Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

MSG: ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ!!!



Η τοξικότητα του MSG

Πολλές φορές οι γιατροί
 αντιμετωπίζουν ασθενείς που απλά δε μπορούν να ξεπεράσουν χρόνιους πόνους, δεν υποχωρούν οι φλεγμονές και δε μπορούν να χάσουν τα περιττά κιλά που έχουν, παρά τις στοχευμένες θεραπείες, διατροφή ή και άσκηση. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της τοξίνωσης με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να μάθουμε σιγά σιγά να ζούμε σε μή τοξικό περιβάλλον ακολουθώντας ένα μή τοξικό lifestyle.

Οι τοξικές ουσίες πρέπει να απομακρυνθούν από το τραπέζι μας και τα φαγητά που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Το πιο σύνηθες και ύπουλο τοξικό στοιχείο στο φαγητό μας είναι το MSG ή αλλιώς γλουταμινικό μονονάτριο. Αφαιρώντας το MSG από την καθημερινότητα, μαζί με άλλες κοινές τοξίνες έχουμε δει πολλούς ασθενείς να ξεπερνούν τάχιστα και εξ' ολοκλήρου προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένου την απώλειας βάρους και τη βελτίωση ανοσοποιητικού συστήματος.

Τί είναι όμως το MSG;

Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων από τις αρχές του 1900 ως ενισχυτικό γεύσης. Παρασκευάζεται από το γλουταμινικό οξύ, μια ουσία που είναι άφθονη στις φυτικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως αυτό να το κάνει "φυσικό" συστατικό. Είναι ένα τοξικό χημικό στοιχείο. Για την παρασκευή του, πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται κάκιστης ποιότητας σιτηρά (για λόγους μείωσης κόστους) και υποπροϊόντα σακχαρουργίας. Το γλουταμινοκό οξύ, αφού απομονωθεί μερικώς εξουδετερώνεται με ανθρακικό νάτριο ή καυστικό νάτριο, κρυσταλλώνεται, αφαιρείται το χρώμα και προστίθεται σε χιλιάδες προϊόντα που βρίσκονται στα super market.
Τη δεκαετία του 1940 χρησιμοποιούνταν στις στρατιωτικές τροφές για να δώσει γευστικό "χρώμα" στις εντελώς ουδέτερες και τυποποιημένες επιλογές.

Έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το ταλαιπωρημένο και πλαδαρό φαγητό σε νοστιμότατο, κάνοντάς το γευστικά ιδιαίτερο. Μετά τα πρώτα στάδια δοκιμών η χρήση του γλουταμινικού μονονάτριου επεκτάθηκε σε όλη την τροφική αλυσίδα. Προστέθηκε παντού, ακόμη και σε βρεφικές τροφές !!!.
Αναδεικνύει γευστικά τα κρέατα, τα πουλερικά και τα λαχανικά δίνοντας μια ελαφριά αλμυρή επίγευση. Ισορροπεί τις δυσάρεστες, έντονες και καυστικές γεύσεις όπως αυτή του σκόρδου και του κρεμμυδιού. Μειώνει την αίσθηση του "χώματος" που έχουν τα παντζάρια αλλά και τη στυφή γεύση που έχουν οι περισσότερες κονσέρβες. Είναι σχεδόν το πιο σύνηθες προσθετικό σε όλα τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών και διαιτητικών γευμάτων.

Το γλουταμινικό μονονάτριο όχι μόνο βελτιώνει γευστικά το προϊόν στο οποίο προστίθεται αλλά αυξάνει σχεδόν κατακόρυφα την προτίμηση αυτών των προϊόντων σε βαθμό εθισμού !!! Το γεγονώς αυτό σε συνδυασμό με την τεράστια δυείσδυση στην τροφική αλυσίδα το κάνουν πολύ δύσκολο να το αποφύγεις.

Συμπτώματα δηλητηρίασης και τοξίνωσης από το MSG

Ένας μέσος άνθρωπος που προσέχει τη διατροφή του  και ενημερώνεται σωστά γνωρίζει πόσο βλαβερό είναι το MSG για την υγεία. Πέραν τούτου όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ιδέα από τα προβλήματα που δημιουργεί. Πολλές επιστημονικές έρευνες, μετά τα αποτελέσματα προτίνουν / συστίνουν την καθ' ολική απαγόρευση ως πρόσθετο στην τροφική αλυσίδα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα θέματα υγείας που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν.
  • προκαλεί εξάψεις και "φούντωμα" στο πρόσωπο, τίκ και μούδιασμα στα μάγουλα, στο λαιμό και στα χέρια
  • προκαλεί την έντονη αίσθηση των παλμών της καρδιάς
  • προκαλεί αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • προκαλεί πόνο σε όλο το μήκος των χεριών
  • προκαλεί διάρροια
  • προκαλεί έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες
  • προκαλεί έντονους μυϊκούς πόνους
  • περνάει μέσα από τον πλακούντα και προκαλεί βλάβες στους εγκεφάλους των εμβρύων
  • ενδέχεται να συμβάλλει στην υπερκινητικότητα των παιδιών και να δυσχεραίνει τη διάσπαση προσοχής (ADHD)
  • καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα (κυριολεκτικά σε αρρωσταίνει)
  • είναι νευροτοξίνη και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο
  • προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα
  • επιδεινώνει / επιταχύνει την εξέλιξη του Αλτσχάϊμερ, του Πάρκινσον και του ALS (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση)
  • προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή
  • ενδέχετε να προκαλέσει κρίσεις επιληψίας
  • προκαλεί βλάβες στα νεφρά
  • προκαλεί φλεγμονή στο συκώτι και δυσπλασία
  • προκαλεί βλάβες στον υποθάλαμο και αντίσταση στη λεπτίνη πράγμα που οδηγεί σε παχυσαρκεία και τύπου 2 διαβήτη

Πολλές από τις μελέτες σχετικά με το MSG έγιναν σε ζώα. Ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν τέτοιου είδους βλάβες.

