Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΩΦΕΛΗΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΑΣ !


Άνοιξη .Όλα γύρο μας αρχίζουν να μπουμπουκιάζουν και χλωρό βλαστάρι βγαίνει στα κλαριά , η γη στολίζεται με ένα πολύχρωμο χαλί ,
τα κελαιδίσματα των πουλιών τα ζουζουνίσματα των εντόμων και οι ευωδιές από τα άνθη γεμίζουν τον αέρα . Με μια προσεκτικότερη παρατήρηση στην ποικιλομορφία των έμβιων όντων όλα βιώνουν τον βιολογικό τους κύκλο σε πλήρη αρμονία ταγμένα στον σκοπό της ύπαρξης τους από τον πάνσοφο Δημιουργό τους.
Όλα θα είναι καλύτερα στη διαχείριση των προβλημάτων από το περιβόλι μας μέχρι το πράσινο στο μπαλκόνι μας , αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε αυτές τις βιολογικές σχέσεις μεταξύ των όντων . Δεν είναι όλα τα πλάσματα επιβλαβή και άμεσα εξοντώσημα μονό και μονό γιατί είχαν την ατυχία να βρεθούν πάνω στα φυτά μας . Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε το αεροζόλ στο ράφι και να σκεφτούμε νέους τρόπους δράσης . Όπως π.χ. να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης για τα φυτά μας ενισχύοντας παράλληλα και την άμυνα τους έναντι των εχθρών τους , αντίθετα αποτρεπτικές συνθήκες ανάπτυξης των εχθρών η παθογόνων . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η περίθαλψη για μερικά πλασματάκια που όλοι μας αναγνωρίσουμε για ωφέλημα και μπορούν να μας απαλλάξουν από πολλά δύσκολα προβλήματα .Στο παρών φωτογραφικό άλμπουμ θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά από αυτά που τα απαντάμε σχεδόν σε κάθε χώρο με πράσινο .