Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΚΑΡΚΙΝΟΣ......

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΝΤΑ

Είμαστε σίγουροι πως ο καρκίνος είναι καρκίνος;
Επειδή σύμφωνα με την αρχή της ιατρικής: “Η σωστή διάγνωση οδηγεί στην σωστή θεραπεία” επανέρχομαι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αγγίζει όλους μας.

Τι είναι ο καρκίνος σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη;

Κακοήθης νεοπλασία χαρακτηριζόμενη από την ανεξέλεγκτη αύξηση των κυττάρων, συχνά με διήθηση σε υγιείς ιστούς τοπικά ή σε όλη την έκταση του σώματος.

Τα καρκινικά κύτταρα έχουν πολλά αναπαραγωγικά πλεονεκτήματα έναντι των φυσιολογικών κυττάρων. Μπορούν να συνθέσουν πρωτεΐνες οι οποίες διεγείρουν την αύξησή τους, ή διεγείρουν το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων που θα μεταφέρουν στον όγκο θρεπτικά στοιχεία.
Μπορούν να συνθέσουν ένζυμα τα οποία αποτρέπουν τη γήρανση των χρωμοσωμάτων. Μπορούν να εισβάλλουν στη ροή του αίματος και να εντοπίζουν θέσεις για να αναπτυχθούν σε νέους ιστούς.

Συνήθως, καθώς τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται γίνονται ολοένα και περισσότερο ανώμαλα και απαιτούν ολοένα και περισσότερο από το προϊόν του σωματικού μεταβολισμού για την αύξηση και ανάπτυξή τους. Η βλάβη, η οποία προκαλείται από τη διήθησή τους σε υγιής ιστούς έχει ως αποτέλεσμα οργανική δυσλειτουργία, πόνο και συχνά, θάνατο. iatronet.gr

Μήπως όμως δεν είναι έτσι σε όλες τις περιπτώσεις;

Σύμφωνα με τον Δρ. Σιμοντσίνι, (κορυφαίος χειρούργος-ογκολόγος), που ισχυρίζεται ότι οι καρκινικοί όγκοι είναι ο μύκητας candida που προϋπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και όπου κάποια στιγμή το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να τον περιορίσει και αυξάνεται δημιουργώντας όγκους.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με πανικό σε αυτή την εξάπλωση του μύκητα κατασκευάζοντας κυτταρικά τοιχώματα ή “φράγματα” – τα οποία είναι γνωστά ως « καρκινικοί όγκοι » – για να προστατέψει το σώμα απ’ την επίθεση των μυκήτων.

Αυτό δεν είναι τόσο μια κυτταρική δυσλειτουργία όσο μια απελπισμένη προσπάθεια αναχαίτισης της επίθεσης του μύκητα. Όταν τμήματα του μύκητα αποσπώνται και κατακλύζουν άλλα μέρη του σώματος, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο και έτσι έχουμε αυτό που ονομάζεται δευτερεύων καρκίνος.

Οι όγκοι της Candida είναι λευκοί που περιβάλλονται από κυτταρικά τοιχώματα ή “φράγματα”, ενώ οι καρκινικοί όγκοι που οφείλονται σε ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό “αθάνατων” κυττάρων είναι συμπαγή σαρκώματα, σύμφωνα με τον Δρ. Σιμοντσίνι.

Όσον αφορά δε τις βιοψίες ο Δρ. Σιμοντσίνι επιμένει πως αυτές γίνονται από τα “κυτταρικά τοιχώματα” κι επομένως έχουν λαθεμένα ευρήματα, κι όχι από τον όγκο στο εσωτερικό του.

Η στενή σχέση του μύκητα Candida με τον καρκίνο

Η “Mayo Clinic” υποστηρίζει τα ακόλουθα:
Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από μύκητα, ή ο καρκίνος είναι ένας μύκητας.

Το δε “Johns Hopkins” έκανε μια σχετική ανακάλυψη: Διαπιστώσαμε ότι η ιτρακοναζόλη (ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία του μύκητα toenail) ήταν ικανή να μπλοκάρει την αγγειο-γένεση.

Βασική λοιπόν προϋπόθεση για την αποφυγή του καρκίνου είναι και να εμποδιστεί η υπερανάπτυξη του μύκητα Candida. healthandbeautypower.com – bioathens.com

Συμπερασματικά επισημαίνω την ανάγκη της “πραγματικής πρόληψης” αρχικά, και εν συνεχεία την επιτακτική ανάγκη της “σωστής διάγνωσης” και της “σωστής θεραπείας”, διότι ο καρκίνος όπως και άλλες ασθένειες είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και έτσι χρειάζεται ολιστική και εξατομικευμένη αντιμετώπιση.

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Με την δημιουργία σύγχρονων προληπτικών “Ασκληπιείων” βασισμένων στην εμπειρία αιώνων, στην σοφία και ιατρική γνώση των προγόνων μας, και σε συνδυασμό με την σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία της Φυσιοπαθητικής. Καθώς επίσης και σε μικτά πολυδύναμα ογκολογικά ιατρικά κέντρα, με την συνεργασία της επικρατούσης ιατρικής με την Νέο-Ιπποκρατική Φυσιοπαθητική.

Η γνώμη μου,

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND
(Κλινικός Γεροντολόγος-Φυσιοπαθητικός)

Πηγή