον εγκεφαλο σωσε μας ..αυτος επειτα δινει μηνυμα στο συκωτι και παιρνει τα φορτηγα αποριματοφορα (που ειναι η οξειδωμενη χοληστερινη )και κανει μπαλωμα να το κλεισει για να μην εχω αιμορρραγια και θανατο.. εχουμε δηλαδη μια εσχατη προσπαθεια του σωματος να προστατεψει απο ενα θανατηφορο προβλημα.

Παραγοντες κινδυνου

οξειδωμενη χοληστερινη
αυξημενα τριγλυκεριδια 
ελλειψη απο φυτικες ινες.
Αυξημενη ομοκυστεινη 
μειωμενη φυσικη δραστηριοτητα και καθιστικη ζωη
παχυσαρκια
Στερηση υπνου
κακος μεταβολισμος γλυκοζης-Υπεργλυκαιμια-προδιαθεση για διαβητη..
υπερμετρη ληψη συμπληρωματων π.χ ασβεστιου

.Η ομοκυστεινη ειναι ενα αμινοξυ που προερχεται απο τη μεθειονινη η οποια περιεχεται στις πρωτεινουχες τροφες.. και η συσσωρευση της στο αιμα ειναι τοξικη .. και αυξανει καρδιαγγειακα..συνδραμει για ανοια και αλτσχαιμερ...ζωικα καφες και τσιγαρο ειναι η μαγικη τριπλεττα για τα αυξημενα επιπεδα της στο αιμα....Απο την αλλη οι <<πυροσβεστες>> που σβηνουν τη φωτια απο την φλεγμονωδες ομοκυστεινη ειναι το φυλλικο οξυ, βιταμινη β6 που υπαρχουν σε πληθος φυτικων τροφων....οπως και οι φυτικες ινες που ειναι επισης ανυπαρκτες στα ζωικα παρα μονο στα φυτικα
Η οξειδωμενη χοληστερινη και τα τριγλυκεριδια προκαλουν επισης <<φωτιες>> με αγγειακη βλαβη.. βρισκονται σε αφθονια στο κρεας ψαρι γαλακτοκομικα..κοτοπουλο στα στρειδια τις σαρδελες...στο συκωτι το χαβιαρι..βοδινα..παρεμζανα το λαρδι...με αλλα λογια
αυτη βρισκεται μονο στα ζωικης προελευσης ή στα κατεργασμενα φυτικης προελευσης...γαλα αυγο ζαχαρη και φυτικα ελαια μαζι ειναι θανατικη καταδικη..η αναλογια φωσφορου ανεβαζει κατα πολυ την χοληστερινη...τουτεστοιν πασης φυσεως γλυκα..μιγματα κρεμες γλυκισματα..συσκευασμενα-τυποποιημενα φρασσουν τις αρτηριες σας και την κυκλοφορια αιματος σε αυτες... την οξυγονωση των ιστων σας.. στο φυτικο βασιλειο εχουμε πολυ λιγοτερο φωσφορο(βασικο συστατικο χοληστερινης)
Αλλες φωτιες ειναι το αλκοολ η καθιστικη ζωη με την παχυσαρκια και ειδικα το σπλαχνικο λιπος και το μεταβολικο συνδρομο που αυτα επιφερουν και εχουν σαν αποτελεσμα κακο μεταβολισμο γλυκοζης(τα κυταρα μενουν νηστικα) ,η στερηση υπνου και η υπερμετρη ληψη συμπληρωματων...η τελευταια προκαλει υπερδοσολογια σε μεταλλα βιταμινες αντιοξειδωτικα τα οποια τρεφουν για τα καλα τις ελευθερες ριζες και τις φωτιες!προστατευουν τις φωτιες και τις ενισχυουν αντι να της σβηνουν! Στην περιπτωση χρονια χορηγησης συμπληρωματικου ασβεστιου καθως και μεγαλη καταναλωση γαλακτοκομικων εχουμε πολυ περισσοτερο ασβεστιο που χρειζεται ο οργανισμος για τις δικες του αναγκες και αυτο το παραπανω επικαθεται στα οργανα σχηματιζωντας πετρες στα διαφορα οργανα(π.