Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.... ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!




Οι άνθρωποι είμαστε όντα προβλέψιμα γιατί οι κινήσεις μας εξαρτώνται σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό από τη συνήθεια. Πάνω σε αυτό μας το χαρακτηριστικό πατανε οι μεγάλες βιομηχανίες και κάνουν επενδυσεις με ΠΟΛΥ μικρό ρίσκο.

ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ!

 


Τρώμε με αναλογία τουλάχιστον 60% ωμά : 40% μαγειρεμένα , στις ποσότητες που εμείς κρίνουμε ότι χρειαζόμαστε. Απλά τηρούμε τους γενικούς κανόνες:

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

 

Στην εποχή μας, φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από αυτή τη τρομερή εξουθενωτική ψυχική ασθένεια.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ!



Ένα μωρουδιακό κλάμα που "αγνοείται" μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, έτσι που να υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στην ανάπτυξη και στην ευζωία του παιδιού.

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ- ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ !....


Στον κόσμο της γεωργίας, η αναζήτηση για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές έχει αποκτήσει δυναμική τα τελευταία χρόνια. Μια τέτοια πρακτική που έχει τραβήξει την προσοχή είναι η χρήση φυτοφαρμάκων λιπασμάτων τσουκνίδας. 

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ



Στη σημερινή εφημερία 

νοσηλεύω στην κλινική μια γυναίκα 60 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια σχεδόν τελικού σταδίου (σταδίου NYHA III προς IV όπως λέμε στην καρδιολογία) σε έδαφος κακοήθους παχυσαρκίας (BMI: 50) και όλων των συννοσηροτήτων της, όπως διαβήτης, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, χρόνια στεατοηπατίτιδα και ήπια νεφρική ανεπάρκεια. 

Της Παναγίας τα μάτια δηλαδή. 

ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ



Οι πιο συχνές ασθένειες έχουν την αιτία τους στα πιο συχνά αρνητικά συναισθήματα

Οι πόνοι στην πλάτη, στη μέση, στα πόδια, τα θέματα με το ανοσοποιητικό, με το συκώτι, με το στήθος, τα θέματα με το στομάχι ή με τα γυναικολογικά, όλα κάτι θέλουν να σου πουν.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΚΟΡΔΟ: Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ "10 ΛΕΠΤΩΝ"

 

Είναι η εποχή των κρυωμάτων και πολλών ιογενών λοιμώξεων, όπως η γρίπη, η οποία είναι η πιο γνωστή μας ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι η απάντηση της φύσης σχεδόν στα περισσότερα προβλήματα που μας απασχολούν.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ!


Μαντζουράνα, το αγαπητό αυτό βότανο της μεσογειακής γης, είναι φυτό ποώδες, πολυετές ή διετές (ανάλογα με το είδος του) που φτάνει σε ύψος μισού μέτρου.

Φέρει όρθια στελέχη που διακλαδίζονται, στρογγυλά φύλλα και ροζ ή λευκά άνθη που έχουν χαρακτηριστικό άρωμα.
Η μαντζουράνα αγαπά τις εύκρατες περιοχές με ήπιο κλίμα και όχι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική (αποτελεί ένα από τα βασικότερα βότανα της μεσογειακής κουζίνας) αλλά και στη φαρμακοποιία.

Συστατικά της Μαντζουράνας

Η μαντζουράνα είναι μια από τις ισχυρότερες πηγές φυσικών αντιοξειδωτικών. 

Τα δραστικά συστατικά που περιέχει, είναι το αιθέριο έλαιο, που αποτελείται από ένυδρο σαβινένιο, λιναλοόλη, καρβακρόλη και άλλα τερπένια, τα φλαβονοειδή, το καφεϊνικό και ροζμαρινικό οξύ και τα τριτερπενοειδή.

Η μαντζουράνα περιέχει επίσης, θυμόλη, πτητικά έλαια, στυπτικές και πικρές ουσίες και 40% φυτικές ίνες. Περιέχει ακόμη, ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Οι βιταμίνες της μαντζουράνας είναι η βιταμίνη C, Α, Κ, β καροτίνη, Β6, φολικό οξύ και νιασίνη. 

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία της είναι ο σίδηρος, φώσφορος, κάλιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και ψευδάργυρος.
Η μαντζουράνα έχει πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες (ιδιαίτερα το αιθέριο έλαιο της). Είναι αποχρεμπτική, απολυμαντική, τονωτική και αντισπασμωδική. Ανοίγει την όρεξη, ανακουφίζει από τους τυμπανι-σμούς και τους στομαχικούς πόνους. Δρα ευεργετικά κατά των πονοκεφάλων και της αϋπνίας.

Έχει αναλγητικές, ηρεμιστικές και σπασμολυτικές ιδιότητες. 


