Σελίδες

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΕΜΒΟΛΙΑ - ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ !

 


''Τα μικρόβια είναι ένα τίποτα, το πεδίο (terrain), είναι το παν''
Λουδοβίκος Παστέρ
Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΟΦ με θέμα Comirnaty (εμβόλιο COVID-19 mRNA)(τροποποιημένο νουκλεοσίδιο) μεταξύ άλλων διαβάζουμε :
* ''Στο Comirnaty χορηγείται άδειας κυκλοφορίας υπό όρους. Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται περισσότερα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο (βλέπε κατωτέρω), τα οποία η εταιρεία υποχρεούται να προσκομίσει. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επανεξετάζει κάθε νέο πληροφοριακό στοιχείο που θα είναι διαθέσιμο και η παρούσα ανασκόπηση θα ενημερώνεται αναλόγως''.
* ''Επί του παρόντος, η διάρκεια της προστασίας που παρέχει το Comirnaty δεν είναι γνωστή. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για 2 χρόνια προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας''.
* ''Ο αντίκτυπος του εμβολιασμού με Comirnaty στην εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στην κοινότητα δεν είναι ακόμη γνωστός. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι από τους εμβολιασθέντες , θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν και να εξαπλώνουν τον ιό''.
* Στις Λοιπές πληροφορίες για το Comirnaty.
Παράρτημα Ι (Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος) της Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος. στο παράρτημα 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ στη σελίδα 4 στην παράγραφο 4.5 διαβάζουμε:
Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης
''Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων. Η συγχορήγηση του Comirnaty με άλλα εμβόλια δεν έχει μελετηθεί''.
Και στη σελίδα 7 στην παράγραφο 4.8 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών
''Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του φαρμακευτικού προϊόντος είναι σημαντική. Επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου του φαρμακευτικού προϊόντος''.
Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτηση του στο Facebook με θέμα '' Τι σημαίνει μετάδοση μετά τον εμβολιασμό'' στις 28 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων ανάφερε:
''Επομένως αν μεταδώσουμε τον ιό αφού έχουμε εμβολιαστεί αυτό δεν θα οφείλεται στο εμβόλιο. Το εμβόλιο δεν μας δίνει το ιό! Θα οφείλεται στο ότι κολλήσαμε τον ιό αφού κάναμε το εμβόλιο''.
Στις 30 Δεκεμβρίου 2020, ο γιατρός κ. Τριαρίδης στην ενημέρωση της ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΕΚΠΟΜΠΗΣ "Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; '' δήλωσε ''πως το εμβόλιο είναι πολύ απλό και η διαδικασία είναι πολύ απλή''.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca με ημερομηνία 14 Μαρτιου 2021 διαβάζουμε:
''Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει ενδελεχώς όλες τις περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν αναφερθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό. Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι σπάνια κατάσταση. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο διενέργειας μεγάλου αριθμού εμβολίων, είναι αναμενόμενο να εμφανίζεται χρονική σύμπτωση με την εκδήλωση τέτοιων επεισοδίων. Η χρονική σύμπτωση, όμως, διαφέρει από την αιτιολογική συσχέτιση''.
