Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ Ή ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ;

 


– Τι σχέση έχει η χημική σύνθεση του σώματος με την υγεία;
– Χωρίς την κανονική χημική σύνθεση του οργανισμού είναι αδύνατον να υπάρξει υγεία. Η σωματική ζωτικότητα, καθώς και η πνευματική ενεργητικότητα, χωρίς τον κανονικό χημισμό δεν μπορούν να εκδηλωθούν ικανοποιητικά.
– Από πόσα χημικά στοιχεία ή συστατικά αποτελείται το σώμα του ανθρώπου;
– Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 16 στοιχεία. Όταν ένα ή περισσότερα από αυτά λείψουν ή ελαττωθούν, αρχίζουν να εκδηλώνονται συμπτώματα διαφόρων ασθενειών.
– Ένα μέτριο σώμα από τι ποσότητα κάθε συστατικού συνίσταται;
– Ένα μέτριο σώμα βάρους 72 κιλών, αποτελείται από την εξής σύνθεση:
Ασβέστιο – 1 κιλό και 766 γραμμάρια
Μαγνήσιο – 100 γραμμάρια
Μαγγάνιο – 14 γραμμάρια
Φωσφόρος – 908 γραμμάρια
Θείο – 100 γραμμάρια
Χλώριο – 681 γραμμάρια
Κάλιο – 42 γραμμάρια
Νάτριο – 85 γραμμάρια
Ιώδιο – 14 γραμμάρια
Φθόριο – 100 γραμμάρια
Πυρίτιο – 42 γραμμάρια
Άνθρακας – 20 κιλά και 317 γραμμάρια
Υδρογόνο – 6 κιλά και 560 γραμμάρια
Άζωτο – 908 γραμμάρια
Οξυγόνο – 40 κιλά και 306 γραμμάρια
Σίδηρος – 57 γραμμάρια
– Από πού προμηθεύεται το σώμα αυτά τα συστατικά;
– Από τις τροφές που τρώμε και κυρίως από τα φρούτα και τα χόρτα. Πρέπει όμως να εννοηθεί καθαρά, ότι τα 16 αυτά στοιχεία, τα οποία δεν πρέπει να στερηθεί το σώμα, είναι ανάγκη να βρίσκονται σε οργανική μορφή.
– Υπάρχουν και σε άλλη μορφή;
– Μάλιστα, υπάρχουν σε δύο μορφές. Σε ανόργανη και σε οργανική. Τα ανόργανα συστατικά βρίσκονται στο Ορυκτό Βασίλειο, δηλαδή στη γη – στο χώμα, στις πέτρες, στα μέταλλα. Μία χούφτα χώμα, περιέχει σχεδόν όλα τα 16 αυτά στοιχεία, αλλά σε ανόργανη, όπως είπαμε, μορφή, σε μία κατάσταση που δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό.
Αν επιδιώξουμε να θρέψουμε έναν άνθρωπο με ανόργανες ουσίες, θα δηλητηριαστεί προτού πάθει ατροφία, γιατί στην ανόργανή τους κατάσταση, τα στοιχεία αυτά εκτός που είναι άχρηστα στο σώμα ως τροφή, είναι και δηλητήρια.
Τα ίδια όμως αυτά στοιχεία, αφού περάσουν από το εργαστήριο της φύσης δηλ. από το φυτό, μεταβάλλονται σε οργανικά. Και ενώ αν τα παίρναμε από το χώμα, τη γη (Ορυκτό Βασίλειο) θα ήταν δηλητήρια για τον οργανισμό, μέσω των φρούτων και των χόρτων (Φυτικό Βασίλειο) μεταβάλλονται σε οργανικές ουσίες, σε αφομοιώσιμες θρεπτικές και θεραπευτικές τροφές.
Αυτή είναι η διαφορά. Δηλαδή στο Ορυκτό Βασίλειο βρίσκουμε τον ανόργανο σίδηρο με τον οποίο κατασκευάζουμε καρφιά, πέταλα, σιδηροδρόμους, κτλ. ενώ ο σίδηρος που χρειάζεται στον οργανισμό προέρχεται από το Φυτικό Βασίλειο (τα φρούτα και τα χόρτα) και είναι πάντοτε σε οργανική μορφή.
Επίσης άλλο είναι το ασβέστιο (ασβέστης) που μεταχειριζόμαστε για να χτίζουμε σπίτια, και άλλο το ασβέστιο που χρειάζεται το σώμα. Το πρώτο βρίσκεται στο Ορυκτό, το δεύτερο στο Φυτικό Βασίλειο. Το πρώτο είναι ανόργανο, το δεύτερο οργανικό.
