Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ """ΠΡΟΛΗΨΗΣ""" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Χθες κυκλοφορήσαν σαν το πιο κάτω άρθρο "άπειρα" ...στο ίδιο μήκος κύματος διαστρεβλώνοντας την έννοια της Πρόληψης,... και αυτό γίνεται μεθοδικά θα έλεγα για λόγους που δεν χρειάζεται να σας αναλύσω....Ξεκινώ απ τη τελευταία φράση του άρθρου..."Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η διάγνωση σώζουν ζωές  ...."  ...Πότε έγινε σωστή ενημέρωση ώστε να έχουμε ΠΡΟΛΗΨΗ; 

Η διάγνωση "κατόπιν εορτής" δεν είναι ΠΡΟΛΗΨΗ ...Και επειδή θα ξεχάσουμε την έννοια της Πρόληψης...Είναι η προσπάθεια που γίνεται για να προλάβουμε εκ των προτέρων και να αποτρέψουμε κάποιες αρνητικές ή ανεπιθύμητες καταστάσεις, ενέργειες ή συνέπειες ..... Σ αυτή τη προσπάθεια για να προλάβουμε εκ των προτέρων... συμμετέχουμε κι εμείς μαζί με αρκετές σελίδες  και βιβλία ....

Το Υπουργείο "Υγείας" θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα ότι ο καρκίνος δεν είναι αρρώστια και έχει σχέση με το τρόπο διαβίωσής μας .....Αν αντί όλων των Φοβικών σποτ γινόταν ενημέρωση των πολιτών για το πως θα εξασφαλίσουν την Υγεία τους , αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα τρόφιμα λειτουργούσαν ,τα κρούσματα όλων των καρκίνων θα ήταν ελάχιστα ...

ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κάνοντας αποφασιστικά βήματα ,αλλάζοντας συνήθειες και πεποιθήσεις...Θα σας θυμίσω μια φράση του γιατρού  Δ. Λαμπρόπουλου "Ο καρκίνος και Προλαμβάνεται και Θεραπεύεται"...(εννοούσε αλλάζοντας τρόπο Διαβίωσης)

 Πολικός 2023..

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ!!!



Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας θα έχετε εμπλακεί σε μια συζήτηση (ή θα το έχετε διαβάσει σε κάποιο περιοδικό ή site) σχετική με τις δυνατότητες που θα είχε ο άνθρωπος αν χρησιμοποιούσε το 100% του εγκεφάλου του και όχι το 10% όπως συνηθίζουμε εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ



Η εποχή μας αγνοεί εντελώς το Νόμο της πείνας, και την εξαιρετικά μεγάλη του αποστολή στην διατήριση της υγείας.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ;

 


Το πιο περίεργο οργανικό πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή, είναι τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα.
Σοκάρομαι, πόσα εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς να γνωρίζουν τα αίτια !
Ο θυρεοειδής αδένας παράγει δύο ορμόνες : Τ4 και Τ3

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΕΜΑΤΟ



Ποτέ να μην πέσωμε στο κρεβάτι με το στομάχι γεμάτο. Το βραδυνό μας φαγητό να γίνεται το αργότερο δύο ώρες προ του ύπνου. Γιατί το στομάχι και οι αδένες που δίδουν τα γαστρικά υγρά και που εργάζονται σκληρά την ημέρα, έχουν ανάγκη να ξεκουραστούν στο διάστημα του ύπνου, για να ανακτήσουν καινούργιες δυνάμεις και να μπορέσουν να επαναλάβουν τη σκληρή τους εργασία την επόμενη.

Η ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ



Η πρόταση της Επιτροπής για ανανέωση της έγκρισης της γλυφοσάτης για χρονικό διάστημα δέκα ετών, χωρίς περιορισμούς στη χρήση της, δεν κατόρθωσε να λάβει την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία στη χθεσινή ψηφοφορία και απορρίφθηκε (13.10.2023). Να σημειωθεί ότι η γλυφοσάτη θεωρείται από το οικείο επιστημονικό όργανο του ΟΗΕ (IARC) "πιθανώς καρκινογόνος".