Δηλαδή αν:
1. Τα θρομβοεμβολικά επεισόδια ήταν σπάνια κατάσταση, 2. Τα ποσοστά νόσησης ήταν λιγότερα στον γενικό πληθυσμό, 3. Αν σε κάθε χρονική στιγμή δεν εμφανιζόντουσαν τέτοια κρούσματα,
Θα βγάζαμε το συμπέρασμα ότι τελικά ευθύνεται ο εμβολιασμός και θα άλλαζαν τα δεδομένα;
Η ιδιοσυστασία και η παθολογία του κάθε ανθρώπου και ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης, που έχει το ανθρώπινο σώμα απέναντι στα φάρμακα και στα εμβόλια, (όπως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα) δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη και εξομοιώνονται όλα αυτά, με το τι συμβαίνει στο γενικό πληθυσμό και εάν είναι σπάνιο ή όχι το νόσημα;
Συγχωρέστε με, άλλα αυτή η δήλωση υποτιμάει την ανθρώπινη λογική, την επιστημονική σκέψη και εγείρει ερωτήματα! Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για τις άμεσες παρενέργειες, που τις βλέπουμε και τις ακούμε! Πως θα αντιμετωπίσουμε δηλαδή τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες;
Επειδή τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, και οι αυτοάνοσες παθήσεις έχουν κατακλύσει το σύγχρονο κόσμο μας , με πρωταγωνιστές πια και τα παιδιά , θα πούμε το ίδιο, για όσους από τους εμβολιασμένους παρουσιάσουν στο μέλλον τέτοιες σοβαρές ασθένειες ;
Με λίγα λόγια, επειδή η ΥΓΕΙΑ των ανθρώπων παγκοσμίως πλήττεται, η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ, θα αποτελεί μια καλή δικαιολογία, για να μην συσχετίζουμε τα εμβόλια με τις παρενέργειες, που θα έχουν και που θα βιώνουν ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στα σώματά τους;
Παρεμπιπτόντως πλέον γνωρίζουμε ότι ο κορωνοιός, προκαλεί σε μεγάλο ποσοστό θρομβώσεις και επηρεάζει το σύστημα πήξης επιφέροντας διαταραχές.
Σκεφτήκαμε ποτέ, πως αντιδρά η παραχθείσα πρωτεΐνη ακίδα του εμβολίου, με το σώμα μας και πως το σώμα μας με την πρωτείνη ακίδα και εάν προκαλείται ακριβώς η ίδια βλάβη στον οργανισμό μας, και ενώ ''οι ειδικοί '', μας δηλώνουν, πως η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πολύ απλή, και αποσκοπεί μονάχα στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού, τελικά να μη είναι όλα τόσα απλά, αφού αυτή η επέμβαση, λαμβάνει μέρος στην πολυδιάστατη, ευαίσθητη και ιλιγγιώδη πολυπλοκότητα, που έχει το ανθρώπινο σώμα, με τις χιλιάδες βιοχημικές αντιδράσεις, που γίνονται στα κύτταρά μας ανά δευτερόλεπτο, αδιανόητες για τον ανθρώπινο νου !
Και αλήθεια ποιος θα είναι αυτός ο ''ειδικός'', που θα μπορέσει να δώσει σαφή και επιστημονική τεκμηρίωση, όταν, για αυτήν την ''πειραματική επέμβαση'', δεν γνωρίζουμε:
1.Ούτε τον τρόπο δράσης των νέων εμβολίων, αφού μέχρι και το 2023, όλα είναι υπό παρακολούθηση και όλα δοκιμάζονται για πρώτη φορά!
2. Ούτε πώς αντιδρά το σώμα μας στο εμβόλιο.
3. Ούτε πώς αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα και με άλλα εμβόλια γιατί δεν έχουν μελετηθεί.
4.Ούτε την πολυπλοκότητα που παρουσιάζουν πολλές αυτοάνοσες ασθένειες, που παραμένουν μονίμως άγνωστης αιτιολογίας.
5. Ούτε και την τεράστια πολυπλοκότητα του ανοσολογικού συστήματος (το τόσο διεσπαρμένο,) και του ανθρώπινου σώματος, στα ακόμα ''ανεξιχνίαστα βάθη των κυττάρων μας'' 6. Ούτε και τις στατιστικές αναλύσεις, που χρειάζονται πολύ χρόνο για να συγκεντρωθούν και θα τις έχουμε μετά από αρκετά χρόνια.
Η ευαίσθητη πολυπλοκότητα, που έχει όλος ο ανθρώπινος οργανισμός, αλλά και το ίδιο το ανοσιακό μας σύστημα, αυτόματα δεν αναδεικνύει και πόσο εύκολα, μια εξωγενή επέμβαση και μάλιστα πρωτόγνωρη και εφαρμόσιμη για πρώτη φορά, μπορεί να το βλάψει και να το μπερδέψει;
ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ γιατί ξεχάστηκε;
Στο βιβλίο ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ του καθηγητή Μικροβιολογίας Παν/ιου Πατρών Γεώργιο Οδ. Δημητρακόπουλου στην εισαγωγή διαβάζουμε:
''Στην περίπτωση που το αμυντικό σύστημα λειτουργεί κανονικά, η είσοδος των ξένων ουσιών αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και ο οργανισμός δεν νοσεί.''
Στo ηλεκτρονικό βιβλίο '' ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ - Πως προστατεύει το σώμα σου΄΄ που εκδόθηκε από την Ιαπωνική Εταιρεία Ανοσολογίας μεταφρασμένο από την Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, διαβάζουμε:
''Πώς το Ανοσιακό Σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει μικρόβια; Όμως γύρω μας υπάρχουν πολλά εκατομμύρια διαφορετικών μικροβίων. Είναι λοιπόν σαφές πως το σώμα χρειάζεται να έχει ένα τεράστια αριθμό λεμφοκύτταρα για να προστατεύει. Ευτυχώς έχει.''
Σε όλα τα βιβλία της Ανοσολογίας διαβάζουμε πως ''το ανοσιακό σύστημα, παρέχει ένα αξιόπιστο αμυντικό σύστημα, αφού κάθε τι ξένο παθογόνο, που εισβάλει μέσα μας (αντιγόνο), αναγνωρίζεται και εξουδετερώνεται με μια ασύλληπτη σοφία, ευφυΐα και εξειδίκευση και απαντά μοναδικά σε κάθε διαφορετικό αντιγόνο''.
Κατά συνέπεια, μπορεί να έχουμε έναν μικροσκοπικό και αόρατο ιό, που θέλει να εισβάλει μέσα μας για να πολλαπλασιαστεί , αλλά η ίδια η φύση προνόησε με τον πάνσοφο και ευφυέστατο μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος, να μας προστατεύει από όλους τους ξένους εισβολείς και έτσι χάρη σε αυτόν επιβιώνουμε από καταβολής κόσμου.
Και αυτό κάνει και τώρα, δεν άλλαξε κάτι στο μηχανισμό, για αυτό και πλήθος ανθρώπων, που νόσησαν από τον κορωνοιό τον αντιμετώπισαν χωρίς να χρειαστούν καν νοσηλεία ή ΜΕΘ, και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και πολλοί ασυμπωματικοί , αλλά δυστυχώς δεν μιλήσαμε για αυτούς που δεν νοσούν, για να εστιάσουμε και στην σπουδαιότητα μια καλής ΑΜΥΝΑΣ ! Εστιάσαμε την προσοχή μας μονάχα σε αυτούς που νοσούν και οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Πήραμε ως παράδειγμα μονάχα τους συνανθρώπους μας με το αδύναμο αμυντικό σύστημα, όπου ο ιός βρίσκει πρόσφορο έδαφος να δράσει, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει με όλους τους ιούς και μικρόβια και όχι όσους δεν νόσησαν και έγιναν καλά, αποδεικνύοντας εμπράκτως, πως εάν έχεις ένα καλό αμυντικό σύστημα, δεν νοσείς! Γιατί δεν σκεφτήκαμε , πως παράλληλα με την έρευνα για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, που χρειαζόμαστε για να σώσουμε τις ευπαθείς ομάδες , θα έπρεπε να μιλήσουμε και πως θα διατηρήσουμε σε καλή λειτουργία, το πιο δυνατό ΟΠΛΟ, που μας χάρισε η ΦΥΣΗ μέσα μας;
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ - Διατροφικές Ανεπάρκειες
Γνωρίζουμε πλέον μέσα από τις επιστήμες της Βιοχημείας και της Διατροφολογίας , (οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε την λειτουργία το ανθρώπινου οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο), πως η λειτουργία του οργανισμού μας είναι άμεσα εξαρτώμενη από τα διατροφικά μας συστατικά, το περιβάλλον που ζούμε και την ψυχολογία μας. Γνωρίζουμε, πως η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για να έχει εύρυθμη λειτουργία, πρέπει να έχει επάρκεια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, καλά λιπαρά κλπ και πως η σύσταση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου, ρυθμίζει και την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος . Η σύγχρονη επιστήμη δηλαδή μας επιβεβαιώνει ότι μας έχει ήδη πεί ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ χιλιάδες χρόνια πριν!
