Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΣΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ...



Ρινικές πλύσεις με αλατόνερο για την καταρροή και γαργάρες για τον πονόλαιμο.

ΣΩΣΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΖΑΧΑΡΗ;



Η γλυκόζη κάτω από ομαλές συνθήκες είναι η μόνη και η καταλληλότερη τροφή του εγκέφαλου. Σωστά λοιπόν λέγεται ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ζάχαρη. Αλλά τι ζάχαρη;

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ



Οι υδατάνθρακες είναι αρκετά διαδεδομένοι στη Φύση. Τα φυτά συνθέτουν από μόνα τους τους υδατάνθρακες, ενώ τα ζώα παίρνουν τους υδατάνθρακες με την τροφή τους, από το φυτικό βασίλειο και τους χρησιμοποιούν σαν πηγή ενέργειας και θερμότητας.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ



Τα φαγώσιμα φρούτα υπάρχουν σε μεγαλύτερη ποικιλία από οποιαδήποτε άλλη μορφή τροφίμων. Πάνω από 300 διαφορετικές φαγώσιμες ποικιλίες είναι γνωστές. Οι τροπικές περιοχές ειδικά αφθονούν σε φρούτα.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ



Εάν τρώει, ο άνθρωπος, μια ποικιλία φυσικών τροφών που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και εκλέπτυνση, θα εξασφαλίσει επαρκή αμινοξέα. Πράγματι η έλλειψη είναι σχεδόν αδύνατη σ' ένα ομαλό διαιτολόγιο.

ΥΓΕΙΑ Ή ΑΡΡΩΣΤΙΑ; ΔΙΑΛΕΞΤΕ



Αν τύχει και διαβάσετε ένα βιβλίο διαιτητικής γραμμένο από κλασσικό διαιτολόγο ή γιατρό θα διαπιστώσετε ότι εξηγεί πως χρειαζόμαστε λευκώματα, υδατάνθρακες, λίπη, μέταλλα και βιταμίνες.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ;



Η καλή υγεία (φυσιολογική και χωρίς πόνους) είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται καθαρότητα και διαύγεια πνεύματος, ευδιαθεσία, φυσιολογική αμυντική ικανότητα του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια, τα βακτηρίδια και τους ιούς, ανυπαρξία ενοχλήσεων και πόνων,

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !...

 


«Τα παιδιά γνωρίζουν για μας περισσότερα από όσο εμείς για τον εαυτό μας, για το τι συμβαίνει στην οικογένεια, κι ας το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό οι μεγάλοι.

3 Απλοί Τρόποι Για Να Βελτιώσεις Την Υγεία Σου - Μανώλης Λιανάκης ELEFTH...


Ο Μανώλης είναι επιχειρηματίας που ασχολείται με την πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σέρρες. Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση θα μάθουμε τα μυστικά για μακροζωία και ευημερία από έναν άνθρωπο που έχει τεράστια εμπειρία ζωής και απίστευτες πολιτικές και επιχειρηματικές γνώσεις.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ.....

 


«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου».

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα».

ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΛΙΠΩΔΗΣ ΗΠΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ (ΜΑΛΗΝ}

 


Η μη αλκοολική λιπώδης ηπατική νόσος (ΜΑΛΗΝ) έχει παγκόσμιο επιπολασμό περίπου 25%. 

 Η επίπτωση αυξάνεται με την αύξηση των επιπέδων παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και του μεταβολικού συνδρόμου 

και η νόσος προβλέπεται να γίνει η κύρια αιτία κίρρωσης που απαιτεί μεταμόσχευση ήπατος την επόμενη δεκαετία.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



Η ηρεμία, η πίστη, η χαρά και η αγάπη διώχνουν τους ιούς και την κακία.
Υπάρχουν δηλητηριώδεις σκέψεις, υπάρχουν δηλητηριώδη συναισθήματα. Υπάρχουν σκέψεις ότι η μικρότερη δόση μπορεί να αλλάξει όλη σου τη ζωή. Υπάρχουν δηλητηριώδη συναισθήματα, και μόλις μπουν μέσα σου, θα γίνει εμπόδιο στη ζωή σου.

ΑΛΑΤΙ.!!!

 


1. Αλάτι
Το αλάτι είναι μια πάρα πολύ τοξική ουσία. Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για τις βλάβες που προξενεί στην υγεία μας. Είναι βέβαιο ότι η εξελιγμένη κοινωνία μας χρησιμοποιεί πάρα πολύ χλωριούχο νάτριο, το κοινό επιτραπέζιο αλάτι.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ....

 



Δημήτρης Παναγόπουλος: «Μόνο όσοι κρατούν μια συνεπή γραμμή, μπορεί τελικά να μείνουν στην ιστορία»

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ! ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ...

 



Δελτίο Τύπου796                                                           Αθήνα 27/11/2023

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς κατανάλωση, καθώς και σε ποτά και αναψυκτικά και έχουν αποκλειστικό σκοπό  να πετύχουν την τροποποίηση του χρώματος για τη βελτίωση της εμφάνισής τους που οδηγεί σε αύξηση της αγοραστικής τους αξίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΔΑΚΙ


Πολλαπλασιασμός βοτάνων με κλαδάκι (μόσχευμα).

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με κλαδί είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνουμε νέα φυτά  ή να πάρουμε νέα φυτά από φίλους και γνωστούς.