Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Ή ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ....





Υλικά

750 γρ φρέσκα μανιτάρια διάφορα

2 πράσα ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. του καφέ αναποφλοίωτο ρύζι για σούπα (κοντό)
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γρ μαρουλόφυλλα χονδροκομμένα (1 μέτριο μαρούλι)
200 γρ σέσκουλα χονδροκομμένα (1 ματσάκι)
1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά σε κυβάκια
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)
1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχινολέμονο

2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
¼ φλιτζ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Σκουπίζουμε καλά μανιτάρια ή το κεμπάπ σόγιας με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε κομμάτια.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα, και προσθέτουμε τα μανιτάρια ή το κεμπάπ σόγιας. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

3. Προσθέτουμε το μουσκεμένο από τη προηγούμενη μέρα αναποφλοίωτο ρύζι ,τα φύλλα μαρουλιού, τα σέσκουλα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε νερό και τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. 

4. Ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο: Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας, το καλαμποκάλευρο και το ταχίνι, ανακατεύουμε πολύ καλά και κατόπιν ρίχνουμε μέσα στη σούπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πολικός 2018