Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΣΟΔΑ : Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

 


Η μαγειρική σόδα είναι ο καλύτερος φίλος του κηπουρού: εδώ είναι 10 έξυπνες χρήσεις στον κήπο.

1. Φυσικό Μυκητοκτόνο: Αναμείξτε μαγειρική σόδα με νερό και υγρό σαπούνι για ψεκασμό στα φυτά και καταπολεμήστε μυκητιασικές ασθένειες όπως το ωίδιο.

2. Weed Killer: Εφαρμόστε απευθείας μαγειρική σόδα σε ζιζάνια κήπου για να τα σκοτώσετε χωρίς να βλάψετε τα γύρω φυτά.

3. Αποτρεπτικό παράσιτο: Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και αλευριού μπορεί να αποτρέψει παράσιτα όπως σκουλήκια λάχανου και αφίδες όταν ξεσκονίζονται στα φυτά.

4. Τροποποίηση εδάφους: Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει το υπερβολικά όξινο έδαφος, βελτιώνοντας το περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυτών.

5. Γλυκαντικό ντομάτας: Ρίξτε μαγειρική σόδα γύρω από τα φυτά ντομάτας για να μειώσετε την οξύτητα του εδάφους, με αποτέλεσμα πιο γλυκές ντομάτες.

6. Compost Enhancer: Επιταχύνετε τη διαδικασία κομποστοποίησης κάνοντας το περιβάλλον πιο αλκαλικό με μαγειρική σόδα.

7. Απορροφητής οσμών: Εξουδετερώστε τις οσμές σε περιοχές όπως οι κάδοι κομποστοποίησης, πασπαλίζοντας μαγειρική σόδα.

8. Καθαριστικό εργαλείων: Καθαρίστε τα εργαλεία κηπουρικής τρίβοντάς τα με μια πάστα μαγειρικής σόδας για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη σκουριά.

9. Βλάστηση σπόρων: Ενισχύστε τη βλάστηση των σπόρων βυθίζοντας τους σπόρους σε διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από τη φύτευση.

10. Απωθητικό μυρμηγκιών: Αποτρέψτε τα μυρμήγκια δημιουργώντας φραγμούς με μαγειρική σόδα γύρω από φυτά ή ίχνη μυρμηγκιών.

Πηγή