Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΓΑΛΑ ΒΡΩΜΗΣ....



Ένα Υπέροχο και εύκολο στη παρασκευή του Ρόφημα !.....

Υλικά

1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
3 φλιτζ. νερό

Τρόπος παρασκευής

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες μαζί με το νερό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν.
2. Στρώνουμε ένα σουρωτήρι με ένα τουλουπάνι και ρίχνουμε μέσα το γάλα. Ενώνουμε τις άκρες του υφάσματος, σαν να φτιάχνουμε ένα πουγγί και περιστρέφουμε την κάτω μεριά μέχρι να βγει όλο το γάλα και να μείνει μόνο το στέρεο υπόλειμμα μέσα στο ύφασμα.
3. Αν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο γλυκαντικό και αρωματίζουμε με βανίλια. Αποθηκεύουμε σε  γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.  Διατηρείται το πολύ 3 ημέρες.

* Τα υπολείμματα από το γάλα βρώμης δεν τα πετάμε αλλά τα προσθέτουμε στο πρωινό μας μπωλ ή τα ενσωματώνουμε στη ζύμη για το ψωμί, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως και το γάλα βρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου