Πως να φτιάξουμε μόνοι μας βαλσαμόλαδο / σπαθόλαδο - Τι είναι - Χρήσεις & ιδιότητες
"Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου." - Ιπποκράτης........................................................................................ Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Είναι δύο πράγματα που ούτε μας τα μάθανε, ούτε μας τα δώσανε όταν έπρεπε και όπως θα έπρεπε… οι γονείς, τα σχολειά, η κοινωνία…
…το να είμαστε αληθινοί και ελεύθεροι…
Δυστυχώς γεννηθήκαμε σε μια κοινωνία που φοβάται και την αλήθεια και την ελευθερία οπότε… χρειάζεται καθένας μας να τα γνωρίσει μόνος του… στο δρόμο του…
…βρίσκω ότι αυτή η έλλειψη, όσο υπάρχει, παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στις δυστυχισμένες και ψυχαναγκαστικές σχέσεις που συνήθως φτιάχνουμε.
Γιατί σαν χαμένοι, ξοδεύουμε ανυπολόγιστο χρόνο και σκέψη για να παρατηρούμε, να ψυχαναγκάζουμε, να επικρίνουμε και να κριτικάρουμε τους άλλους… να παραπονιόμαστε και να αγανακτούμε γιατί δεν μας καταλαβαίνουν…
…σαν να προσπαθούμε να ταιριάξουμε αταίριαστες εικόνες…
Και πως άραγε να καταλάβει ο ένας τον άλλο, βαθιά και ουσιαστικά, όταν σχεδόν κανένας μας δεν έμαθε να μοιράζεται τις απλές αλήθειες του χωρίς ενοχές?
Πώς να καταλάβει ο ένας τον άλλο, όταν έχουμε αφομοιώσει ένα τρόπο συμπεριφοράς ενοχικό και εγωκεντρικό, γεμάτο δεύτερες και τρίτες σκέψεις…?
Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν καθένας από μας, όλο αυτό το χρόνο και την ενέργεια που ξοδεύει για να ασχολείται με τους άλλους, τον διέθετε για να μάθει και να κατανοήσει τον εαυτό του… αν κοιτούσε προς τα μέσα και όχι προς τα έξω…
…χωρίς ενοχές, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς τακτοποιήσεις…
Ο εαυτός μας είναι το μόνο που έχουμε…
Αυτό που θα συνέβαινε μετά, σαν επακόλουθο, θα ήταν να μοιραζόμαστε, χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις, τις αλήθειες μας και οι σχέσεις μας θα ήταν πιο αληθινές και όμορφες…
Θα μοιραζόμασταν τις ζωές μας με ανθρώπους που πραγματικά μας καταλαβαίνουν και μας αποδέχονται… ε?
Δύσκολο…?
Όπως είναι γνωστό ανά τον κόσμο, το «γονίδιο» αποτελεί τη βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας. Ο φυσικός κόσμος αναπτύσσεται χάρη σε αυτό και γενιές ολόκληρες αναπαράγονται και διαβιούν κάτω από τις όποιες συνθήκες.
O γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας μιλάει για τον μιμητισμό του έρωτα και την ουτοπία της αέναης σεξουαλικότητας. Οταν ήμασταν φοιτητές, τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» ήταν η ερωτική μας βίβλος. Αντί για τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι, είχαμε τις πενήντα αποχρώσεις της σημειολογίας.
Τι είναι αυτοπειθαρχία; «Η ικανότητα να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις, τη στιγμή που πρέπει να το κάνεις, είτε σου αρέσει είτε όχι»
Ο έρωτας ως σωτηρία;
Η σχέση βοηθάει την προσωπική μας εξέλιξη, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Η σχέση προσθέτει. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο.
Κι ἂν ἔρθει κάποτε ἡ στιγμὴ νὰ χωριστοῦμε, ἀγάπη μου,
μὴ χάσεις τὸ θάρρος σου.
Ἡ πιὸ μεγάλη ἀρετὴ τοῦ ἀνθρώπου, εἶναι νὰ ᾿χει καρδιά.
Ο Άλντους Χάξλεϊ συγγραφέας του προφητικού βιβλίου επιστημονικής φαντασίας «Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος», έχει σημαδέψει με τις δυσοίωνες προφητείες του τον 20ο και 21ο αιώνα.
The average breast temperature ranged between 32.7°C and 36.4 oC (34.6±0.7°C), with a thermal gradient of 3.7oC (Table 1).
Ίσως ο πιο εφαρμοσμένος τομέας της Ιατρικής Θερμογραφίας είναι «η μη επεμβατική μαστογραφία» για καρκίνο του μαστού, καλοήθεις όγκους, μαστίτιδα και ινοκυστική νόσο του μαστού.
Αφιερωμένο στις τύψεις μας!
Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του… «Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;»
Marguerite Yourcenar. Μία από τις σπουδαιότερες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ού αιώνα.
Η συνεισφορά της συγγραφέως και ποιήτριας στη λογοτεχνία αναγνωρίστηκε μέσα από πολυάριθμες διακρίσεις. Η κυριότερη ήταν το 1980. Πρόκειται για την αναγόρευσή της ως μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας. Η Γιουρσενάρ ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε παρόμοια θέση.
Εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο θα περάσεις κάθε στιγμή της υπόλοιπης ζωής σου, ζώντας τη ζωή που έχτισες με την κάθε σου επιλογή. Για το παρελθόν δε θα σου πω, καθώς ήταν μία σειρά από διαδοχικές στιγμές που πάει, χάθηκε. Θα σου πω όμως για το παρόν και για εσένα.
Σύστημα είμαστε όλοι μας.
Ώστε λοιπόν...
... "Φταίει το Σύστημα".
Άρα φταίς κι εσύ.
Φταις κι εσύ.
Κι εσύ. Κι εσύ. Κι εσύ.
Κι εσύ. Κι εσύ.
Κι εσύ.
Δες πως μας παγίδεψε τούτος ο κόσμος,
με τις φανταχτερές του υποσχέσεις, τις επιφανειακές απολαύσεις
τις ιλουστρασιόν συσκευασίες του γι ανταμοιβές,
και ούτε που ακούσαμε το θόρυβο από τις αλυσίδες
που πιάστηκαν τα φτερά μας…
«Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά.
Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του.
Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε».
Συγκεκριμένα, η ατονία του πνεύματος συνδέεται σταθερά με την ατονία της αισθαντικότητας και της διεγερσιμότητας, ένα ποιόν που καθιστά κάποιον λιγότερο δεκτικό για πόνους και θλίψεις κάθε είδους κι έντασης.
Το μέρος θύμιζε σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου: η μπογιά στους τοίχους ήταν ξεφλουδισμένη και τα παράθυρα σκονισμένα, το φεγγαρόφωτο έριχνε ολόγυρα απειλητικές σκιές. Διάβηκα το κατώφλι της εισόδου, ανέβηκα τα σκαλοπάτια που έτριζαν και χτύπησα την πόρτα.
=>Μία υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.
=>Για να διατηρηθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες τροφές.