Το κατάπλασμα των φύλλων της μαντζουράνας και οι επαλείψεις με το αιθέριο έλαιο της ανακουφίζουν από τους ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους, ενώ το όμορφο άρωμα της απομακρύνει την κακή διάθεση, την κατάθλιψη και το στρες. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματική κατά των αναπνευστικών παθήσεων (άσθμα, βρογχίτιδα), της δυσμηνόρροιας, της δυσκοιλιότητας, των εγκεφαλικών παθήσεων, των κολικών, του ίλιγγου, της επιληψίας, του κρυολογήματος και των στοματικών ελκών. Βοηθά στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων και πληγών, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στο αυτί.

Τα χρήσιμα μέρη της μαντζουράνας είναι τα φύλλα της, από τα οποία φτιάχνουμε αφέψημα με ηρεμιστικές, αντι-σπασμωδικές καί εφιδρωτικές ιδιότητες. Τα κόκκινα λουλούδια της είναι ιδιαίτερα αγαπητά για το άρωμα τους καί χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοποιία. Τα φύλλα, τοποθετημένα πάνω σε μώλωπες ή σε σημεία όπου έχουν τσιμπήσει τα έντομα, είναι πολύ μαλακτικά. Ο χυμός τους, μαζί με οινόπνευμα, χρησιμοποιείται για εντριβές σε άτομα που υποφέρουν από νευραλγίες. Τα φύλλα ωμά κάνουν πολύ καλό στο συκώτι καί ευνοούν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Για να μην χάνονται οι πολύτιμες ουσίες του φυτού, όταν το καλλιεργούμε σε γλάστρα, πρέπει το χώμα να είναι αφράτο καί πλούσιο σε λιπάσματα.

Άλλες χρήσεις

-Η χρήση της μαντζουράνας είναι διαδεδομένη στη μαγειρική (τα φύλλα της χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό, συνήθως στο κρέας και το ψάρι), στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιία.
-χρησιμοποιείται σαν αρωματικό αλλά και σαν συντηρητικό σε ποτά και γλυκά.

-Το έλαιό της χρησιμοποιείται στην παρασκευή σαπουνιών, μύρων και οδοντόκρεμας.

Παρασκευή – δοσολογία

Αφέψημα
Βράζουμε 1 κ.γ βότανο σε 1 φλιτζάνι νερό. Το σουρώνουμε και το πίνουμε, σκέτο ή με μέλι, τρεις φορές την ημέρα.

Έγχυμα
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνουμε 1 κ.γ βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και το πίνουμε, όπως το αφέψημα.

Αιθέριο έλαιο
Παίρνουμε 3-4 σταγόνες σε μία κουταλιά μέλι, 2-3 φορές την ημέρα.

Εξωτερικά

χρησιμοποιείται το αφέψημα για την αντισηψία των πληγών.

Ενδιαφέροντα

-για να έχουμε φρέσκια μαντζουράνα όλο το χρόνο, γεμίζουμε με νερό παγοκύστες και βάζουμε μέσα και φύλλα μαντζουράνας. Τις βάζουμε στην κατάψυξη και όποτε χρειαστούμε, χρησιμοποιούμε ένα παγάκι.

-συνδυάζοντας τη μαντζουράνα με δυόσμο και χαμομήλι, καταπολεμάμε τις φλεγμονές των ούλων και της γλώσσας.

Προφυλάξεις
Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση της κατά την εγκυμοσύνη.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σε μεγάλες δόσεις είναι ναρκωτικό.

Πηγή

ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΙ !!! ;;;



Αναμφισβήτητα, το μέλι είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά του πλανήτη!

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο τύπος των βιταμινών και η ποιότητά τους εξαρτάται από τον τύπο των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται στη μελισσοκομία. Συνήθως, το μέλι περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο. Αν δείτε, επίσης, πόσες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία περιέχει η ζάχαρη ή άλλες πηγές, θα τις θεωρήσετε ελάχιστες έως ασήμαντες.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Α.



Η Ελλάδα δαπανά εκατομμύρια ευρώ για Τροποποίηση Καιρού μέσω του ΕΛ.Γ.Α

Ως γνωστόν, η Ελλάδα εφαρμόζει τεχνικές τροποποίησης καιρού μέσω του ΕΛ.Γ.Α για -όπως αναφέρει- «Προστασία από χαλάζι»....

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΦΟΒΟΣ !!!



"Αρνιόταν να στολιστεί και απόμεινε γυμνό με ορθάνοιχτα και άδεια μάτια.
Το ονόμασα Φόβο..."
Όταν ο καλλιτέχνης υπηρετεί τη τέχνη και αποτυπώνει τη κατάσταση ενός ολόκληρου λαού...
Σ ευχαριστούμε Παναγιώτη για ότι δημιουργείς έχει κάτι από σένα , από μας!....................................................................................................................................................................................................

Φτιάχτηκε μέσα στο Καλοκαίρι, τον Αύγουστο και λίγο απ' το Σεπτέμβρη. Σχεδόν χωρίς να το καταλάβω, με οδήγησε από μόνο του και πήρε τη μορφή προσώπου.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ


Σοφά Λόγια, αποφθέγματα, γνωμικα, παροιμίες, ρητά και αφορισμοί, από φιλοσόφους και ανθρώπους που έχουν αλλάξει τον ρου της ιστορίας. γιά να αναπτυξεις το μυαλό σου και να ζήσεις μια καλύτερη και ουσιώδη ζωή!

