Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΟΙ "ΕΠΙΒΑΤΕΣ" ,ΟΙ "ΗΝΙΟΧΟΙ" , ΚΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Αγώνας δρόμου» για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Η «επιστήμη» επιταχύνει για το εμβόλιο του κορωνοϊού.
Πολλοί, οι «επιβάτες» οι αγόμενοι και φερόμενοι επί των «αρμάτων» των «ηνιόχων».
Σε όλο τον κόσμο δοκιμάζονται πάνω από 100 πιθανές δραστικές ουσίες για ένα εμβόλιο από μικρές και μεγαλύτερες εταιρείες, όπως είναι η Biontech από το Μάιντς ή Curevac από το Τύπινγκεν ή η Sanofi και η GlaxoSmithKline.
Οι μετοχές της Moderna κατέγραψαν αύξηση κατά 20%.
Στις αρχές Ιουλίου το RNA εμβόλιο της Moderna θα δοκιμαστεί σε 30.000 εθελοντές για την ακριβέστατη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του.
Η κλινική μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, στέλεχος των οποίων είναι ο Dr Fauci.
Το αντίστοιχο εμβόλιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca έχει μια ανάλογη χρονικότητα μέσα στο καλοκαίρι.
Η γερμανική BionNTech με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer επίσης και μάλιστα δοκιμάζοντας 4 εμβόλια RNA.
Ο Έλληνας CEO της Pfizer έχει ζητήσει από τους επιστήμονες της αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η κινεζική SinoVac ευελπιστεί να έχει περατώσει την αξιολόγηση του εμβολίου της σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές μέχρι το φθινόπωρο.
Αυτά είναι τα πιο προχωρημένα από τα 89 εμβόλια που δοκιμάζονται διεθνώς.
Η επιστήμη επιταχύνει!, επισημαίνει σε σχόλιο του ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ Αχιλλέας Γραβάνης, περιγράφοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της «επιστημονικής έρευνας», όσον αφορά τον κορωνοϊό.
Με την ανάπτυξη της επιστήμης , της τεχνολογίας, και του εμπορίου, ο Ιπποκράτης δυστυχώς εγκαταλείφθηκε.
Παντού επικράτησε η πολυφαρμακία, και τα «άρματα των ηνιόχων» των πολυεθνικών συμφερόντων.
Η ιατρική του Ιπποκράτη αντικρούστηκε από την σύγχρονη επικρατούσα ιατρική ή απλώς εγκαταλείφθηκε γιατί δεν είναι κερδοφόρα.
Ο «ηνίοχος», ηνιοχεί άρμα ζεύγους ίππων, εκ των οποίων ο ένας είναι καλός και αγαθός, ενώ ο άλλος έχει αντίθετα χαρακτηριστικά και αντίθετη ράτσα.
Κάθε φορά που προφέρουμε το όνομα του Ιπποκράτη, μας δίδεται η ευκαιρία να κάνουμε μια αυτοεξέταση και να δούμε, σε ποιο «άρμα ποίου ηνιόχου» είμαστε «επιβάτες» ????
Κι αν είμαστε «ηνίοχοι» εμείς, ημερώσαμε τον ίππο μας και γίναμε «ιπποκράτες»; ή είναι αφηνιασμένος και μας οδηγεί σε….πόλεμο;
Ο Ιπποκράτης λοιπόν ως μέγιστος των ιατρών γνώριζε από την επιστήμη του πως για να είμαστε υγιείς, πρέπει να τιθασεύουμε τον ίππο μας, κι ο ίππος που έχει αντίθετα χαρακτηριστικά και αντίθετη ράτσα, δεν είναι ούτε καλός ούτε κι αγαθός.