Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ....

" Έρωτας! Λέξη μαγική και απρόβλεπτη, μελωδική και άγρια, οργισμένη και τρυφερή… Ξυπνά μέσα μας κάθε λογής συναίσθημα… Χαρά, πληρότητα, ευτυχία, θλίψη, πόνο, δάκρυ…

Ο έρωτας είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Είναι Θείο δώρο που δίνει πολύτιμο χρόνο ώστε να αναπτυχθούν η αγάπη και οι συνεκτικοί δεσμοί του ζευγαριού.

Η εμπειρία του έρωτα είναι μοναδική! Αλλά και εξαιρετικά κοφτερή! Σχεδόν πάντα τραυματίζει. Διότι αργά ή γρήγορα, οι φαντασιώσεις που έχουμε για τον σύντροφό μας, οι προσδοκίες που έχουμε από αυτόν, οι επιθυμίες μας, θα έλθουν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα! Και επί πλέον, θα έλθουν αντιμέτωπες και με τις αντίστοιχες φαντασιώσεις, προσδοκίες, επιθυμίες του άλλου!

Στρατιώτες ντυμένοι με φορεσιές που φέρουν τα ονόματα της παρουσίας και της απουσίας, της συνάντησης και της αποξένωσης, της έλξης και της απώθησης, της συνεργατικότητας και του ανταγωνισμού, της αυτονόμησης και της συμπόρευσης, της υποτίμησης και της υπερτίμησης, του σεβασμού και της ασέβειας, θα κονταροχτυπηθούν και θα δοκιμασθούν σκληρά μέσα στο ίδιο το πρόσωπο και μέσα στην σχέση των ερωτευμένων. Τα δίπολα-μονομάχοι θα παλέψουν για την ζωή και τον θάνατο, μέσα από το στοίχημα της πίστης και της απιστίας, της εμπιστοσύνης και της ζήλειας, της τρυφερότητας και του εγωισμού.

Στον έρωτα μυθοποιούμε, εξιδανικεύουμε, θεοποιούμε ή ακόμη και εφευρίσκουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο! Ο άλλος δεν είναι αυτός που φαίνεται, αλλά αυτός που βιώνεται μέσα από προβολές, ταυτίσεις, μεταβιβάσεις και αντιμεταβιβάσεις.
Δεν το καταλαβαίνουμε εκείνη τη στιγμή. Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε με τις πραγματικές ιδιότητες του άλλου και η απογοήτευση ή και η αγωνία της εγκατάλειψης θα εμφιλοχωρήσει. Όλα τα ανωτέρω, έχουν ισχύ σε πανανθρώπινο επίπεδο. Άρα είναι μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα!

Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω την μοναδικότητα του έρωτα και τα εκπληκτικά σε δύναμη συναισθήματα που βιώνει ο ερωτευμένος! Το αίσθημα της συμφιλίωσης με όλο τον κόσμο μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο! Το αίσθημα της παντοδυναμίας, μέσα από την δύναμη που αντλεί από το αγαπώμενο πρόσωπο! Η μαγεία, το «Θείο παραλήρημα» κατά τον Πλάτωνα, που σε χαρίζει ένα απίστευτο αίσθημα πληρότητας, πρωτόγνωρης ευεξίας και ανεξάντλητες δυνατότητες! Ο έρωτας βοηθάει να υπερβούμε τα όρια της ύπαρξής μας και να ζήσουμε το ατελεύτητο της ψυχής.

Συχνά όμως, όταν υπάρχει ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο ερωτευμένος περιχαρακώνει τον έρωτά του, τον ζηλεύει, τον κατασκοπεύει. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον κατέχει και αυτό αναπόφευκτα θα τον φέρει σε συγκρούσεις με το αντικείμενο του έρωτά του και με οποιονδήποτε νομίζει ότι απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τον έρωτά του..."

Ιάκωβος Μαρτίδης