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ









Ακολουθώντας τη διαδοχική ανάπτυξη χρυσών ορθογωνίων    (χρυσό ορθογώνιο, είναι κάθε ορθογώνιο που ο λόγος της μικρής πλευράς προς την μεγάλη, είναι 1/φ) σύμφωνα με τον κανόνα του αριθμού φ, και χρησιμοποιώντας μια λογαριθμική κλίμακα (την ακολουθία Fibonacci) κατά την οποία η κάθε δομή ισούται με το άθροισμα των δύο προηγούμενων, η φύση δημιουργεί σπειροειδείς μορφές σε μια πληθώρα φυσικών συστημάτων, έμβιων και άβιων, βασισμένων στην γεωμετρία της λογαριθμικής σπείρας, (λογαριθμική σπείρα είναι αυτή στην οποία οι αποστάσεις μεταξύ των σπειρών αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο). 

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΜΗΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ




Όταν τρως μαγειρεμένη τροφή, το 80% περίπου από την ενέργεια του σώματός σου χρησιμοποιείται για την επεξεργασία αυτής της τροφής.
Όταν τρως ωμή (φυτική) τροφή, το επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας πέφτει στο 20%. Όση λιγότερη ενέργεια διατίθεται για την διαδικασία της πέψης, τόση περισσότερη ενέργεια μένει διαθέσιμη για ζωή.

ΠΩΣ ΞΑΝΑΝΙΩΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ



Από όταν η επιστήμη ανακάλυψε τον Νόμο της Εναλλαγής, η αναγέννηση του οργανισμού είναι πια ζήτημα δυνατότητας. Δια της εναλλαγής της ύλης όλα τα δισεκατομμύρια των κυττάρων, από τα οποία συνίσταται το σώμα, γερνούν και πεθαίνουν συνεχώς, αναπληρούμενα επίσης συνεχώς με νέα, και έτσι η ελαστικότητα και ακμαιότητα του οργανισμού διατηρείται επ’ αόριστον ή όσο καιρό η ισορροπία της αναβολής και της καταβολής της ύλης δεν χάνεται.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



Ο συγγραφέας ελπίζει ότι ο αναγνώστης δεν θα παρερμηνεύσει τη στάση του στο προηγούμενο κεφάλαιο σ' ότι αφορά την εντελώς άχρηστη φιλοσοφία της ιατρικής επιστήμης σαν επίθεση κατά των γιατρών, είτε ως ατόμων είτε ως συνόλου. Δεν είναι αυτή η εντύπωση που θέλει να δώσει ο συγγραφέας.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΩΡΑ!....

 


Πώς να Μην Πεθάνουμε Πρόωρα Σύμφωνα με τον δρα Michael Greger

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην πεθάνουμε πρόωρα από μία από τις 15 κύριες αιτίες θανάτου που διεκδικούν, τουλάχιστον στην Αμερική, περίπου 1.750.000 ζωές κάθε χρόνο; Σύμφωνα με τον διάσημο Αμερικανό γιατρό Michael Greger υπάρχει και είναι εξαιρετικά απλός.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η ΕΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ



Πριν από λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε -προς μεγάλη έκπληξη πολλών- την ανανέωση της έγκρισης της δραστικής ουσίας γλυφοσάτη που χρησιμοποιείται στο φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto-Bayer. Το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στα τέλη Οκτωβρίου από το Συμβούλιο Υπουργών.

Η ΔΙΚΤΥΟΡΥΠΑΝΣΗ ΜΑΣ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ"....



Το πολυτιμότερο απ' όσα μου έμαθαν τα χρόνια μου ως ψυχοθεραπευόμενου είναι ότι ο ιδανικός τρόπος να καταλαγιάσει - ή και να θεραπευτεί - ο πόνος του άλλου είναι να τον ακούσεις με προσοχή. Νοιάζομαι - είτε είμαι φίλος, είτε σύντροφος, είτε γονιός - θα πει αφουγκράζομαι αδιάκοπα.

ΤΑ ΚΙΡΚΙΝΕΖΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ...



Τα Κιρκινέζια αναχώρησαν. Μαζί και ο «Θοδωρής»!