Σελίδες

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΓΕΙΩΣΗ : ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ


Άρθρο του δρος Daniel Chong
Ποιες είναι οι πιο βασικές και θεμελιώδεις αλλαγές που μπορείτε να σκεφτείτε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία σας και να προλάβετε τις ασθένειες; Καλή διατροφή, άσκηση, περισσότερος ύπνος. Σας θυμίζει κάτι; Αυτά έμαθα στο σχολείο και αυτά διδάσκω στους ασθενείς και τους πελάτες μου σε καθημερινή βάση. Κάποιοι ίσως προτείνουν κι άλλες μεθόδους, όπως η έκθεση στον ήλιο και ο καθαρός αέρας, η μείωση του στρες, οι ποιοτικές κοινωνικές σχέσεις, μια ζωή με νόημα, ακόμα και η υδροθεραπεία ως εξίσου απαραίτητες και θεμελιώδεις και πραγματικά δεν θα διαφωνήσω με καμία από αυτές.
Ωστόσο, θα ήθελα να υποστηρίξω την ενσωμάτωση μιας επιπλέον μεθόδου που, μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν αναγνωρισμένη ούτε από το συμβατικό ιατρικό σύστημα αλλά ούτε και από τις περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες. Ποια είναι αυτή; Αγγίξτε τη γη.
Προφανώς θα σκέφτεστε ότι ήδη ακουμπάτε τη γη. Αυτό συμβαίνει πράγματι, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο. Οι άνθρωποι πρέπει να αγγίζουν τη γη με γυμνά πόδια και αυτό μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδες για την υγεία σας όσο και οτιδήποτε άλλο έχετε μάθει στη ζωή σας. Ο πιο συνηθισμένος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτή την απλή αλλά ισχυρή θεραπευτική τεχνική είναι ο όρος «Γείωση». Αν δεν έχετε ακόμα εξερευνήσει αυτή την τεχνική, χάνετε. Με βάση τη δική μου εμπειρία, θεωρώ ότι είναι εξίσου αξιόλογη με όλες τις άλλες μεθόδους όσον αφορά τα οφέλη στην υγεία.
Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας, όπως η Κινεζική και η Αγιουρβεδική ιατρική, έχουν μιλήσει για τα οφέλη στην υγεία μέσω της επαφής με τη γη εδώ και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, χρόνια. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να λάβετε υπόψη αυτή τη θεραπεία, μάθετε ότι σήμερα ολοένα και περισσότερες έρευνες όχι μόνο αποδεικνύουν όλα αυτά που οι σοφοί γιατροί γνώριζαν, αλλά δείχνουν ακριβώς τι συμβαίνει με αυτή την απλή διαδικασία.
Είναι γνωστό ότι όταν αγγίζετε τη γη με γυμνά πόδια ή μέσω ενός υλικού που δεν δημιουργεί μόνωση από το ενεργειακό πεδίο της αρχίζετε αμέσως να απορροφάτε μια σημαντική ποσότητα ηλεκτρονίων. Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον ή όχι αυτό είναι σημαντικό για σας και τι ακριβώς συμβαίνει όταν το κάνετε. Οι εμπειρίες μου, έχοντας συστήσει αυτή τη θεραπεία σε πολλούς ασθενείς μου εδώ και χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν τουλάχιστον εκπληκτικές. Φυσικά, εκτιμώ τις έρευνες και τις αποδείξεις, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι οι αντιδράσεις των δικών μου ασθενών. Παρ’ όλα αυτά, για άλλους προφανείς λόγους, οι έρευνες και οι αποδείξεις έχουν τη σημασία τους.
Παρακάτω περιγράφονται ορισμένα σημεία από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα:
1. Η επαφή με τη γη σας βοηθά να ηρεμήσετε, μειώνει πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες και σας βοηθά να κοιμηθείτε.
Έχετε πάει ποτέ βόλτα στο αγαπημένο σας πάρκο ή παραλία κι όταν βγάλατε τα παπούτσια σας νιώσατε μια στιγμιαία αίσθηση ηρεμίας; Πιθανότατα δεν σας πέρασε καν από το μυαλό. Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή σε ένα πάρκο είναι όμορφα, οπότε είναι φυσικό να νιώθετε πιο ήρεμοι, έτσι δεν είναι; Κι όμως, φαίνεται ότι συμβαίνει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.
Πρόσφατες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις της Γείωσης έδειξαν ότι προκαλεί αύξηση της δραστηριότητας του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος και μειώνει τη δραστηριότητα του συμπαθητικού. Μια και οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μια κατάσταση υπερλειτουργίας του συμπαθητικού μας συστήματος, οτιδήποτε ενθαρρύνει τη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού είναι ευεργετικό.
Επιπλέον, περαιτέρω έρευνες σε άλλες παραμέτρους του στρες έδειξαν ότι η Γείωση ομαλοποιεί άμεσα την έκκριση κορτιζόλης, σήμα κατατεθέν του στρες στον οργανισμό καθώς και την έκκριση μελατονίνης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο και, ενδεχομένως, για πολλά περισσότερα.
2. Η επαφή με τη γη καταπολεμά τις φλεγμονές.
Η χρόνια φλεγμονή θεωρείται πλέον ο βασικός παράγοντας για τις 7 από τις 10 σημαντικότερες αιτίες θνησιμότητας στις ΗΠΑ. Δεν θα αναλυθούν στο παρόν άρθρο οι λεπτομέρειες ύπαρξης της χρόνιας φλεγμονής, αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι βλαβερή και η Γείωση είναι ένας απλός τρόπος για να μειωθεί ανεξαρτήτως από την αιτία που την προκαλεί.
Όπως γνωρίζουμε, μια φλεγμονώδης αντίδραση στο σώμα ξεκινά από την παραγωγή ελεύθερων ριζών (ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια) σε μια τραυματισμένη περιοχή, γεγονός που βοηθά την πρόληψη της λοίμωξης και ξεκινά τη διαδικασία επούλωσης. Ωστόσο, όταν η φλεγμονώδης αντίδραση γίνεται χρόνια, η υπερβολική δράση των ελεύθερων ριζών αρχίζει να βλάπτει τους υγιείς ιστούς στη γύρω περιοχή. Αναλόγως με το είδος του ιστού, η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα ή πολλές άλλες χρόνιες νόσους.
Η Γείωση, η οποία προμηθεύει τους υγιείς ιστούς του σώματος με αρνητικά ηλεκτρόνια, κυριολεκτικά δημιουργεί ένα φράγμα από το οποίο αυτές οι ελεύθερες ρίζες δεν μπορούν να περάσουν προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις βλάβες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν.










