Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ


Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα

Η εφαρμοσμένη πολιτισμική μας κληρονομιά από τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη, και τον Ηλία Πέτρου για τον άνθρωπο σήμερα.

Φυσιοπαθητική είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της Παραδοσιακής Ιπποκρατικής Ιατρικής (Πρωτογενής Ιατρική), δηλαδή η Νέο-Ιπποκρατική θεραπευτική και η Ελληνική εκδοχή, της ανά τον κόσμο γνωστής ως Naturopathic Medicine, and Unani (Hellenic) Medicine as well.
Στοχεύει στην προώθηση της Προληπτικής Ιατρικής, “η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία”, αλλά και της βοήθειας στον πάσχοντα με την υποστήριξη των μηχανισμών της αυτοθεραπείας με ήπια φυσικά μέσα και με την προϋπόθεση του “ωφελείν και μη βλάπτειν”.
Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι έχουμε την δυνατότητα της αυτοΐασης: Απόξειξη ότι μπορείς να αυτοθεραπευτείς με την δύναμη του μυαλού.
Ασχολείται με τα αίτια των προβλημάτων υγείας, ολιστικά και προσωποκεντρικά.
Τα βασικά “εργαλεία” της θεραπευτικής της αγωγής είναι: “Η τροφή σου το φάρμακο σου και εάν νοσείς, το φάρμακο σου πάλι η τροφή σου”.
Α. Η “πρωτογενής διατροφή” στην εξέλιξή της ως Διατροφοπαθητική και στην εφαρμογή της αναλόγως των αναγκών του κάθε ατόμου, των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και με προγράμματα νηστείας ή ασιτίας-αυτοφαγίας(Γιοσινόρι Οσούμι, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016), με βάση την ομάδα αίματος (Peter D’Adamo), την αλκαλική διατροφή, με τα απαραίτητα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες και τα λοιπά θρεπτικά στοιχεία, πάντοτε μετά από αιματολογικό έλεγχο και βάση κλινικών συμπτωμάτων ελλείψεων.
Β. Τα “φαρμακευτικά βότανα” στην εξέλιξή τους και με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, σε αφεψήματα, βάμματα, χάπια, όπως και σε φόρμουλες, κλπ.
Γ. Την φυσική δραστηριότητα, “νους υγιής εν σώματι υγιές” κι ο υγιής τρόπος ζωής, η αποφυγή των επιβαρυντικών παραγόντων και των επιβλαβών συνηθειών.
Βέβαια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα φυσικά “εργαλεία” κι αναλόγως του γνωστικού αντικειμένου και των σπουδών του επιστήμονα της Φυσιοπαθητικής, όπως για την αποτοξίνωση του οργανισμού του πάσχοντα με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου (η σύγχρονη εξέλιξη του κλύσματος), την ήπια υπερθερμία-ιδρωτοθεραπεία, (τεχνητό πυρετό με infrared sauna), τα ιαματικά λουτρά, κλπ.
Δ. Χειροπρακτική - Οστεοπαθητική - Βεντουζοθεραπεία-Ορθοπαθητική Χειροπεραπεία.
Ώστε οι υγιείς να παραμένουν υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα (successful ageing, σύμφωνα με την επιστήμη της Γεροντολογίας).
Φυσιοπαθητική Γεροντολογία
Η ιατρική επιστήμη της Γεροντολογίας, είναι αναπόσπαστη μεταπτυχιακή συνέχεια της Φυσιοπαθητικής θεραπευτικής τέχνης, για μακροζωία με υγεία.
Αυτό σημαίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στον χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, ώστε οι άνθρωποι να παραμένουν υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Βέβαια αυτό δεν συμφέρει ούτε στις κυβερνήσεις, ούτε στην “βιομηχανία” της ασθένειας γενικά.
Συμφέρει όμως στους ανθρώπους που νοιάζονται για τον εαυτό τους και για τον πλησίον τους.
Δεν είναι τυχαίο το ότι στο εξωτερικό υπάρχει η σύγχρονη τάση της συμπόρευσης και συνεργασίας μεταξύ της Φυσιοπαθητικής και της επικρατούσης ιατρικής. Καιρός είναι να γίνει και στην Ελλάδα.
Εμπιστευτείτε την φυσιοπαθητική θεραπευτική-Γεροντολογία και κερδίστε Ευεξία και Μακροζωία. Γλιτώστε τον εαυτό σας από ταλαιπωρία, χρόνο, χρήμα, απογοήτευση.
Dr.Πασχάλης Ηλιόπουλος ΝD