Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

8 ΣΤΟΥΣ 10 ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ !





Ο συνδυασμός αυτών των τροφών προκαλεί προβλήματα στο στομάχι και παχυσαρκία!
Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο τι τρώνε και με τι το τρώνε.
Πολύ συχνά παρατηρούμε το εξής φαινόμενο – εμφανισιακά λεπτός άνθρωπος με φουσκωμένη σαν μπαλόνι κοιλιά. Ο λανθασμένος συνδυασμός των τροφών προκαλεί βάρος στο στομάχι καθώς πολλές φορές και ενόχληση.
Όπου μετά είναι – άμεσος δρόμος προς την παχυσαρκία.
Οι τροφές, οι οποίες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, δύσκολα χωνεύονται και μετατρέπονται σε βλαβερό για τον οργανισμό λίπος. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη του περιττού βάρους στον λανθασμένο συνδυασμό των τροφών, κρίμα όμως!
Τι είναι αυτό που κάνετε λάθος;
1. Γενικά θα πρέπει να ξεχάσετε τα πολύπλοκα φαγητά. Όσο πιο απλό είναι το φαγητό – τόσο πιο εύκολα θα το χωνέψει ο οργανισμός. Από παιδική ηλικία μας μάθανε ότι όταν τρώμε πρέπει να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι και στο τέλος επιδόρπιο (γλυκό ή φρούτο) – αυτό βασικά είναι μεγάλο λάθος. Η δυσφορία και η βαρυστομαχιά είναι εξασφαλισμένα μετά το φαγητό, αλλά όφελος μάλλον απίθανο. Τι πρέπει να κάνετε; Να απαλλαχτείτε από πολύπλοκα φαγητά.
2. Σούπα – είναι γενικά ένα ξεχωριστό θέμα. Είναι ήδη επιβλαβής επειδή έχει μεγάλη ποσότητα τροφών που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνδυάζονται. Από αυτό η πέψη επιβραδύνεται και αισθάνεστε βάρος. Τι να πρέπει να κάνετε; Να τρώτε απλές και ελαφριές σούπες.
3. Γλυκά και επιδόρπια – δεν φτάνει ότι το γλυκό και τα αλευροειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και την σιλουέτα, πόσο μάλλον κακό κάνετε αν φάτε κάτι γλυκό μετά το φαγητό. Να πίνετε νερό, τσάι ή ρόφημα μετά το φαγητό είναι συνήθεια που κάνει πολύ κακό στην υγεία. Τι να πρέπει να κάνετε; Να πίνετε φρέσκο χυμό 1,5 ώρα μετά το φαγητό. Νόστιμο, ωφέλιμο και ούτε ένα επιπλέον εκατοστό στην σιλουέτα!
4. Φρούτα για επιδόρπιο. Έτσι είναι συνηθισμένο ότι μετά το φαγητό πρέπει να υπάρχει κάποιο επιδόρπιο που πολλές φορές είναι κάποιο φρούτο. Τα φρούτα θα χωνευτούν μέσα σε μισή ώρα και θα εγκλωβιστούν μαζί με την άλλη τροφή που χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα. Για να πάει η τροφή στο λεπτό το έντερο πρέπει οπωσδήποτε να είναι αλκαλική. Να θυμάστε καλά: τα φρούτα μετά από οποιαδήποτε τροφή δεν θα φέρουν ΠΟΤΕ κανένα όφελος στον οργανισμό! Τι πρέπει να κάνετε; Να τρώτε τα φρούτα ανάμεσα τα γεύματα.
5. Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί συνδυάζονται μόνο με τα πράσινα λαχανικά. Χρειάζονται πολύ ώρα για να χωνευτούν (2,5-3 ώρες) και δεν πρέπει να τα αναμιγνύεται με κάτι άλλο. Τι πρέπει να κάνετε; Να τα τρώτε ως ξεχωριστό γεύμα.
6. Μην ανακατεύετε τα γλυκά φρούτα με τα ξινά. Ποτέ. Ξεχάστε τις φρουτοσαλάτες, όπου αναμιγνύονται όλα τα φρούτα. Επίσης, δεν πρέπει να τρώτε φρούτα μαζί με γιαούρτι. Τι πρέπει να κάνετε; Να οργανώνετε μέρα όπου θα τρώτε μόνο ένα είδος φρούτου. Ή τουλάχιστον να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα τους.
Τι είναι αυτό που μπορεί να βελτιώσει την πέψη;
 Ένα ποτήρι νερό 20 λεπτά πριν το φαγητό. Το νερό μαλακώνει τις μάζες που υπάρχουν στον έντερο και βοηθάει στην ταχεία απομάκρυνση τους από τον οργανισμό.
 Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και με μεγάλη ποσότητα χορταρικών σε κάθε γεύμα. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται μέσα στα λαχανικά, απορροφούν τις τοξίνες και τα απόβλητα.
 Μη αποφλοιωμένα δημητριακά (ολικής). Μαύρο, καφέ και κόκκινο ρύζι, κριθάρι, σίκαλη, φαγόπυρο κ.α.. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Και εμείς ήδη γνωρίζουν πόσο μας είναι ωφέλιμη.
Ενσωματώνοντας έναν τέτοιο τρόπο διατροφής, αρχικά μπορεί να υπάρχει ένα αίσθημα κενού στο στομάχι. Σαν να μην έχετε χορτάσει. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Απλά το στομάχι σας έχει συνηθίσει στο αίσθημα συνεχόμενου βάρους, για αυτό θα σας φαίνεται ότι είστε πεινασμένοι ή λίγο φάγατε.
Μετά από μια-δυο εβδομάδες όλα θα τακτοποιηθούν και θα καταλάβετε ότι είναι πραγματικά ευχάριστη η αίσθηση ελαφρότητας μέσα και εκπληκτική επίπεδη κοιλιά!

Πηγή