3. Η επαφή με τη γη ενισχύει τη ροή του αίματος.
Προκειμένου το αίμα να ρέει επαρκώς μέσα στις φλέβες, τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία, τα κύτταρα πρέπει να κινούνται ελεύθερα και να μην κολλούν μεταξύ τους. Για την υποβοήθηση της διαδικασίας αυτής, στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων υπάρχει αρνητικό φορτίο γνωστό ως δυναμικό ζήτα, το οποίο τα κάνει στην κυριολεξία να απωθούνται. Όσο μεγαλύτερο είναι το αρνητικό φορτίο στα κύτταρα του αίματος, τόσο μεγαλύτερο είναι το δυναμικό ζήτα και τα κύτταρα του αίματος απομακρύνονται συνεχίζοντας να ρέουν κανονικά.
Τα ηλεκτρόνια που απορροφούνται από την επιφάνεια της γης είναι αρνητικά φορτισμένα συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μεγαλύτερου ζήτα δυναμικού. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι η επαφή με τη γη βοηθά τη φυσική ροή του αίματος. Αυτή η ανακάλυψη έχει εκτεταμένες συνέπειες στον τομέα της Καρδιολογίας και ορισμένοι από τους καλύτερους επιστήμονες έχουν αρχίσει να το λαμβάνουν ήδη υπόψη τους.
Ο δρ Stephen Sinatra, ιδρυτής της ιστοσελίδας Heartmdinstitute.com, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους γιατρούς στον τομέα της Καρδιολογίας. Είναι επίσης μεγάλος υπέρμαχος της Γείωσης και τη συστήνει ως προληπτικό μέτρο υγείας για όλους τους ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα.
Συμπέρασμα
Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να επανασυνδεθείτε με τη γη και είμαι βέβαιος ότι κάποιους δεν τους έχουμε ακόμη ανακαλύψει. Ίσως η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι πρόκειται για κάτι φυσικό. Με την τεχνολογία να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και τον κόσμο μας να αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα είναι εύκολο να ξεχνάμε από πού προερχόμαστε και για τι προορίζεται το σώμα μας. Οι άνθρωποι που πάσχουν από ανίατες ασθένειες έχουν απομακρυνθεί από τον φυσικό τρόπο ζωής κι από τη Φύση τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.
Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι η επαναφορά απλών, φυσικών συνηθειών, όπως οι ολοκληρωμένες τροφές, η άσκηση και ο ύπνος βοηθούν τους ασθενείς μας να βελτιώσουν την υγεία τους. Αν προσθέσετε τη Γείωση στη λίστα των προληπτικών πρακτικών όσον αφορά την υγεία σας θα ενισχύσετε αναμφίβολα περαιτέρω τη ζωτικότητά σας αλλά και τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Συμβουλέψτε λοιπόν τους ασθενείς σας να ακουμπήσουν τα πόδια τους γυμνά στο έδαφος και να επανασυνδεθούν με τη γη και προτείνετέ τους τη χρήση του νέου εξοπλισμού που είναι πλέον διαθέσιμος όταν αδυνατούν να το πράξουν. Θα σας ευγνωμονούν!
Πηγές:
-Ghaly, Maurice, Teplitz, Dale; The Biologic Effects of Grounding the Human Body During Sleep as Measured by Cortisol Levels and Subjective Reporting of Sleep, Pain, and Stress, THE JOURNAL OF ALTERNATIVE AND COMPLEMENTARY MEDICINE Volume 10, Number 5, 2004, pp. 767–776
-Brown R et al;.Less inflammation, faster recovery from exercise-induced delayed onset muscle soreness. J Alt Comp Med. March 2010.
-Applewhite R. Electrons move from the Earth to the body when the body is grounded and grounding powerfully reduces EMFs on the body. Euro Biol Bioelectromag. 2005;1:23–40.
-Chevalier, Gaetan; Changes in pulse rate, respiratory rate, blood oxygenation, perfusion index, skin conductance, and their variability induced during and after grounding human subjects for 40 minutes. J Altern Complement Med. 2010 Jan;16(1):81-7. PMID: 20064020