Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΑ !!! ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ...


The average breast temperature ranged between 32.7°C and 36.4 oC (34.6±0.7°C), with a thermal gradient of 3.7oC (Table 1).

Ίσως ο πιο εφαρμοσμένος τομέας της Ιατρικής Θερμογραφίας είναι  «η μη επεμβατική μαστογραφία» για καρκίνο του μαστού, καλοήθεις όγκους, μαστίτιδα και ινοκυστική νόσο του μαστού.

Η θερμογραφία μετρά τη θερμότητα που προέρχεται από το σώμα σας. 

Οι μεταστατικοί καρκίνοι δημιουργούν θερμότητα που μπορεί να απεικονιστεί με ψηφιακή υπέρυθρη απεικόνιση. 

Αυτό οφείλεται σε δύο ξεχωριστούς αλλά συνδεδεμένους παράγοντες. 

Συγκρίνοντας τον εν λόγω μαστό με τον φυσιολογικό μαστό που λειτουργεί ως έλεγχος του ίδιου του ασθενούς, μπορούν εύκολα να ανιχνευθούν μη φυσιολογικές θερμικές υπογραφές που σχετίζονται με το μεταβολισμό του όγκου. 

Αυτές οι διαφορές θερμοκρασίας αναφέρονται ως Delta T.

Δηλαδή οι καρκινικοί όγκοι παράγουν μια χημική ουσία η οποία στην πραγματικότητα προάγει την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν την περιοχή όπου βρίσκεται ο όγκος. 

Η αύξηση του αίματος στην περιοχή λόγω αγγειογένεσης και σε συνδυασμό με την αγγειοδιαστολή σημαίνει απλώς περισσότερη θερμότητα, καταγράψιμη με διαδικασίες θερμικής απεικόνισης.

ΕΠΙΣΗΣ

Νόσος εξωκρανιακών αγγείων, Νευρο-Μυοσκελετικό, Νόσος αγγείων κάτω άκρων, Αναπνευστικές δυσλειτουργίες, Πεπτικές διαταραχές, Ασθένειες του ουροποιητικού, Καρδιαγγειακές και κυκλοφορικές διαταραχές, Λεμφικές δυσλειτουργίες, Αναπαραγωγικές διαταραχές, Νευρικές δυσλειτουργίες, Ενδοκρινικές Διαταραχές, Κινητικές Διαταραχές, Δερματικά προβλήματα, Δυσλειτουργία αυτιών, μύτης και λαιμού, 

Nikolaos Vrousgos

.