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Μάικλ Χόλικ ( ενδοκρινολόγο και ειδικό στην βιταμίνη D) ανακοίνωσε επίσημα στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό ''PLoS One'' ότι οι νοσούντες, από COVID19, που είχαν επάρκεια σε βιταμίνη D, είχαν καλύτερη πορεία, από τους ασθενείς με ανεπαρκή επίπεδα. Οι παραπάνω ασθενείς, βίωσαν πολύ σοβαρές επιπλοκές έως και θάνατο, γεγονός, που έχει επιβεβαιωθεί και από πολλές άλλες αναφορές κέντρων κρουσμάτων υποδοχής του κορωνοϊού, φέρνοντας στο προσκήνιο την σπουδαιότητα της επάρκειας των βασικών θρεπτικών συστατικών, που σχετίζονται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ανωτέρω γραφόμενα, επιβεβαιώνουν και όλες τις προηγούμενες επιστημονικές έρευνες, που έχουν καταλήξει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα,
Στις 12.01.2021 στην εφημερίδα ''Καθημερινή'' στο άρθρο ''Ο ρόλος της βιταμίνης D κατά του ιού'' διαβάσαμε : Στα τέλη Νοεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δωρεάν συμπληρώματα βιταμίνης D στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και σε μέλη ευπαθών ομάδων, όπως εξάλλου και στους εγκλείστους στις φυλακές.''
Ο διδάκτωρ Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γεώργιος Λούμπας, στην εκπομπή ''Υγεία Πάνω Απ’ όλα'' , εξήγησε ότι για να προκληθεί λοίμωξη από μικρόβιο, σημαίνει ότι ο ίδιος ο οργανισμός έδωσε χώρο στο μικρόβιο να πολλαπλασιαστεί. . Βασική προϋπόθεση, όπως ανέφερε, είναι το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να αποκρούει τον ιό προτού γίνει απειλητικός. Ταυτόχρονα στην ίδια εκπομπή μας αποκάλυψε τις θρεπτικές ουσίες (βιταμίνη D, κερσετίνη, λουτεολίνη, οιστραδιόλη) που εντόπισε η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και οι οποίες είναι αποτελεσματικές να κλειδώνουν στην κυριολεξία τον κορωνοιό , επιβεβαιώνοντας και πάλι την μέγιστη σημασία της βιταμίνης D στη άμυνα του οργανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως είμαστε πολύ κοντά να λύσουμε το πρόβλημα και μάλιστα μέσα από φυσικές ουσίες.
Αφού λοιπόν αυτό , που καθορίζει το εάν θα αρρωστήσουμε σοβαρά ή όχι, δεν είναι ο ιός, αλλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δεν θα ήταν αναγκαίο, μέσα στην στρατηγική πρόληψης του κορωνοιού, να είχαμε εντάξει και καμπάνια ενημέρωσης για τις διατροφικές μας ανεπάρκειες ( βιταμίνη D, ψευδάργυρο, μαγνήσιο , βιταμίνη C, ω3, κλπ), και να ωθούσαμε όλους τους πολίτες να κάνουν αρχικά έναν πλήρη αιματολογικό ιατρικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί σε ποια η κατάσταση βρίσκεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και εν συνεχεία να χορηγηθεί η κατάλληλη συμπληρωματική διατροφική αγωγή αν και εφόσον κρινόταν απαραίτητο , από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να φτιάξουμε όλοι ένα καλύτερο ανοσιακό σύστημα, αφού αιτία που αρρωσταίνουμε ( εάν δεν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα και γεννετικές αιτίες ) δεν είναι ο ιός, αλλά ένα δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα!
