Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ...

Γεια σας φίλες και φίλοι
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου που αφορούσε την ανακάλυψη φαρμάκου για τον ιό που έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην εποχή μας, κάποιος έκανε το πιο κάτω σχόλιο : «Αντί να εστιάσουμε στο δυνατό ανοσοποιητικό, με σωστή διατροφή και άσκηση, η επιστήμη ψάχνει τώρα να πουλήσει ακριβά τη "θεραπεία" της. Όλα για το κέρδος».

Η αλήθεια είναι πως είναι πια αποδεδειγμένο ότι ένας σωστός τρόπος ζωής οδηγεί σε καλή υγεία. Ο «σωστός τρόπος ζωής» όμως, δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν. Δηλαδή μόνον η σωστή διατροφή και άσκηση. Όπως πολλές φορές τονίζω τόσο σε αναρτήσεις μου, όσο και στα βίντεο στο κανάλι μου στο youtube και στα βιβλία μου, ο «σωστός τρόπος ζωής» για την διαχείριση της αντίδρασης του στρες που ευθύνεται για το 90%-95% των ασθενειών που αντιμετωπίζουμε, περιλαμβάνει εκτός από σωστή διατροφή και άσκηση, συχνή επαφή με φίλους και τη φύση, συχνή γείωση, τακτική άσκηση σε χαλάρωση και διαχείριση συναισθημάτων.

Όλα τα πιο πάνω βοηθούν στο σταμάτημα της αντίδρασης του στρες στον οργανισμό και του δίνουν την ευκαιρία να ξαναβρεί τις ισορροπίες του. Έτσι βοηθιέται και το ανοσοποιητικό μας σύστημα η λειτουργία του οποίου αποδιοργανώνεται τελείως όταν η αντίδραση του στρες διαρκεί περισσότερο από τις αντοχές του κάθε οργανισμού, όπως αποδιοργανώνεται η λειτουργία όλων των οργάνων του.

Αυτή η αντίδραση του στρες που έχει δημιουργηθεί στα θηλαστικά για να τους δώσει δύναμη και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους, έχει καταντήσει βλαπτική για τον άνθρωπο, επειδή ο δικός του τρόπος ζωής είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει στην αντίδραση αυτή να σταματάει έγκαιρα, οδηγώντας τον οργανισμό σε χαλάρωση και ισορροπία.

Τα αίτια της αντίδρασης μπορεί να είναι είτε εξωτερικά (περιβαλλοντικά) είτε φυσικά (τραυματισμός, χειρουργείο κ.λπ) είτε εσωτερικά (αρνητικά συναισθήματα). Εξωτερικά και φυσικά στρες μπορεί κανείς να τα αποφύγει με διάφορους τρόπους. Τα αρνητικά του συναισθήματα όμως, ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να τα ελέγξει και έχουν καταντήσει αυτά να είναι ο σημαντικότερος εχθρός της υγείας του, γιατί δημιουργούν στον οργανισμό του μία συνεχή αντίδραση στρες.

Θυμός, ζήλια, μίσος, κακία, απελπισία, είναι συναισθήματα που παιδεύουν τους περισσότερους από τα παιδικά, ήδη, χρόνια. 
Όλα τα αρνητικά αυτά συναισθήματα έχουν σαν βάση τους τον φόβο. Φόβοι μικροί και μεγάλοι που δημιουργούνται στις παιδικές ψυχές από τις συνθήκες της ζωής τους σε αυτή την τόσο κρίσιμη ηλικία, μένουν αποθηκευμένοι με την μορφή αρνητικών συναισθημάτων στη μνήμη των κυττάρων τους, μέσα από αλλαγές που δημιουργούν αυτά στα γονίδια (αλλαγές λειτουργικές του DNA). Με την κληρονομικότητα, τα αλλαγμένα γονίδια μεταφέρονται στα καινούργια παιδιά, οι νέοι φόβοι που νιώθουν  τα παιδιά (από τα δικά τους παθήματα) προσθέτουν και άλλες αλλαγές σε αυτά τα γονίδια μέχρι που κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μία ασθένεια, λόγω της  αλλαγμένης λειτουργίας κάποιων γονιδίων.

Δεν αρρωσταίνουμε τυχαία. Αν δεν ζούμε σε κάποια πολύ επιβαρυμένη από χημικά στην ατμόσφαιρα και θορύβους περιοχή, η αιτία της ασθένειάς μας κρύβεται στη ψυχή μας. Στα αρνητικά μας συναισθήματα, όσο και αν αυτό γίνεται δύσκολα πιστευτό από πολλούς.

Γιατί πώς να πιστέψει κάποιος ότι ο πόνος στη μέση του δεν προέρχεται απλά από το σκάψιμο στον κήπο του αλλά από τον θυμό που κουβαλάει μέσα του καλά κρυμμένο, ο οποίος έχει αλλοιώσει τη λειτουργία των μυών της μέσης του και αυτό με τη σειρά του έχει επηρεάσει την θέση των σπονδύλων του δημιουργώντας το πρόβλημα που τον παιδεύει;
Και όμως… Μέθοδοι απαλλαγής από αρνητικά συναισθήματα (EFTHealing Code κ.λπ), έχουν θεραπεύσει με πολλή επιτυχία παρόμοια προβλήματα και ακόμη δυσκολότερα, όσο και αν αυτό φαίνεται ακατόρθωτο σε πολλούς.

Η απαλλαγή από αρνητικά συναισθήματα, μέσω ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η καλύτερη θεραπεία για κάθε νόσημα, αλλά και η καλύτερη μέθοδος βελτίωσης της ζωής μέσω ομαλοποίησης της ενεργειακής κατάστασης του οργανισμού, όπως σας έχω εξηγήσει σε άλλες αναρτήσεις, στα βίντεο  και τα βιβλία μου. 

Αν ένα μάθημα συναισθηματικής νοημοσύνης έμπαινε στα σχολεία από νωρίς, το όφελος για την κοινωνία θα ήταν τεράστιο. Η βία και οι ασθένειες θα λιγόστευαν και η ζωή θα άνθιζε.

Με αγάπη

Ελένη Τσούκαλη