χ πετρες στα νεφρα) και στις αρτηριες σχηματιζωντας την αθηρωματικη πλακα!(καρδιαγγειακα και εγκεφαλικα επεισοδια!) γιαυτο καλα κανετε να μεινετε σε μια φυσικη διατροφη με ολοκληρωμενους ακατεργαστους καρπους που εχουν ακριβως την αναγκαια για το σωμα σας δοσολογια σε μεταλλα βιταμινες ,ηλεκτρολυτες για να σβησουν ολες τις φωτιες...το παραπανω δεν ειναι και καλυτερο ισα ισα που ενδυναμωνει τις φωτιες προκαλωντας εγκαυματα.. ..δεν ειναι η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα..και το φυσικο ειναι παντα το ποιοτικοτερο με αλληλεπιδραση στοιχειων και ειναι βιοενεργο(ειναι το κλειδι που εφαρμοζει σωστα στην κλειδαρια των κυταρων και τα θρεφει)σε σχεση με το συμπληρωμα που ειναι απομονωμενο και αρα ανενεργο..δεν ταιριαζει στην κλειδαρια και αφηνει νηστικο και υποσιτισμενο το κυταρο που μοιραια γινεται παραναλωμα του πυρος( η αισθηση της κοπωσης ,της αδυναμιας που εχετε..το θαμπο δερμα.οι ρυτιδες κλπ κλπ ειναι καποια απο τα συμπτωματα του <<καψιματος>>)Μακρια λοιπον απο συμπληρωματα και απο κατεργασμενες τροφες...ειναι τα πιο καλα πυριμαχα υλικα για να καψετε το κυταρο σας...αντιθετως οι πυροσβεστες ειναι οι φυσικοι καρποι.... π.χ πετε οχι στα συμπληρωματα λιποδιαλυτων βιταμινων και στα φυτικα λιπη(προιοντα αρτου ,ζαχαροπλαστειων ,ραφια υπεραγορων) που εχουν εξευγενιστει και εχουν υγροποιηθει απο την φυσικη τους στερεη μορφη...(οξειδωμενα λιπη)
Ναι στα καλα ακατεργαστα λίπη(ωμοι ξηροι καρποι,ελια .καρυδα ,αβοκαντο) αλλα και αυτα με μετρο ... δεν παυουν να εχουν και αυτα τριγλυκεριδια και θερμιδες..εδω αρμοζει η εγκρατεια...απο τα καλα με μετρο...
Για να προλαβουμε να μην ασθενησουμε ποτε απο καρδιαγγεικα και εγκεφαλικα ή για να επανακαμψουμε και να θεραπευτουμε απο αυτα χρειαζονται να γινονται μεθοδευμενα και συστηματικα τα σωστα βηματα. Της προληψης...Προληψη και φυσικη ζωη πανε μαζι...και φυσικη ζωη ειναι να αξιοποιησω την φυση ..να εναρμονιστω με αυτην και τους νομους της...Καντε τις αλλαγες πριν να ειναι αργα... και το σωμα δεν ειναι ανοητο να το κοροιδεψετε .... οταν ξεκινατε να κανετε αλλαγες σε εναν πιο φυσικο τροπο ζωης αυτες θα πρεπει να εχουν διαρκεια συνοχη επιμονη και καρτερικοτητα...Αν θα τις κανετε τις αλλαγες μονο για ενα πραγμα(π.χ να χασω κιλα) τοτε αυτες οι αλλαγες δεν υφισταται και το σωμα δεν τις δεχεται ...ειναι το πιο ανωφελες μη προσδοφορο κινητρο..για αυτο εχει μεγαλη βαρυτητα οταν καποιος κανει αλλαγες
να τις κανει και γιατι θελει και γιατι πρεπει οχι απλα να γινει καλα...το πιο σοφο

Χριστόδουλος Ιγνατίου