Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΡΗ ΑΜΜΟ ΓΙΑ 10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΟΥΣ..........!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για περπάτημα στην αμμο


Γιατί πρέπει να πάρετε τα παπούτσια στο χέρι και να ξεκινήσετε τη βόλτα στη πλησιέστερη αμμουδιά;

Το περπάτημα στην ακροθαλασσιά, εκεί όπου σκάει το κύμα, ανακουφίζει το σώμα και την ψυχή, διώχνει το στρες και προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας και επαφής με τη φύση.

Γίνεται κάτι παραπάνω από διασκέδαση, αν συνδυαστεί με  την ανακάλυψη κοχυλιών και βότσαλων. Ακόμα, διατηρεί τις αισθήσεις σε εγρήγορση.

1. Το σώμα γειώνεται κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι από το έδαφος μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε λιγότερο από φλεγμονές , αϋπνίες  κλπ
• Μείωση έως και εξάλειψη χρόνιων πόνων
• Καλύτερος ύπνος και εξάλειψη αϋπνίας
• Αυξημένη ενέργεια
• Λιγότερο στρες και περισσότερη ηρεμία
• Ομαλοποίηση των βιολογικών ρυθμών του σώματος
• Πιο αραιό αίμα, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας
• Ένταση των μυών και ανακούφιση από πονοκεφάλους
• Προστασία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
•Ταχύτερη ανάρρωση και ανάκαμψη μετά από τραυματισμούς και έντονη αθλητική δραστηριότητα

2. Ο θαλασσινός αέρας «χρεώνεται» με πάρα πολλά  (πάνω από 4000 /cm2) υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου. Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος. 


Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα εξουδετερώνουν τη σκόνη, τους ιούς οι οποίοι αποτελούνται και από θετικά ιόντα, τα μικρόβια, αποτρέποντας έτσι τις αρνητικές τους συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

3. Η καλύτερη πηγή για την αύξηση της βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Δέκα πέντε με είκοσι πέντε λεπτά έκθεσης στον ήλιο μετά τις 11:00, χωρίς αντηλιακό -γυαλιά και πριν το μπάνιο-ντους , αρκούν ώστε το σώμα μας να παράγει 10.000 με 20.000 IU.

Τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος ιατρικός τύπος και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων είναι γεμάτα από άρθρα που αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης D: στα αυτοάνοσα νοσήματα, στον αυτισμό, στη νόσο Alzheimer, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στην υπέρταση, στον καρκίνο, στο διαβήτη, στην εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη των παιδιών και σε πολλά άλλα.

4. Συντονιζόμαστε με τη συχνότητα του πλανήτη μας 7,83 Hz που αντιστοιχεί στα κύματα χαλάρωσης (Alpha) του ανθρώπινου εγκεφάλου! ( 1953, καθηγητής W.O. Schumann του πανεπιστημίου του Μονάχου 


5. Ερχόμαστε σε επαφή με το φυσικό αντικαταθλιπτικό το βακτήριο Mycobacterium vaccae....

6. Κάνει καλό στην καρδιά, το δέρμα, τους μυς, τους τένοντες και τα οστά, αρκεί φυσικά η άμμος να μην είναι καυτή αλλά δροσερή ή υγρή. Βαδίστε αργά και χωρίς καν να το καταλάβετε θα γυμνάσετε όλο σας το σώμα και κυρίως τις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς.

7. Η καύση θερμίδων στην αμμουδιά είναι διπλάσια και κάποιες φορές και τριπλάσια σε σχέση με το βάδισμα σε κανονικές επιφάνειες διότι ο οργανισμός καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνεται η σωματική αντοχή σε γυναίκες άνω των 60 ετών.


8. Αποφεύγεται η πλατυποδία, ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Παιδιά και ενήλικες περπατήστε άφοβα και θα δείτε τεράστια διαφορά στη χαρακτηριστική καμάρα της πατούσας.


9. Κάνει καλό στην αρθρίτιδα ειδικά σε αυτήν πιο ήπιας μορφής καθώς μειώνει τους κραδασμούς του βαδίσματος. Επίσης, είναι ευεργετική για όσους υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων.


10. Κάνει μασάζ σε όλο το πέλμα ενώ απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.


Πολικός 2017