Σελίδες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024

7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ (ΓΕΝΕΤΙΚΗ) ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 



Ο Thomas Seyfried είναι καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, και ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος δεν είναι γενετική νόσος , αλλά μια μεταβολική νόσος δυσλειτουργούντων μιτοχονδρίων.
Υποστηρίζει ότι ενώ τα πολλά διαφορετικά καρκινικά κύτταρα των διαφορετικών ιστών, διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους στην μορφολογία αλλά και στις μεταλλάξεις τους, εν τούτοις, έχουν όλα ένα κοινό σημείο. Όλα χρησιμοποιούν λαίμαργα σαν ενεργειακό καύσιμο την γλυκόζη και την γλουταμίνη, και αν αυτά τα περιορίσεις με κετογονική δίαιτα και κάποιον αναστολέα της γλουταμινόλυσης, τότε μπορείς να περιορίσεις αισθητά την ανάπτυξη του καρκίνου.
Το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο αποκαλύπτει την απώλεια της δομής των μιτοχονδρίων στα καρκινικά κύτταρα. Άρα και την δράση τους.
Εγώ σας μεταφέρω από την πολύ πρόσφατη ομιλία του ( Αυγ. 2024) ένα απόσπασμα με 7 λόγους που κοντράρουν την θεωρία ότι ο καρκίνος είναι μια γενετική νόσος.
1. Υπήρχε κάποιος γερμανός ζωολόγος , ο Theodore Boveri, που το 1914 παρατηρούσε τα χρωμοσώματα αχινών, κι έκανε μια δημοσίευση, βασιζόμενη σε εικασίες παρά σε γνώση, που συνέδεσε τον καρκίνο με ανωμαλίες στα χρωμοσώματα αυτά. Ο ίδιος μετά δήλωσε ότι δεν καταλάβαινε πως γίνεται αυτό. Τον άνθρωπο αυτό , θεωρούν σήμερα σαν τον πατέρα της γενετικής θεωρίας του καρκίνου.
2. Κι όμως έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί πολλοί καρκίνοι που δεν έχουν σωματικές μεταλλάξεις με δημοσιεύσεις που εμφανίστηκαν σε πολύ σοβαρά περιοδικά. Λένε ότι το 30% των καρκίνων του στήθους δεν έχουν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό, παρόλο που πολλοί άλλοι καρκίνοι του στήθους έχουν πολλές χιλιάδες μεταλλάξεις.
3. Πρόσφατα νέα δεδομένα μας δείχνουν ότι όλο το σώμα μας είναι γεμάτο με τα λεγόμενα driver γονίδια (γονίδια πολύ ευαίσθητα σε καρκινικές μεταλλάξεις) που όμως σχεδόν ποτέ δεν ξεκινούν καρκίνους.
4. Κάποιες καρκινογόνες ουσίες δεν προκαλούν μεταλλάξεις. Όπως π.χ. o αμίαντος.
5. Υπάρχουν μερικές φυλές αυτοχθόνων που δεν εμφανίζουν ποτέ καρκίνο, γιατί ζουν με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο ζωής, όπως Αφρικανοί , οι Ινούιτ, οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, O μεγάλος ανθρωπιστής και εξερευνητής γιατρός Albert Schweitzer εξέτασε 10.000 Αφρικανούς και κανείς τους δεν είχε καρκίνο, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους . Όταν όμως οι αυτόχθονες αυτοί λαοί υιοθέτησαν την δυτική διατροφή, αμέσως φούντωσαν από καρκίνους και λοιπές μεταβολικές αρρώστιες.
6. Η πιο κοντινή μας γενετικά συγγενής , η χιμπατζίνα, με 98% ίδιο DNA, ποτέ δεν εμφάνισε καρκίνο του στήθους. Κι αυτό γιατί ζει σύμφωνα με τον δικό της τρόπο ζωής, είτε στην ζούγκλα είτε στους ζωολογικούς κήπους. Ποτέ δεν τρώει ντόνατς.
7. Τέλος υπάρχουν τα πολλά επαναλήψιμα πειράματα , που ανταλλάσσουν πυρήνες (DNA) και μιτοχόνδρια μεταξύ καρκινικών και υγιών κυττάρων. Τα πειράματα όλα αυτά δείχνουν ότι ο καρκίνος είναι μια μεταβολική νόσος των μιτοχονδρίων.