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΚΑ!....

 


Κάθε τέλη Αυγούστου, διακατέχομαι από δύο αντικρουόμενα συναισθήματα. Λύπη γιατί πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού και χαρά γιατί το αγαπημένο μου φρούτο, ασφυκτιά στα δέντρα, στους πάγκους των λαϊκών αγορών και στα μανάβικα.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ



Το μόνο ερώτημα στην επιλογή τροφής μοιάζει να είναι: «Έχει καλή γεύση;». Και μετά οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί ταλαιπωρούνται από δυσπεψία, χρόνια δυσκοιλιότητα, σκωληκοειδίτιδα, καρκίνο και μία πληθώρα άλλων ασθενειών που προκύπτουν από τις θρεπτικές ελλείψεις και την αυτοτοξίνωση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ = ΘΕΣΗ+ΑΛΟΣ = ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΘΑΛΑΣΣΑ



 Όταν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ !!!

Αν διάβαζαν ιστορία οι Έλληνες, θα γνώριζαν, πως η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ προέρχεται απο τις λέξεις:
* θέση + αλός = ο τόπος που πριν ήταν θάλασσα

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

DR RYKE GEERD HAMER: ΑΣΘΕΝΕΙΑ, Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ"

 

«Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Dr Ryke Geerd Hamer είναι ο εξής: Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. 

DR.RATH...ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 30 ΑΠΡ.2012 ( με ελληνικούς υπότιτλους)


H ομιλία του Dr Rath στις 30 Απριλίου 2012 στην Αθήνα.

Ποιος ο ρόλος των καρτέλ των φαρμάκων και του πετρελαίου. 

Η προσπάθεια τους να κατακτήσουν την Ευρώπη και τον κόσμο στο 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ;...ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ...



Πολλοί άνθρωποι πνίγηκαν απλά επειδή δεν ήξεραν:
Αν βρεθείς ποτέ εγκλωβισμένος σε ένα αυτοκίνητο κάτω από το νερό, το κυριότερο είναι να μην πανικοβληθείς !!!
(Έχεις δύο με τρία λεπτά πριν το όχημα βυθιστεί)

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

A. EINSTEIN : ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

 



Για όσους θεωρούν ότι οι πειραματικές αποδείξεις των σύγχρονων επιστημονικών επισκέψεων οι οποίες βρίσκονται εκτός της κλασσικής μηχανικής και του υπό κρίση δυτικού υπερασιοναλισμού* αποτελούν μια μεταφυσική και μυστικιστική κατάσταση, καθώς ρίξουν μια ματιά στις απόψεις του A. Einstein προκειμένου να κατανοήσουν (αν το θέλουν και). τους βολεύει) το «πνεύμα» του νέου επιστημονικού πνεύματος το οποίο θα διέπει, μαζί με τον «Κριτικό Ορθολογισμό» του Πόπερ**, το νέο Πολιτισμικό Ρεύμα το οποίο είναι ήδη παρόν.

Ελπίζω ο A. Eistein να μην έχει καταχωρηθεί ως μεταφυσικός και μυστικιστής από τους σημερινούς”ειδικούς” ή “άριστους” των σημερινών θετικών επιστημών.

ΠΩΣ ΦΤΆΣΑΜΕ ΕΔΩ.




Η Κάρλα ξαναπαίρνει το αρχικό της σχήμα. Είτε το θέλουμε είτε όχι. Το θέμα είναι αν θα την αφήσουμε να το διατηρήσει.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ! ΑΠΛΑ: ΕΧΟΥΜΕ, Ή ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Όταν οι ερευνητές στο Cern εντόπισαν το λεγόμενο Σωματίδιο του Θεού ή Μποζόνιο του Χιγκς, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ο επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Δανέζης έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ. Δείτε την παρακάτω:

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑΤΙ ΝΟΣΟΥΜΕ...



Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ... "ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΤΩΝ ΘΕΩΝ"



Τα Σταφύλια είναι το φρούτο με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες και ίσως τα πολυτιμότερα θρεπτικά στοιχεία. Μετά τη θεραπευτική Νηστεία με νερό, η Σταφυλοθεραπεία ή Σταφυλοφαγία για 21-40 ημέρες, αποτελεί το πιο γνωστό θεραπευτικό πρωτόκολλο αποτοξίνωσης.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ





Δροσιά του πρωινού,
δάκρυ καθάριο του Σεπτέμβρη,
διάφανη πάχνη αραχνοΰφαντη,
σαν νυφικό του φθινοπώρου φόρεμα,
γλυκιάς μελαγχολίας χαρμολύπη.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ...



Στην Ελλάδα μπορείς να γίνεις ψυχοθεραπευτής ή «σύμβουλος ψυχικής υγείας» και «life coach» με μια απλή δήλωση στην Εφορία.