Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι τα επεξεργασμένα κρέατα δημιουργούν προβλήματα για την υγεία μας.
Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις φρέσκες ζωικές πρωτεΐνες του κόκκινου κρέατος ή τις ζωικές πρωτεΐνες που τηγανίζονται ή ψήνονται στα κάρβουνα στους 400 βαθμους.
Η κατανάλωση αυτού του τύπου των τροφών είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον οργανισμό , αφού αφ ενός μας φορτώνει με τοξίνες και αφ ετέρου τα τηγανισμένα φαγητά σε επανα χρησιμοποιούμενο λάδι ή τα καρβουνισμένα φαγητά προκαλούν κυτταρικές μεταλλάξεις που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου.