Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;

Καρκίνος στομάχου: 70% πενταετής επιβίωση εάν διαγνωσθεί εγκαίρως

Σύμφωνα με διακεκριμένους επιστήμονες, τόσο στην Ελλάδα όπως η ογκολόγος κα Μάλλιου και άλλοι, όσο και στο εξωτερικό:

Υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλές φυσικές αντικαρκινικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο ώστε να ανακτήσουν την υγεία τους, χωρίς να ακολουθούνται παρεμβατικές και επικίνδυνες ιατρικές αγωγές.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει παιδεία, γνώση, θάρρος, και επαγγελματική υποστήριξη.

Είναι θέμα επιλογής αλλά και υποδομών.

Οι καρκινοπαθείς είναι προτιμότερο, σύμφωνα πάντα με την γνώμη των ειδικών επιστημόνων, να μην υποβάλλονται σε καμία συμβατική θεραπεία αν δεν απειλείται η ζωή τους ή κάποιο ζωτικό τους όργανο.

Οι φυσικές αντικαρκινικές θεραπείες είναι πολύ πιο επιτυχείς, υποστηρίζουν αυτοί οι επιστήμονες, μόνο εάν οι ασθενείς τις χρησιμοποιούν σαν πρώτες θεραπείες και όχι όταν οι συμβατικές θεραπείες έχουν αποτύχει, κάτι που γίνεται ως συνήθως δυστυχώς.

Η πλειονότητα των ασθενών ακολουθούν την επικίνδυνη συμβατική προσέγγιση, επειδή οι ογκολόγοι και το “επίσημο ιατρικό κατεστημένο” τους έχουν πείσει ότι έχουν 40% δυνατότητα να θεραπευθούν.

Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία όμως, οι παρενέργειες της συμβατικής αντικαρκινικής θεραπείας είναι τόσο πολύ σοβαρές, ώστε οι επιζήσαντες καρκινοπαθείς δεν θα έχουν όφελος από τις φυσικές θεραπείες μετά, και οι οποίες δεν θα είναι αποτελεσματικές.

Διότι η συμβατική αγωγή με χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες ή μη επιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις καταστρέφουν τον οργανισμό σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η υγεία τους, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα αποδιοργανώνεται, η ηπατική λειτουργία καταστέλλεται και το πεπτικό σύστημα αποδυναμώνεται έτσι ώστε δεν μπορεί πλέον να αξιοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά από την διατροφή του.

Σύμφωνα με στοιχεία κυρίως από το εξωτερικό, το πραγματικό ποσοστό επιβίωσης από τον καρκίνο έπειτα από τις συμβατικές θεραπείες είναι μικρότερο του 3%, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό το 3% που επιβιώνει δεν θα εμφανίσει υποτροπή του καρκίνου ή μια άλλη σοβαρή ιατρογενή πάθηση, σαν αποτέλεσμα των συμβατικών θεραπειών στο μέλλον.

Βέβαια πριν γίνουν οι φυσικές θεραπείες, θα πρέπει να αποκατασταθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, η λειτουργία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος, η ισορροπία εν γένει του οργανισμού του πάσχοντα, με αποτοξίνωση και την απομάκρυνση των αιτιών που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Αν οι καρκινοπαθείς ακολουθήσουν φυσικές προσεγγίσεις για τη θεραπεία του καρκίνου τους σαν πρώτης γραμμής θεραπευτική αγωγή, το πραγματικό ποσοστό θεραπείας μπορεί να φτάσει και το 90%, κι αυτό γιατί οι αυτοθεραπευτικοί μηχανισμοί του σώματος δεν είναι αποδιοργανωμένοι και κατεστραμμένοι από τις προηγούμενες συμβατικές θεραπείες, υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι της φυσικής θεραπευτικής επιστήμονες.

Όσες λιγότερες παρενέργειες και βλάβες έχουν γίνει από τις συμβατικές αγωγές, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες θεραπείας από τις φυσικές θεραπείες.

Προϋπόθεση είναι να αναγνωρισθούν τα πραγματικά αίτια του καρκίνου και των χρόνιων προβλημάτων υγείας του ασθενούς, να καταπολεμηθούν, και να γίνει σωστή σταδιοποίηση της νόσου σε οργανωμένα και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα, διότι δεν μπορεί να επέλθει η θεραπεία του καρκίνου αν δεν λυθούν τα πραγματικά αίτια του καρκίνου, και δεν υπάρξει σωστή υποστήριξη.

Βασική προϋπόθεση πρωτίστως είναι η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς διότι κυρίως στον καρκίνο, το σώμα καθορίζεται και από το τι συμβαίνει στο νου μας και στην ψυχή μας.

Διότι αν συνυπάρχει ο φόβος της ασθένειας και του θανάτου, πρωτίστως κάποιος ειδικός πρέπει να θεραπεύσει το νου του πάσχοντα και την ψυχή του, ώστε να αποκτήσει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Ο φόβος και το άγχος δεν επιτρέπουν τον οργανισμό μας να αυτοθεραπευθεί.

Αν ο ασθενής με την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη πειστεί πως ο καρκίνος είναι μια θεραπευτική προσπάθεια του οργανισμού για να απαλλαγεί από τα χρόνια προβλήματα του, τότε θα απαλλαγεί από το άγχος και η ζωή του και θα αποκτήσει ξανά νόημα και αισιοδοξία.

Ο όγκος, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί έκφραση της εσωτερικής αντίστασης στον εαυτό του, στους γύρω του, και στα δύσκολα άλυτα προβλήματα του.

Όταν ο ασθενής σταματήσει να ασχολείται με τον όγκο του, και δεν τον νοιάζει αν αυτός συρρικνώνεται ή διογκώνεται, τότε βρίσκεται ήδη στην θεραπευτική διαδικασία και ο καρκίνος γρήγορα θα υποχωρήσει.

Όταν κάποιο ζωτικό όργανο δεν απειλείται και το μέγεθος του όγκου δεν έχει καμιά σημασία, διότι αρχικά κατά τη φυσική θεραπευτική διαδικασία ο όγκος μπορεί και να μεγαλώσει λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των λεμφοκυττάρων, τότε είναι πολύ πιθανό να εξαφανισθεί ξαφνικά.

Το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται όταν εντοπισθούν οι παράγοντες που παρακωλύουν την αυτοϊασή του.

Στις φυσικές θεραπείες περιλαμβάνονται πρωτίστως η παιδεία του ασθενούς, και η ειδική ψυχολογική του υποστήριξη. Εν συνεχεία πλήθος φυσικών παρεμβάσεων μπορούν να γίνουν όπως η σωστή για το συγκεκριμένο άτομο ορθομοριακή διατροφή, η νηστειοθεραπεία, η ασιτία, οι βιταμίνες, τα φαρμακευτικά βότανα, η ιατρική κάνναβη, οι φόρμουλες, η ομοιοπαθητική, η αποτοξίνωση, η υδροθεραπεία παχέος εντέρου, η υπερθερμία, ο θεραπευτικός ύπνος, η άσκηση, κλπ.

Να μην ξεχνάμε πως όλα στη ζωή συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Όταν ο ασθενής αποκτήσει θετική και αισιόδοξη σκέψη τότε αυτοθεραπεύεται αφού έχει ήδη εντοπίσει τα βαθύτερα αίτιά του.
Και το βαθύτερο αίτιο είναι οι φοβίες του.

Όλα είναι στο χέρι μας, και όλα μπορεί να αλλάξουν, αν κάποιος σταματήσει να βιώνει αυτά που φοβάται και τροποποιήσει τη ζωή του ώστε να βιώνει την ζωή του θετικά με αισιοδοξία.

Η θεραπεία του καρκίνου βρίσκεται στη σοφία του σώματος και στους αυτοθεραπευτικούς του μηχανισμούς με την βοήθεια της Φυσιοπαθητικής αγωγής.

Υποστηρίζω για ακόμη μία φορά την ανάγκη της συλλογικής προσπάθειας στην μάχη κατά του καρκίνου, μέσα από οργανωμένα Πολυδύναμα Ιατρικά-Φυσιοπαθητικά Κέντρα Υγείας, “Σύγχρονα Ασκληπιεία”.

Να είστε καλά με υγεία,

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND
Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ, Ειδικός Γεροντολόγος-Φυσιοπαθητικός

Πηγή