Αντιθέτως, ο τόσο μεγάλος ΦΟΒΟΣ και το ΑΓΧΟΣ πως μας πότισαν, έβλαψαν κατά πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού το STRESS και ο τρόμος αναστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μου συστήματος, όπως μας λέει και η νεότερη επιστήμη της Ψυχονευροανοσολογίας, με αποτέλεσμα ο ιός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα μας για να δράσει, γιατί όπως μας είπε και ο Παστέρ στο τέλος του βίου του : ''Τα μικρόβια είναι ένα τίποτα, το πεδίο(terrain), είναι το παν''!
Κι όμως αυτή την σοφή δήλωση , δεν την λάβαμε καθόλου υπόψη για να φτιάξουμε καλό το πεδίο. Πάμε να αντιμετωπίσουμε μονάχα τον ιό, γιατί τον θεωρούμε πανίσχυρο, ξεχνώντας όμως το πεδίο, μέσα στο οποίο δρα και πολλαπλασιάζεται ο ιός! Και ενώ βλέπουμε πως ο ιός, ήδη δρά σε ο,τι νοσεί, ενώ στα υγιή άτομα, πράγματι αντιμετωπίζεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, αυτό το τόσο σημαντικό δεν το συζητάμε καν! Ενώ θα έπρεπε, γιατί εάν δεν διορθώσουμε τις ΑΙΤΙΕΣ που πάσχει το ''πεδίο'' , δηλαδή το ανθρώπινο περιβάλλον , που διεισδύει ο ιός, μάλλον θα έχουμε μπροστά μας ακόμα μεγαλύτερη νοσηρότητα !
Ας σκεφτούμε πόσο επιβαρυμένο είναι ήδη το περιβάλλον μας. Πόσες ασθένειες κατακλύζουν τον κόσμο. Τις αυτοάνοσες παθήσεις ( μεταξύ αυτών και ο Διαβήτης Τύπου 1 και από πολύ μικρές ηλικίες), που είναι καθαρά διαταραχή του ανοσοποιητικού μας συστήματος και αποτελούν μια άλλη μορφή σύγχρονης πανδημίας. Η δυσκολία τεκνοποίησης, η στειρότητα, η παχυσαρκία, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά , η νόσος αλτσχάιμερ κλπ, όλο και αυξάνονται. Η υγεία και η ευεξία γίνεται ένα σπάνιο και πολύτιμο αγαθό και οι άρρωστοι άνθρωποι δεν αποτελούν πια μειονότητα! Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι: τι ζωή θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας; Που η ζωή τους θα παρατείνεται , αλλά με φάρμακα και προβλήματα υγείας ; Που τα υγιή τους κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα, θα δέχονται επίθεση από τον ίδιο τους τον οργανισμό, γιατί για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό σύστημα , δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι δικό του και τι ξένο;
Μήπως έφτασε η ώρα να αναρωτηθούμε: Τι είναι αυτό που μπερδεύει τόσο το ανοσοποιητικό σύστημα, για να γίνεται ο άνθρωπος όλο και πιο ξένος, με τον ίδια του τα κύτταρα και τον εαυτό του ; Μήπως επιτρέψαμε για πολλά χρόνια, πολύ ξένη ουσία, να εισβάλει μέσα μας, που δεν μπορεί να την αναγνωρίσει το ανθρώπινο σώμα και το βιάζουμε διαρκώς; Μήπως, όλο και πιο πολύ απομακρυνόμαστε από έναν φυσικό τρόπο ζωής και αντί να σεβόμαστε τη σοφή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και τους ρυθμούς της φύσης, άθελα μας προκαλούμε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία μας;
Ας σκεφτούμε την ζημιά, που ήδη έχουμε κάνει με τα αντιβιοτικά στα ίδια μας τα παιδιά !