– Εκτός από το Φυτικό Βασίλειο βρίσκονται αλλού οργανικά συστατικά;
– Βρίσκονται και στο Ζωικό Βασίλειο, δηλαδή στα ζώα, στα κρέατα και στις ζωικές τροφές γενικότερα, όπως είναι τα αυγά, το γάλα, το ξινόγαλο, κτλ., αλλά πάντα σε κατώτερη ποιότητα από εκείνα, που βρίσκονται στο Φυτικό Βασίλειο. Και αυτό γιατί τα ζώα παίρνουν τα οργανικά συστατικά από τα χόρτα και κατά συνέπεια, έχουν περάσει από δεύτερο χέρι όταν τα παίρνει ο άνθρωπος από τις ζωικές τροφές.
– Τα συστατικά που μεταχειρίζεται η Ιατρική υπό μορφή φαρμάκων, όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο, ο φωσφόρος, κτλ. είναι οργανικής ή ανόργανης μορφής; Ωφελούν ή βλάπτουν;
– Τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η Ιατρική υπό μορφή φαρμάκων για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, προέρχονται από το Ορυκτό Βασίλειο και συνεπώς είναι ανόργανα. Δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό. Δεν ωφελούν παρά βλάπτουν, γιατί διεγείρουν, ερεθίζουν και ναρκώνουν το σώμα. Μόνο τα συμπτώματα μπορούν να απομονώσουν και εντοπίσουν. Και αυτό πάλι όχι πάντα. Πάντα όμως επηρεάζουν τη χημική σύνθεση του οργανισμού, τη νευρική ενέργεια και τη λειτουργία των οργάνων,, με δύο λέξεις: πάντα βλάπτουν το σώμα.
– Γιατί τότε τα συνιστά και τα μεταχειρίζεται η Ιατρική;
– Διότι η Ιατρική βασίζεται σε πλανεμένες δοξασίες και με τα φάρμακα επιδιώκει την εξάλειψη των συμπτωμάτων των ασθενειών. Νομίζει πως όταν τα συμπτώματα εντοπίζονται ή εξαφανίζονται, ο άρρωστος γίνεται καλά. Νομίζει πως η υγεία επανακτάται μόλις εξαλειφθούν βιαίως, με φάρμακα και δηλητήρια, τα συμπτώματα. Παίρνει δηλαδή τα συμπτώματα για αιτίες, ενώ στην πραγματικότητα όλα τα οξέα συμπτώματα, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι παρά η θεραπευτική λειτουργία του οργανισμού, η αμυντική ενέργεια του σώματος με την οποία αποβάλλει τοξίνες, δηλητήρια και άλατα, που δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα του γιατί είναι βλαβερά και επικίνδυνα στη ζωή. Γιατί είναι θανατηφόρα.
Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν καμία αιτία της αρρώστιας. Μόνο το σώμα βλάπτουν, γιατί, όπως είπαμε, το διεγείρουν, το ερεθίζουν, το ναρκώνουν και πολλές φορές το σκοτώνουν.
– Ώστε πρέπει να αποφεύγουμε τελείως όλα τα ανόργανα στοιχεία και να προτιμάμε πάντα τα οργανικά. Μεταξύ δε των οργανικών συστατικών που βρίσκονται στα φρούτα και τα χόρτα και αυτών που περιέχουν οι ζωικές τροφές, πρέπει πάντοτε να προτιμήσουμε τα πρώτα. Δηλαδή τα οργανικά συστατικά των φρούτων και των χόρτων, που είναι ανώτερα ποιοτικά από τα οργανικά συστατικά των ζωικών τροφών. Έτσι δεν είναι;
– Ακριβώς. Και αυτό για τον εξής βασικό λόγο: Ενώ όλα τα χρήσιμα συστατικά των ζωικών τροφών τα βρίσκουμε άφθονα και στις φυτικές τροφές, οι τελευταίες είναι απαλλαγμένες από τα δηλητηριώδη στοιχεία (ουρικά οξέα, πτωμαΐνες, κτλ.) που έχουν οι ζωικές τροφές.
Τώρα ας εξετάσουμε χωριστά το καθένα από τα 16 συστατικά. Σε ποιες τροφές βρίσκονται, σε τι ωφελούν, πώς συνδυάζονται και πώς ενεργούν...[...]
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου:
“ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ”... - 1938 -
Ανδρέας Καραβιώτης