Το πρόβλημα με τις παραπλανητικές ετικέτες στα τρόφιμα.

Οι περισσότεροι από σας θα θεωρήσετε ότι το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις ετικέτες. Εάν το βρείτε γραμμένο ως MSG ή γλουταμινικό μονονάτριο τότε να το αποφύγετε. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα...

Το MSG στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις περισσότερες ετικέτες κάτω από άλλο όνομα που οι καταναλωτές δύσκολα αναγνωρίζουν. Το συναντάμε και σε πολλά μα πολλά "φυσικά" προϊόντα υγειϊνής διατροφής.
Παρακάτω η Healthia σας παρουσιάζει 25 ονόματα που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες τροφίμων για να κρύψουν το MSG και να σας αποπροσανατολίσουν.
  • autolyzed yeast / επεξεργασμένη ζύμη
  • calcium caseinate / καζεϊνικό ασβέστιο
  • caramelized yeast / καραμελωμένη ζύμη
  • carrageenan / Καραγενάνη
  • E621 (E620-625 are all glutamates)
  • gelatin / ζελατίνη
  • glutacyl
  • glutamate / γλουταμινικό
  • glutamic acid / γλουταμινικό οξύ
  • glutavene
  • hydrolyzed corn gluten / σιρόπι υδρολυμένου αμύλου
  • hydrolyzed protein / υδρολυμένη πρωτεϊνη
  • hydrolyzed soy protein / υδρολυμένη πρωτεϊνη σόγιας
  • monopotassium glutamate / όξινο γλουταμινικό κάλιο
  • monosodium glutamate / όξινο γλουταμινικό νάτριο
  • natural flavors / φυσικές αρωματικές ύλες
  • plant protein extract / εκχύλισμα φυτικών προτεϊνών
  • protein concentrate / συμπυκνωμένες πρωτεϊνες
  • sodium caseinate / καζεϊνικό νάτριο
  • sodium glutamate /γλουταμικό νάτριο
  • soy isolate
  • textured protein / επεξεργασμένες πρωτεΐνες
  • vegetable extract / φυτικά εκχυλίσματα
  • yeast extract / εκχύλισμα μαγιάς
  • yeast food / τροφικές ζύμες
Αυτοί οι όροι είτε είναι MSG με άλλη ονομασία ή άλλα πρόσθετα που περιέχουν MSG. Θα πρέπει να τα αποφεύγετε επίσης.

Αντιστρέφοντας την τοξίνωση ή τη δηλητηρίαση από το MSG

  1. Περιορίστε στο ελάχιστο όλες μα όλες τις πηγές που περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο. Αυτό είναι σχετικά εύκολο εάν περιορίσετε στο ελάχιστο όλα τα επεξεργασμένα / συσκευασμένα τρόφιμα. Από σάλτσες μέχρι έτοιμα φαγητά. Αγοράστε τις πρώτες ύλες και μαγειρέψτε τις όπως θέλετε.
  2. Περιορίστε στο ελάχιστο όλους τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας (ζάχαρη, αλεύρι, φρουκτόζη, γλυκόζη, σιρόπια πάσης φύσεως). Προκαλούν επιδείνωση στις ορμονικές διαταραχές και καταστρέφουν το μεταβολισμό. Ιδιαίτερη επίδραση έχουν στη λεπτίνη, την ινσουλίνη και την αυξητική ορμόνη.
  3. Φάτε 1-2 λεμόνια καθημερινά (μαζί με τη φλούδα) μαζί με τζίντερ. Ο συνδυασμός προστατεύει από τις νευροτοξικές βλάβες που προκαλεί το MSG. Εάν δεν έχετε συνηθίσει στις ξινές γεύσεις σας προτίνουμε ανεπιφύλακτα το X-tra Gigner 1000mg και το Pure Herbal C της Healthia. Δείτε τα με ένα κλίκ:
  4. Αλλάξτε τη διατροφή σας σε αντι-φλεγμονώδη. Έτσι θα μειώσετε τα συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών και θα βοηθήσετε στην εξισορρόπησή τους μέσω της φυσικής οδού, δηλαδή της διατροφής. Σας προτίνουμε να δείτε το X-tra Turmeric και το Alkalinea.
  5. Ξεμπλοκάρετε το έντερο, τα απεκριτικά όργανα και αποβάλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Σας προτίνουμε να δείτε το Ultra Detox Pro, το Natura Lax και το Colon Oxygen.
  6. Θωρακίστε την άμυνα του οργανισμού σας με superfoods. Σας προτίνουμε το Super Greens Plus σε σκόνη που περιέχει 15 οργανικά καλλιεργημένα superfoods, το συμπλήρωμα Natura Premium σε μορφή κάψουλας και το Super Cannabis protein που επίσης περιέχει 15 superfoods.
  7. Κάντε γυμναστική υψηλής έντασης μικρής διάρκειας. Τέτοιου είδους προπόνηση συμβάλλει καταλυτικά στην αλλαγή του ορμονικού προφίλ προς το καλύτερο.
Πηγές:

http://science.naturalnews.com/pubmed/19438927.html

http://science.naturalnews.com/pubmed/18178378.html

http://science.naturalnews.com/pubmed/18497735.html

http://science.naturalnews.com/pubmed/19579948.html

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2005/jul/10/foodanddrink.features3