Στην έκδοση 2020 του ΕΟΦ ''Για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών διαβάζουμε:
''Η παγκόσμια εξάπλωση της μικροβιακής αντοχής συνιστά μια από τις κρισιμότερες απειλές για τη δημόσια υγεία, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον νέες ομάδες αντιβιοτικών δραστικών''.
''Οι μελέτες δείχνουν ότι και σε αυτόν το χώρο η Ελλάδα κατέχει θλιβερά πρωτεία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης…. Γίνεται πλέον σαφές ότι η λύση του προβλήματος περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού.''
Μήπως και με τα εμβόλια τα φερόμενα ως πολύ πιο εξελιγμένα και ''καθαρά'' σε σχέση με τα παλιά και χωρίς τα έκδοχα των παλιών εμβολίων
(Άλατα ή γέλη αλουμινίου, ένωση υδραργύρου (θειομερσάλη), Φορμαλδεΰδη κλπ) ανοίγει μια ανάλογη τέτοια ιστορία, που επειδή μπαίνουμε σε εποχή λοιμωδών νοσημάτων, από ότι ''δηλώνουν οι ειδικοί'' , θα βλέπουμε μονάχα τα εμβόλια, ως τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης και όχι ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα , για να εξοντώνει τον εχθρό, όπως η φύση έχει ορίσει; . Μήπως αυτή η ευαισθητοποίηση, να ξεκινήσει και για τα εμβόλια από τώρα και όχι ΌΤΑΝ θα είναι ήδη πολύ αργά;
Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ γιατί υποβαθμίζεται;
Ο πρωθυπουργός μας, στις 10 Φεβρουαρίου στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στη συνέντευξη του στον κ. Παπαχελά δήλωσε:
''Αν δείτε σήμερα ποιοι μπαίνουν σε Εντατικές είναι κατά κανόνα πολύ ηλικιωμένοι συμπολίτες μας ή άνθρωποι με πολύ βαριά υποκείμενα νοσήματα''.
Παρόλo όμως , που ο κίνδυνος σοβαρής νόσου από τον ιό, είναι στις ευπαθείς ομάδες (πέρα από τις λίγες περιπτώσεις νέων ανθρώπων , που δυστυχώς δυσλειτουργεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα και αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά ) , μοναδική λύση βλέπουμε έναν μαζικό εμβολιασμό, από εμβόλια , που είναι υπό διερεύνηση, όπου μέσα σε αυτόν θέλουμε να εντάξουμε και όσους ήδη νόσησαν και έγιναν καλά, και οι οποίοι, ήρθαν αντιμέτωποι με ολόκληρο τον ιό και όχι μονάχα με την πρωτεΐνη ακίδα , ενεργοποίησαν όλο τον αμυντικό μηχανισμό, έδωσαν μια καλή ανοσιακή απάντηση, έχουν αποκτήσει τα πολυπόθητα αντισώματα και ήδη έχουν δημιουργήσει μια καλή προστατευτική άμυνα, όπως το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα ξέρει να κάνει με φυσικό και όχι με τεχνητό τρόπο!
Ο καθηγητής Βασίλης Βαλαώρας στο βιβλίο ''ΑΡΧΕΣ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ '' στην σελίδα 14 μας λέει: ''Αυτοί που τελικά γίνονται καλά, αποκτούν συνήθως ένα ισχυρό βιολογικό όπλο την ΑΝΟΣΙΑ , που στην συνέχεια τους προστατεύει (πολλές φορές δια βίου) εναντίον μιας δεύτερης λοιμώξεως από το ίδιο μικρόβιο''.
