Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΑΛΛΑΓΗ ...



Η δυστυχία εμφανίζεται επειδή δεν επιτρέπουμε να συμβεί η αλλαγή. Μένουμε προσκολλημένοι, θέλουμε να είναι στατικά τα πράγματα.
Αν αγαπάς μια γυναίκα, τη θέλεις και για αύριο, με τον ίδιο τρόπο που είναι δική σου σήμερα. Έτσι ακριβώς προβάλλει η δυστυχία.
Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την επόμενη στιγμή, πόσο μάλλον για αύριο.

Ο άνθρωπος που έχει επίγνωση γνωρίζει ότι η ζωή αλλάζει συνεχώς. Η ζωή είναι αλλαγή. Ένα μόνο πράγμα είναι μόνιμο και αυτό είναι η αλλαγή. Εκτός από την αλλαγή, κάθε τι άλλο αλλάζει. Αν αποδεχτείς τη φύση αυτή της ζωής, αν αποδεχτείς αυτή τη μεταβαλλόμενη ύπαρξη με όλες της τις εποχές και τις διαθέσεις, αυτή τη συνεχή ροή που δεν σταματά ποτέ ούτε για μια στιγμή, είσαι τότε μακάριος. Τότε δεν μπορεί κανείς να διαταράξει τη μακαριότητά σου. Η δίψα σου ακριβώς για μονιμότητα είναι εκείνο που σου δημιουργεί προβλήματα. Αν θέλεις να ζεις μια ζωή που δεν έχει καμιά αλλαγή, ζητάς κάτι το αδύνατο.

Ένας άνθρωπος που έχει επίγνωση αποκτά αρκετό θάρρος ώστε να αποδεχτεί τα μεταβαλλόμενα φαινόμενα. Με αυτήν ακριβώς την αποδοχή υπάρχει η μακαριότητα. Τότε όλα είναι καλά. Τότε δεν απογοητεύεσαι ποτέ.

Osho

Πηγή