Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑ

 

Υγιεινή διατροφή* και θρέψη*
– Τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε τα βασικά στοιχεία της διατροφής και της θρέψης*.

Η ποικιλία των τροφίμων που τρώμε μας οδηγεί και είναι προϋπόθεση για τη μακροζωία. 
Είναι ο συνδυασμός τροφών που αποφασίζουμε να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας, ο οποίος θα μας οδηγήσεις σε ένα μέλλον υγείας και ευζωίας και θα μπει ασπίδα ανάμεσα σε μας και στις ασθένειες.
Η επιλογή των τροφών μας πρέπει να  οδηγεί στην αναγέννηση των κυττάρων μας,
στην προστασία του εντερικού μας μικροβιώματος,
στην προστασία του DNA μας και στην προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η έρευνα έχει καθορίσει ότι ένα βακτήριο του εντέρου είναι υπεύθυνο και συντελεί στην ανοσοθεραπεία. 
Το βακτήριο  ονομάζεται Akkermansia muciniphila και προάγει την υγεία του εντέρου μας αλλά και γενικότερα την ανθρώπινη υγεία.
Το ρόδι είναι ένας από τους πολυτιμότερους καρπούς και συμβάλλει στη διατήρηση του βακτηρίου Akkermansia muciniphila και το μπρόκολο ένα από τα ισχυρότερα σταυρανθή λαχανικά, το οποίο ενισχύει τον αριθμό των Τ-κυττάρων Natural Killer τα οποία είναι υπεύθυνα για την άμεση φυσική μας ανοσία.
Τα Τ-κύτταρα Natural Killer παράγονται στο μυελό των οστών ενώ αναπτύσσονται σε διάφορα όργανα, καθένα από τα οποία παίζει διαφορετικό ρόλο.
Ένα από τα όργανα, στο οποίο αναπτύσσονται, είναι και ο θύμος αδένας όπου τα Τ-κύτταρα Natural Killer “εκπαιδεύονται” ως μαχητές υπερασπιστές της ανοσίας μας.

Η ενεργοποίηση των ισχυρών αυτών συστημάτων άμυνας του οργανισμού μας και διατήρησης της υγείας μας, κάθε μέρα, ενθαρρύνεται από την ποικιλομορφία στη διατροφή μας, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί ερευνητές, η διατροφική ποικιλομορφία συμβάλλει στη διατήρησης της υγείας μας και στη μακροζωία, ενώ η διατροφική ομοιομορφία συμβάλλει στην εξασθένηση και γήρανση του οργανισμού μας αλλά και στη μελλοντική μας εξαφάνιση

Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και άλλα βιοενεργά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού μας  να προστατεύει το DNA.
Τα αμύγδαλα,
το πλιγούρι βρώμης,
οι μπανάνες και το τόφου περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο μέταλλο για τη διατήρηση των μηχανισμών επιδιόρθωσης του DNA.

Πηγή