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Ωστόσο τα όσα μας λέει η Ανοσολογία τα έχουμε παραβλέψει, και θέλουμε να εντάξουμε ακόμα και τα ΠΑΙΔΙΑ ! Στα πιο υγιή πλάσματα του πλανήτη μας, θα προτιμήσουμε την ΤΕΧΝΗΤΗ αυτή και ακόμα άγνωστη επέμβαση, και όχι να ενεργοποιηθεί η θαυμαστή και πάνσοφη ικανότητα του ίδιου του οργανισμού τους, γιατί θεωρούμε ότι είναι η μόνη δυνατότητα θωράκισης , που έχουμε, παρόλο που:
1. Τα παιδιά είναι υγιή , έχουν ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μηδενική θνητότητα.
2. Τα εμβόλια στοχεύουν μονάχα στην πρωτείνη ακίδα (αντιγόνο) και όχι σε ολόκληρο το ιό. 3. Έχουμε έναν ιό που μεταλλάσσεται εύκολα και θα ανατρέχουμε κάθε φορά σε νέα εμβόλια για να εξουδετερώνουμε τις νέες παραλλαγές. 4. Δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η προστασία των εμβολίων. 5. Οι εμβολιασμένοι θα εξακολουθούν να φορούν τις μάσκες, γιατί δεν ξέρουμε αν θα κολλήσουν τον ιό και αν θα μεταδίδουν την νόσο. 6 . Δεν ξέρουμε τις παρενέργειες, που έχει και τις ερευνούμε, αφού για πρώτη φορά δοκιμάζονται σε ανθρώπινα σώματα. 7. Η θνητότητα, που είχε ανακοινώσει ο ΠΟΥ στην αρχή της πανδημίας δεν υφίσταται καν ! 9. Που η σχέση όφελος - κίνδυνος θα παρακολουθείται στα ανθρώπινα σώματα μας μέχρι και το 2023, με μεγάλο κίνδυνο , κάποιους να τους βλάψει σοβαρά και να επιφέρει μέχρι και θάνατο.
ΚΑΡΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και κοινωνικός ρατσισμός
Και παρόλο που ισχύουν όλα τα παραπάνω και όλα είναι υπό έρευνα , ο πρωθυπουργός μας, ζήτησε κάρτα εμβολιασμού και τα κράτη θέλουν να προχωρήσουν , σε πιστοποιητικά εμβολιασμού , ως εξασφάλιση ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ , παρόλο, που η διάρκεια προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια, δεν είναι ακόμα γνωστή και οι εμβολιασμένοι, μπορεί να μολυνθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν.
Και ενώ ξέρουμε τόσα λίγα ακόμα για τα εμβόλια, ήδη συμβαίνουν τα παρακάτω:
1. Ασκείται ψυχολογική βία για όσους συνάνθρωπους μας, είναι διστακτικοί και καλλιεργείται ήδη ενοχή σε όσους δεν εμβολιάζονται!
2. Αρχίζει να καλλιεργείται μια μορφή ρατσισμού, μέσα στην κοινωνία μας , εμβολιασμένοι και μη, και η οποία, δεν ξέρουμε σε τι ανεξέλεγκτες συνέπειες θα οδηγήσει όλο αυτό.
3. Ήδη εμβολιάζονται άνθρωποι χωρίς την θέλησή τους, γιατί φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους και άλλα πανανθρώπινα δικαιώματα.
