Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΚΛΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Ποιους θα πάρει το ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ;


Το 2016 ο ηθοποιός κ. Κόκλας έπαθε καρδιακό επεισόδιο…

Μέχρι το 2018 σε όλες τις δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις κλπ για το επεισόδιο αυτό έφταιγε κυρίως το ΚΑΠΝΙΣΜΑ (βαρύς καπνιστής), αλλά και τα έντονα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο. Οι συνεργάτες του δήλωναν πως ήταν τόσο αγχωμένος, που «άναβε το ένα τσιγάρο ύστερα από το άλλο»!

Το 2019 όμως ο κ. Κόκλας εμφανίζεται σε «ενημερωτικό» διαφημιστικό βίντο, μέσα και έξω από ένα ασθενοφόρο, ως ασθενής, οδηγός, γιατρός κλπ, να δηλώνει πως στο ασθενοφόρο βρέθηκε λόγω της υψηλής LDL χοληστερόλης και να προτρέπει τον κόσμο να τρέξει να μετρήσει τη δική του και να την αντιμετωπίσει, γιατί μπορεί να μην είναι τόσο τυχερός όσο εκείνος, που τελικά σώθηκε! Για το κάπνισμα δεν λέει τίποτα!

Το εν λόγω βίντεο είναι «ευγενική προσφορά» της Amgen , μία από τις δυο φαρμακοβιομηχανίες, που κυκλοφόρησαν τα νέα φάρμακα των 500 ευρώ μηνιαίως για την LDL χοληστερόλη και για τα οποία γράφω σε προηγούμενες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις μου!
Η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει από έτους οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και «αφύπνισης του πληθυσμού» για τους κινδύνους της χοληστερόλης, με έμβλημα ένα ασθενοφόρο να τρέχει να παραλάβει όσους δεν προσέχουν την LDL χοληστερόλη τους!

Όλα αυτά υπό την επιστημονική κάλυψη της Ελληνικής Εταιρείας Αρτηριοσκλήρωσης, που στα μέλη της περιλαμβάνονται γνωστοί καθηγητές Ιατρικής. Στους στόχους του καταστατικού της είναι και «να δημιουργήσει μια σταθερή οικονομική δομή, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια της Εταιρείας για να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές απαιτήσεις και να παρέχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη προς τα μέλη της με το λιγότερο δυνατό κόστος»!

Θα πάρει θέση η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για αυτήν την σε μαζική κλίμακα ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ του πληθυσμού;
Θα πάρει θέση το Υπουργείο Υγείας για την εξαπάτηση των πολιτών με απευθείας προς το κοινό διαφήμιση, που θα προκαλέσει προκλητή ζήτηση πανάκριβων φαρμάκων, αλλά και αποπροσανατολισμό του κόσμου από τους πραγματικούς κινδύνους για την υγεία, όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης;

Χρήστος Ντέλλος-Πρώην Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος, καρδιολόγος Παίδων και Ενηλίκων στην εταιρεία Γ.Ν.Π. "Τζάνειο"