Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΦΥΤΡΩΜΕΝΑ ΣΚΟΡΔΑ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φυτρωμένα σκόρδα

Οι περισσότεροι πετάμε τα σκόρδα όταν βλέπουμε πως οι σκελίδες αρχίζουν να βγάζουν φύτρα. Ενώ γνωρίζουμε πως αν αφήσουμε το σκόρδο για πολλές μέρες στο ψυγείο μπορεί να μουχλιάσει, δεν ξέρουμε πως αν αναπτύξει μια μικρή φύτρα αυξάνεται ταυτόχρονα η διατροφική του αξία και η φαρμακευτική του δράση.


Τα Εκπληκτικά Οφέλη του Σκόρδου

Δεν είναι μυστικό ότι το σκόρδο έχει εκπληκτικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιική δράση γνωστές για πάνω από χίλια χρόνια .
Το σκόρδο είναι μια αξιόπιστη και φυσική λύση για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Επίσης μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Ακόμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων και ως επουλωτικό πληγών από τα μη-δηλητηριώδη δαγκώματα φιδιών .
Όλες αυτές οι ιδιότητες υπάρχουν χάρη στην αλισίνη, της πιο φημισμένης δραστικής ουσίας του σκόρδου, που μειώνει τα επίπεδα του Παράγοντας Νεκρώσεως Όγκων-α (TNF-α) και καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, ινσουλίνης, ουρικού οξέος και γλυκόζης στο αίμα. Η αλισίνη μπορεί επίσης να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε διαβητικούς .

Πώς τα Σκόρδα που Φυτρώνουν Έχουν Καλύτερες Φαρμακευτικές και Θρεπτικές Ιδιότητες


Πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν φύτρες σπόρων, ξηρών καρπών, οσπρίων και σιτηρών στα πιάτα τους για να τους δώσουν μια πιο ενδιαφέρουσα υφή και γεύση. Το πλεονέκτημα των φύτρων είναι ότι αυξάνουν την συγκέντρωση φαινολικών συστατικών και έχουν αντιοξειδωτική δράση.
«Τα σπορόφυτα (νεαρά φυτά που φυτρώνουν από σπόρους) είναι πολύ ευαίσθητα σε επιθέσεις από βακτήρια, ιούς, και έντομα κατά τη διάρκεια της βλάστησής τους,» εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Jong-Sang Kim, PhD. «Αυτό τα αναγκάζουν να συνθέτουν μια ποικιλία χημικών ενώσεων που ονομάζονται φυτοαλεξίνες ώστε να αμυνθούν ενάντια των επικίνδυνων ασθενειών. Οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες είναι τοξικές για μικροοργανισμούς και έντομα, αλλά ευεργετικές για την υγεία του ανθρώπου.«
Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι φυτρωμένα σκόρδα πέντε ημερών είχαν υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από ό, τι τα φρέσκα και πρόσφατα συγκομισμένα σκόρδα. Επίσης περιείχαν διάφορες ευεργετικές χημικές ενώσεις.
Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι το εκχύλισμα των φυτρωμένων σκόρδων προστατεύει τα κύτταρα από διάφορες επιβλαβείς ουσίες σε εργαστηριακές μελέτες.
«Ως εκ τούτου, η φύτρωση του σκόρδου μπορεί να βελτιώσει το αντιοξειδωτικό δυναμικό του σκόρδου», συμπέραναν .
Με λίγα λόγια, η κατανάλωση φυτρωμένου σκόρδου μπορεί να έχει καλύτερα οφέλη από το να προσθέσετε απλά σκόρδο στη σούπα σας. Έτσι την επόμενη φορά που θα δείτε να προεξέχει ένας μικρός πράσινος βλαστός από τις σκελίδες σκόρδου σας, απλά να θυμάστε ότι εξακολουθεί να είναι βρώσιμο και ότι δεν χρειάζεται να το πετάξετε!

Πηγή