Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

AGE's (ΓΛΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ) ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ



Η μάχη της ανθρωπότητας για να παραμείνει νέα και λαμπερή μέχρι τα βαθιά γηρατιά, είναι γνωστή εδώ και αιώνες.
Οι αρχαίοι Έλληνες τα αποκαλούσαν Ψιμύθια, δηλαδή καλλυντικά!
Το γήρας όμως είναι και οξείδωση ανακατεμένη με μπόλικη φλεγμονή.
Όσο μεγαλύτερη η οξείδωση, τόσο ταχύτερα έρχεται το γήρας.
Χαρακτηριστικά, το καθημερινό κάπνισμα, αυξάνει το γήρας κατα 4,6 χρόνια για κάθε έτος καπνίσματος!
Γιαυτό είναι αστείο να βλέπεις γυναίκες που καπνίζουν, να αγοράζουν πανάκριβα καλλυντικά!
Αλλά, όσο μεγαλύτερη η οξείδωση και η φλεγμονή, τόσο πιο αργά λειτουργεί και ο μεταβολισμός, οπότε...παχαίνουμε!
Βέβαια, η οξείδωση και η φλεγμονή, διαλύει στην κυριολεξία τους πολεμιστές του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Δηλαδή μένουμε εντελώς ανυπεράσπιστοι σε ιούς, μύκητες και βακτήρια...
Αρα, είναι ακόμα πιο αστείο, να βλέπεις ανθρώπους να φοβούνται έναν ιο, και να καπνίζουν, να πίνουν,
να καταναλώνουν κρέατα, σαλάμια, λιπαρά τυριά, γλυκά και αναψυκτικά, και να μιλάνε για υπευθυνότητα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού!
Να θυμάσαι 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη, αχρηστεύει τα ουδετερόφιλα για 4 ώρες!
Δηλαδή, υπάρχουν τροφές που προκαλούν οξείδωση;
Ασφαλώς και υπαρχουν!
Καταρχήν και μόνο που τρώμε, για να μετατραπεί το φαγητό σε ενέργεια,
πρέπει να λειτουργήσει ο πανίσχυρος ηλεκτρο-πυρηνικός κινητήρας που λέγεται
ΜΙΤΟΧΟΝΔΡΙΑ!
Aυτη η διαδικασία, παράγει δισεκατομμύρια οξειδωτικές ρίζες, που όμως το σώμα μας τις αντιμετωπίζει με τα αντι-οξειδωτικά
Βιταμίνη A, D, E, C, P, Καταλάση, Δισμουτάση, Γλουταθειόνη
Αυτά είναι τα ισχυρότερα αντι-οξειδωτικά στοιχεία.
Αρα, ποιο είναι το πρόβλημα;
Το πρόβλημα είναι, οτι για να ξαναγεμίσουν οι αποθήκες μας με αντι-οξειδωτικά, θα πρέπει να τρώμε όσο γίνεται περισσότερα φρούτα & λαχανικά!
Τα ζωικά τρόφιμα, περιέχουν αντι-οξειδωτικά;
Σχεδον μηδενικά….
Δηλαδή, τα γαλακτοκομικά, τα κρέατα, τα παράγωγα κρέατος (λουκάνικα, σαλάμι κλπ)
όχι απλά δεν παρέχουν επαρκή αντι-οξειδωτικά, αλλά προάγουν φλεγμονή και οξείδωση.
Ειδικά οι μορφές επεξεργασμένης ζάχαρης είναι αφάνταστα οξειδωτικές και προ-φλεγμονώδεις.
Επίσης τα χημικά γλυκαντικά, αυτά τα..."ακακα" και χωρίς ζάχαρη στοιχεία,
πλέον γνωρίζουμε οτι προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στην καλή χλωρίδα του εντέρου
δηλαδή στα καλά βακτήρια που μας παρέχουν απίστευτα σημαντικά μεταβολικά στοιχεία όπως τα SCFA
για την ρύθμιση του βάρους και την αύξηση του μεταβολισμού!
Αρα, τα ζωικά λίπη, και η ζάχαρη, συμβάλλουν στην ταχύτερη γήρανση;
Nαι!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά συμβάλλουν και στην εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ, μεταβολικό σύνδομο, παχυσαρκία.
Γιαυτό δεν έχουμε ενέργεια, γιαυτό έχουμε εξαιρετικά χαμηλό ανοσοποιητικό,
γιαυτό έχουμε χρόνια φλεγμονή, γιαυτό πονάμε, γιαυτό παχαίνουμε....
Από Στράτος Μελίτης