Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ / ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Πως να διατηρήσουμε φρέσκα τα μυρωδικά/βότανα μας! 
Μόλις επιστρέψαμε από τη λαική και ως συνήθως προμηθευτήκαμε άφθονα μυρωδικά και βότανα, ίσως σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι τελικά θα χρησιμοποιήσουμε, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μας χαλάσουν μέσα στην εβδομάδα...
Η υψηλή θερμοκρασία, η παρουσία οξυγόνου και υγρασίας και η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην αποσύνθεση των φρέσκων μυρωδικών μας...
Γι αυτό ακολουθούμε την παρακάτω απλή διαδικασία (Δοκιμασμένη!):
Παίρνουμε ξεχωριστά τα φρέσκα μυρωδικά/βότανα μας όπως ο μαιντανός, ο δυόσμος, το σέλερυ, ο άνηθος, κόλιανδρος, βασιλικός, σχοινόπρασο και:
1. Αρχικά τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό και έπειτα τα αφήνουμε για αρκετά λεπτά πάνω σε μια πετσέτα ώστε να στεγνώσουν και να φύγει η πολύ υγρασία.
2. Αφού στεγνώσουν τα ρολάρουμε σε ρολό χαρτί κουζίνας (όπως φαίνεται στην εικόνα) και όπως είναι τυλιγμένα τα τοποθετούμε σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς με ζίπερ.
3. Τοποθετούμε τη σακούλα στο ψυγείο.
Τα μυρωδικά μας διατηρούνται με αυτόν τον τρόπο εως και εβδομάδες από ότι εαν απλά τα τοποθετούσαμε σε μια πλαστική σακούλα.
➡️Κάθε φορά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά μυρωδικά, αφαιρούμε τη ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Εννοείται ότι δεν πετάμε τη πλαστικά σακούλα, αλλά την επαναχρησιμοποιούμε την επόμενη φορά!