Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!



Τι μας φέρνει χαρά;

Τα χόμπι, ένας βραδινός περίπατος, ή η έκφραση της αγάπης μας για τον άνθρωπό μας. Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να ζήσουμε τη ζωή μας. Το κίνημα «Slow Life» υπάρχει για περισσότερο από το ¼ του αιώνα και έχει ως στόχο την προώθηση του υγιή και ουσιαστικού τρόπου ζωής που ξεπερνά το παραπάνω πρόβλημα. Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις συμβουλές τους, που θα μας προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία να νοιώσουμε αρμονία με τον κόσμο, σε καθημερινή βάση.

1 Μείνετε μόνοι με τη φύση

Η φύση είναι μια πηγή ενέργειας, αρμονίας και ομορφιάς. Όταν οι άνθρωποι είναι σε αρμονία με τη φύση, ξεχνούν τα προβλήματά τους και μαθαίνουν να ακούν την καρδιά τους. Προσπαθήστε να θαυμάσετε τα αστέρια περιστασιακά ή να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου από την όχθη ενός ποταμού ή να θαυμάσετε τα πουλιά στον ουρανό. Αυτές οι στιγμές θα προσθέσουν νόημα στη ζωή σας με τρόπους που δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια.

2 Απολαύστε τη σιωπή

Είναι κάτι που χρειαζόμαστε πολύ μέσα στη συνεχή ροή του αστικού θορύβου, της διαφήμισης, των τηλεφωνημάτων και των δικών μας σκέψεων. Η σιωπή είναι ένας σπάνιος επισκέπτης που μερικές φορές προκαλεί φόβο. Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε διαφορετικά, πιο θετικά και να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό είναι σημαντικό. Μπορείτε να προσκαλέσετε τη σιωπή στη ζωή σας ακόμη και για μερικά λεπτά την ήμερα.

3 Μοιράστε τη δουλειά σε ίσα μέρη

Το βασικό σημείο εδώ είναι να κάνετε τα πράγματα με συνέπεια, είτε πρόκειται για δουλειές του σπιτιού ή για αναθέσεις που σχετίζονται με την εργασία. Ακόμα κι αν έχετε πάρα πολλά πράγματα να κάνετε, επικεντρωθείτε σε ένα από αυτά μια στιγμή και μην αφήσετε άλλα πράγματα να σας αποσπάσουν μέχρι να τελειώσετε με αυτό. Διαφορετικά, δεν θα έχετε ούτε τον χρόνο ούτε την επιθυμία να κάνετε τίποτα! Οι εργασίες θα πρέπει να σας φέρνουν χαρά και όχι να χρησιμοποιούν όλο το χρόνο και την ενέργειά σας.

4 Κάντε αυτό που αγαπάτε

 Ο καθένας μπορεί να γίνει δημιουργικός σε διάφορους τομείς αλλά λίγοι άνθρωποι το παρατηρούν και προσπαθούν να το αναπτύξουν. Για να καταλάβετε σε τι είστε καλοί και τι σας αρέσει να κάνετε, πρέπει να βρείτε χρόνο και να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι : η ζωγραφική, η κηπουρική, η μοντελοποίηση, το γράψιμο ποίησης ή η ανατροφή των παιδιών. Το να κάνει κανείς αυτό που αγαπά, δεν είναι αληθινή ευτυχία;

5 Πηγαίνετε σε εκδηλώσεις αλλά με μέτρο

Πολλές φορές η ζωή μας Η μετατρέπεται σε υπερφόρτωση διαφορετικών εντυπώσεων: πηγαίνετε σε μια έκθεση το πρωί, αργότερα στο λούνα παρκ, το απόγευμα στον κινηματογράφο και το βράδυ στο θέατρο. Όλα μπερδεύονται και έτσι δεν μπορείτε να τα ζήσετε στο έπακρο. Όταν επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα, η ποιότητα είναι εντελώς διαφορετική. Αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην έκθεση,, ίσως τονωθεί τη δημιουργικότητά σας. Το λούνα παρκ, θα φέρει μια υπέροχη αίσθηση ενθουσιασμού για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Ενώ ο κινηματογράφος ή το θέατρο θα ενθαρρύνουν τον προβληματισμό σχετικά με τις ιδέες της πλοκής ή της ζωής σας.

6 Επικοινωνήστε από κοντά

Η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Περιορίσετε συνειδητά τις συνομιλίες που έχετε μέσω των κινητών, του ιντερνέτ και των μηνυμάτων. Μια συνάντηση με ένα φίλο είναι πιο σημαντική από εκατοντάδες μηνύματα και κλήσεις. Βρείτε χρόνο για να μιλήσετε και να μοιραστείτε μυστικά.

7 Εκτιμήστε τη γεύση αυτών που τρώτε

Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν μια ιδιαίτερη στάση προς τα τρόφιμα, από την προετοιμασία ως την κατανάλωση. Μην μπείτε στο πρώτο κατάστημα που θα βρείτε αλλά αφιερώστε κάποιο χρόνο τα Σαββατοκύριακα. Πηγαίνετε στην αγορά, επιλέξτε φρέσκα τρόφιμα και γίνετε δημιουργικοί με το μενού σας. Προετοιμάστε το γεύμα σας με μουσική και όταν ετοιμαστούν όλα, απολαύστε αργά την κάθε μπουκιά.

8 Επικεντρωθείτε πραγματικά στην χαλάρωσή σας

Απολαύστε την κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου σας, κοιτάξτε τριγύρω, συναντήστε νέους ανθρώπους και επικοινωνήστε. Μπορείτε να αισθανθείτε την πληρότητα της ζωής, απλά περπατώντας κατά μήκος της αποβάθρας ή απολαμβάνοντας ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ σε ένα υπαίθριο εστιατόριο.

9 Να είστε λίγο απρόβλεπτοι

Μερικές φορές, πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να είναι αυθόρμητος και όχι να κάνει σχέδια. Απλά κάντε οτιδήποτε ανάλογα με τη διάθεσή σας και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

10 Μάθετε από τα παιδιά

Όλοι έχουμε μια παιδική ηλικία που εξακολουθεί να ζει μέσα μας. Επικοινωνήστε με τα παιδιά, δείτε πως αλληλεπιδρούν με τον κόσμο. Θα βοηθήσει να δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια τους χωρίς τις επώδυνες εμπειρίες της ζωής και τις προκαταλήψεις που έχετε αναπτύξει ως ενήλικας. Τα παιδιά δεν βιάζονται, ζουν το παρόν και το σημαντικό είναι το «εδώ και τώρα». Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι και πάλι παιδί μερικές φορές.