Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!


Seratonin GIF

Δείτε πως τα συναισθήματα συνδέονται με το ορμονικό σύστημα!!!
Ο ήλιος είναι μια ασφαλής δωρεάν θεραπεία!!
Ο ήλιος πέρα από ποιο αισιόδοξους και ευτυχισμένους, μέσα από την αύξηση της σεροτονίνης, φαίνεται ότι μας βοηθά στο αδυνάτισμα και στην απώλεια βάρους!
Όταν φοράμε γυαλιά ηλίου δίνουμε το σήμα στην υπόφυση ότι είναι νύχτα και δεν παράγεται μελανίνη, η οποία μας προστατεύει από τα εγκαύματα την γήρανση και το μελάνωμα!!!

Όταν κρύβουμε τα μάτια μας πίσω από τα γυαλιά ηλίου παρεμβαίνουμε στο ήδη διαταραγμένο ορμονικό σύστημα, εμποδίζουμε την επίφυση έναν ιδιαίτερα φωτοευαισθητο αδένα να μετατρέψει την σεροτονίνη σε μελατονίνη, ορμόνη της νύστας με ισχυρές αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές ιδιότητες!!! Όταν κοιμόμαστε αργά ή κάνουμε την νύχτα μέρα ,μειώνεται η παραγωγή της. Επηρεάζεται και από το τεχνητό φως και από την παρουσία φωτός!!! Ένα μικρό φως ή η ξεχασμένη τηλεόραση εμποδίζει τον σχηματισμό της!!!

Η ντοπαμίνη είναι ορμόνη της εξωτερικής ευτυχίας ,που σχετίζεται πέρα από τους στόχους , όταν είμαστε υγιείς και με τους εθισμούς, την πολλή δουλειά, τα ναρκωτικά, το τσιγάρο, το αλκοόλ,η ζάχαρη, κ,α Όλα αυτά μας δίνουν ψεύτικη ευτυχία που διαρκεί πρόσκαιρα μας κάνουν ντοπαμινικους)!!! Παράλληλα μας τοξινώνουν και μας στερούν από πολλά ιχνοστοιχεία!!!

Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της εσωτερικής γαλήνης και ευτυχίας. Η άσκηση και η έκθεση στον ήλιο αυξάνουν τα επίπεδά της!!!
Δρα σαν νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου,Χαμηλά επίπεδα συνδέονται με την εμφάνιση κατά θλίψης, άγχους, θυμού, ημικρανίες, διπολική διαταραχή.!!!
Επηρεάζει την παρορμητική συμπεριφορά την λήψη των αποφάσεων, την επικοινωνία, σχετίζεται με τις καλές πράξεις, την προσευχή, την προσφορά, τον ήλιο!!!
Τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας έδειξαν ότι η μείωση του ηλιακού φωτός και ο άσχημος καιρός προκαλούν μείωση της σεροτονίνης και κατάθλιψη!!!
Όταν αυξάνεται η ντοπαμινη πέφτει η σεροτονίνη και γινόμαστε κρυφοκαταθλιπτικοι!!!
Οι άνδρες συνθέτουν 52% γρηγορότερα την σεροτονίνη από τις γυναίκες!!!

Η Ωκυτοκίνη είναι ορμόνη του οπίσθιου λοβού της υπόφυσης: προάγει τις συσπάσεις της μήτρας κατά τον τοκετό, διεγείρει τους μαστούς να απελευθερώνουν γάλα κατά την περίοδο του θηλασμού!!!
είναι η ορμόνη της τρυφερότητας, του αγγίγματος, της αγκαλιάς, μας κάνει να αντέχουμε πολλά βάρη, μας θεραπεύει τους πόνους!!!

Αννετα Πολιτου Χειρ. Οδοντίατρος Ομοιοπαθητικός Consultant and Assesor for warnborough College