Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΜΕΔΟΥΣΑ ...Η ΑΘΑΝΑΤΗ !!!




Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες των μεδουσών η Nutricula Turritopsis είναι το μόνο ζώο που μπορεί να είναι αθάνατο.



Πράγματι, αυτές οι μέδουσες είναι σε θέση να πάνε πίσω στο χρόνο από τη μία φάση της ζωής σε ένα προχωρημένο στάδιο της πρόωρης ζωής.

Η Nutricula Turritopsis είναι ένα είδος μεδουσών πολύ συγκεκριμένες.
Πράγματι, μπορεί να είναι τα μόνα ζώα στον κόσμο  που έχουν ανακαλύψει το μυστικό της νεότητας και της αιώνιας ζωής, μια πραγματική επανάσταση στον επιστημονικό κόσμο.

Αυτή η μέδουσα θα είναι σε θέση να αναζωογονείται μετά από ένα συγκεκριμένο στάδιο της ζωής, δεν δίνει κανένα όριο για τη διάρκεια ζωής της.

Η επιστημονική εξήγηση για τη μέδουσα αναφέρει ότι είναι τα μόνα ζώα στον κόσμο που μπορούν να αντιστρέψουν τη γήρανση πίσω στο χρόνο και να ανακτήσουν ολόκληρη τη δομή τους,να επιστρέψουν στην κατάσταση του πολύποδα, δηλαδή τη πρώτη φάση της ζωής τους.

Η διαδικασία αυτή εξηγείται ιδίως από το φαινόμενο της διαφοροποίησης, πράγμα που σημαίνει ένα είδος κυττάρων έχει μετατραπεί σε άλλο τύπο κυττάρων.

Μόνο λίγα ζώα στον κόσμο μπορούν να προκαλέσουν διαφοροποίηση, όπως η σαλαμάνδρα, για παράδειγμα, που μπορεί να ξαναδημιουργήσει την ουρά της, όταν τη χάνει.

Οι μέδουσες Nutricula Turritopsis έχουν την ιδιαιτερότητα να αναγεννούν ολόκληρο το σώμα τους, εις το άπειρο. 

Αρκετές ερευνητικές ομάδες και επιστήμονες μελετούν προσεκτικά το είδος για να καθορίσουν τον τρόπο που γίνεται δυνατή η αναπαραγωγή της διαδικασίας της γήρανσης / αναζωογόνησης.

Συχνά συναντώνται σε βαθιά νερά, και δεδομένου ότι δεν μπορούν να πεθάνουν, οι μέδουσες αναπτύσσουν επί του παρόντος την παρουσία τους στα ύδατα γύρω από τον κόσμο, και όχι μόνο στα ύδατα της Καραϊβικής, όπου ήταν αρχικά.

Και η Δρ Mary Miglietta του Ινστιτούτου Smithsonian Tropical Marine εξηγεί:

"Είμαστε μάρτυρες μιας σιωπηλής εισβολής στον κόσμο".

greekdivers.com