Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΝΕΡΟ . 1. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.



- Τι είναι το νερό;

Ρωτήθηκε ο Γερμανός φυσικός επιστήμονας Willfried Hacheney, ειδικός ερευνητής του νερού


-Ένας ειλικρινής επιστήμονας πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το νερό. ∆εν είναι δυνατόν ούτε με χημικά ούτε με φυσικά μέσα να εξηγήσει κανείς επιστημονικά τι ακριβώς είναι το νερό. Το νερό δεν ακολουθεί τους φυσικούς νόμους και θα έλεγα ότι είναι μια τεράστια δύναμη που ίσως να μην μπορέσουμε ποτέ να εξηγήσουμε –

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, όχι μόνο για τη ζωή που μας δίνει αλλά και για την ομορφιά του. ∆εν υπάρχει καρδιά που μένει ασυγκίνητη μπροστά στο μαιανδρικό μεγαλείο ενός ποταμού, στην πηγή που αναβλύζει, στη δύναμη του καταρράκτη, στη μεγαλοπρέπεια της θάλασσας.
Χιλιάδες ζωγράφοι αποθανάτισαν το νερό σε όλες τις μορφές του, και σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας το νερό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και στον πολιτισμό.
Το νερό είναι ένα τόσο συνηθισμένο αγαθό, είναι κάτι που, ας πούμε απλά, τρέχει από τη βρύση των εγκαταστάσεων του σπιτιού μας, και δυστυχώς λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του.
Η γη μας αποτελείται από 70% νερό, το ίδιο και ο άνθρωπος, ο οποίος, ιδιαίτερα στην εμβρυακή του κατάσταση, αποτελείται από 90% νερό.
Λέγεται ότι λίγο πριν πεθάνει ένας άνθρωπος έχει μόνο 50% νερό.
Στον ανθρώπινο οργανισμό μπορούμε να βρούμε διάφορες ποιότητες νερού. Για παράδειγμα, μπορούμε να αναφερθούμε στο αίμα, τους λεμφαδένες, το νερό του περιέχεται στον εγκέφαλο, τα δάκρυα, το σάλιο, τα ούρα και άλλα.Υπάρχουν περίπου 240 διαφορετικές ποιότητες νερού στον οργανισμό μας.
Υπάρχει επίσης μια ομοιότητα των υγρών του ανθρώπινου σώματος με την ποιότητα των νερών της γης. Το νερό της θάλασσας είναι όμοιο στη σύνθεση με το αίμα. Τα ρυάκια, τα ποτάμια και οι λίμνες, με τα λεμφικά υγρά.
Τα δε υγρά του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι όμοια με τα υγρά της Ιονόσφαιρας, που προστατεύει τη γη από κοσμική ακτινοβολία
Το νερό, ο άνθρωπος και η γη είναι αδιαχώριστα στοιχεία.
Το νερό, το οποίο στην αρχαιότητα ονομάστηκε και – πηγή ζωής –  χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για τον εξαγνισμό της ψυχής και του σώματος, όπως στη σημαντική τελετουργία της βάπτισης. Ο ίδιος ο Ιησούς βαπτίσθηκε.

Στο Φενγκ Σούι το τρεχούμενο νερό συμβολίζει πλούτο πνευματικό και υλικό.
Oι Πυθαγόρειοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν ειδικά λουτρά, στα οποία σύχναζαν μέλη μόνο των Πυθαγορείων, τα ονομαζόμενα βαλανεία.
Οι Πυθαγόρειοι γνώριζαν ότι εντός του ύδατος του λουτρού διαλύονται όχι μόνο οι ρύποι ου σώματος αλλά και ψυχικές ενέργειες.

O Paracelsus Theophrastus Bombastus 1493-1541, πατέρας της ομοιοπαθητικής, αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία του νερού στην ανθρώπινη υγεία.
Στον σύγχρονο καιρό, ήδη από το 1885-1958, ο Viktor Schauberger απέδειξε με τις εφευρέσεις του ότι το νερό είναι κάτι το ζωντανό ή πεθαμένο.
Μίλησε για το νερό αποκαλώντας το  –το αίμα της γης–.

To νερό οργανώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού ή, όπως θα λέγαμε διαφορετικά, το νερό είναι ο σύνδεσμος όλων των σωματικών και πνευματικών λειτουργιών. Η αποτοξίνωση του οργανισμού, που την έχουν αναλάβει τα όργανα: νεφρά πνεύμονες, δέρμα και έντερο, γίνεται με τη βοήθεια του νερού.
Εάν λοιπόν δεν πίνουμε νερό, η αποτοξίνωση είναι αδύνατη. Ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούμε διάφορα αποτοξινωτικά ή κάνουμε κάποια ειδική αποτοξινωτική δίαιτα και δεν πίνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού ή έχουμε ήδη από καιρό έλλειψη νερού στον οργανισμό μας, θα λέγαμε ότι αντί να αποτοξινωνόμεθα αυτοδηλητηριαζόμεθα.
Συμπτώματα όπως: πονοκέφαλοι, δυσκοιλιότητα και τάση για εμετό είναι μόνο οι αρχικές ενδείξεις. Τα πραγματικά προβλήματα έρχονται ανάλογα με την περίπτωση μετά από μήνες ή και από χρόνια.

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κυλούν 1400 λίτρα αίμα μέσα από τον εγκέφαλο, και στο ίδιο χρονικό διάστημα κυλούν 2000 λίτρα μέσα από τα νεφρά μας.
Επίσης χρειαζόμαστε ημερησίως ενάμιση μέχρι δυόμιση λίτρα νερό (ούρα και ιδρώτα).

Eίχα λιγότερες δυσκολίες στην κατανόηση της κίνησης των πλανητών, παρόλη την ασύλληπτη απόστασή τους, παρά στην κατανόηση της κίνησης του τρεχούμενου νερού, η οποία εξελίσσεται μπροστά τα μάτια μας...
Galileo Galilei 1564-1641

Έχετε σκεφτεί τη συμπεριφορά του νερού όσον αφορά τους νόμους της φύσης;
Τι γνωρίζετε για τις ανωμαλίες του νερού;
Τι γνωρίζετε για τη συμπεριφορά του;

Το ξύλο επιπλέει και μουλιάζει όταν έλθει σε επαφή με το νερό, άλλα αντικείμενα όμως βυθίζονται. ∆ιαλύει το χώμα και ενώνεται με τα διάφορα υλικά στην φύση, άλλα τα μαλακώνει (χώμα, τροφές κλπ.), άλλα τα σκληραίvει (γύψος,τσιμέντο).
Στη δύναμή του δεν μπορεί να αντισταθεί τίποτα..
(1ο μέρος)

Πηγή