Αξίζουν όμως να συμβαίνουν όλα αυτά;
Να γονατίζουμε έναν ολόκληρο πλανήτη , ψυχολογικά και οικονομικά και να τον ποτίζουμε με τόσο άπειρο ΦΟΒΟ για έναν ιό , που βλάπτει τις ευάλωτες ομάδες και δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση, ούτε σκοτώνει την πλειοψηφία του κόσμου;
Αξίζει να αντιμετωπιζόμαστε όλοι ως άρρωστοι και ως επικίνδυνοι για την πρόκληση σοβαρής βλάβης μέσα στην κοινωνία και να καταπατούνται δικαιώματα και ελευθερίες ,που κατέχτησε με αίμα ο άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη ;
Μας αξίζει αυτή η ΜΟΙΡΑ , γιατί κανένα ΚΡΑΤΟΣ έως και σήμερα δεν έδωσε τη σημασία, που έπρεπε στην Υγειονομική Περίθαλψη ( πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ), δεν έφτιαξε λίγες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) παραπάνω και δεν εξόπλισε με τον απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία της;;
ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ !
''Η υγιής κοινωνία αποτελεί τεράστιο πλούτο και δύναμη για ολόκληρο το Κράτος''
Β. Βαλαώρας
Επειδή, μέχρι το 2023, που θα δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα των εμβολίων, -εάν βεβαίως φανερωθούν όλες οι παρενέργειες- έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και επειδή οι μεταλλάξεις του ιού είναι δεδομένες, και η επειδή η διατροφή μας και η ψυχολογία μας είναι κάκιστη, ας κάνουμε πράξη, τα όσα μας άφησε παρακαταθήκη ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ. Ας διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση το οπλοστάσιο, που ήδη έχουμε μέσα μας, παρόλο που δεν αναφέρθηκε ΠΟΤΕ ως ΟΠΛΟ, μέσα από την υγιεινή -θρεπτική διατροφή, την φυσική άσκηση και την καλή μας ψυχολογία (όσο μπορούμε με τα όσα ζόυμε) για να έχουμε τη αναμενόμενη προστασία την ώρα , που ο εχθρός θα εισβάλει!
Ο κορωνοιός δίνει αυτήν την τεράστια ευκαιρία , να δούμε κατάματα τις ανεπάρκειες μας , να τις διορθώσουμε και να φτιάξουμε μια πιο υγιή κοινωνία!
''Επειδή το καλύτερο όλων, είναι να είσαι υγιής '' μας λέει ο Σοφοκλης και «Όποιος διαβιεί ορθά δεν αρρωσταίνει» μας λέει ο πατέρας της Ιατρικής, όπου όλοι οι γιατροί του κόσμου, δίνουν τον ιερό τους όρκο!
Μακάρι λοιπόν και αυτά τα νέα εμβόλια, να είναι η ορθή επιλογή της ανθρωπότητας , όλα να γίνονται με ύψιστη συνείδηση, νου, φρόνηση, απόλυτη διαφάνεια, υψηλή ηθική και πέρα από κάθε κέρδος! Αυτός ο γρήγορος και μαζικός εμβολιασμός , να μην βλάψει ούτε έναν άνθρωπο πάνω στη γη. Μακάρι στο μέλλον τα νέα αυτά εμβόλια να αποδειχθούν ''Τεκμηριωμένη Πρόοδο της Επιστήμης'' και να ανοίξουν το δρόμο, για νέες μορφές θεραπείας σε πλήθος ασθενειών, που μαστίζουν το σύγχρονο κόσμο μας!
Γιαμπουράνη Γεωργία
Τεχνολόγος Τροφίμων
ΠΗΓΕΣ :
ΑΡΧΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΒΑΛΑΩΡΑ καθηγητή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Ίδρυμα Ευγενίδου Αθήνα 1998
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ Γεωργίου ΟΔ. Δημητρακόπουλου Καθηγητού Μικροβιολογίας Πανεπιστήμιου Πατρών , ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΗ στον 21ο αιώνα AMERICAN COLLEGE OF PHYSICIANS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΜΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Αθηνάς Τατσιώνη , Βασίλειος Καραθάνος και Αριστέα Μίσιου // ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 2015
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΚΡΑΚΛΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ 2011
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ του ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ του ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ / ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ, Εκδόσεις Κουκίδα
ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ -ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, εκδόσεις Μεταίχμιο