Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΓΕΙΩΣΗ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ!



Στους παιδικούς σταθμούς της Δανίας τα παιδιά παίζουν με τα λασπόνερα χωρίς οι γονείς να γκρινιάζουν

Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν σε ένα παιδικό σταθμό στην Ελλάδα ένας νηπιαγωγός αποφάσιζε μια μέρα με ψιλόβροχο να βγάλει τα παιδιά στην αυλή για να παίξουν στα λασπόνερα; Στη Δανία αυτό γίνεται σχεδόν καθημερινά και μάλιστα θεωρείται ένα απαραίτητο sensory play που χαρίζει στα παιδιά πολλές ώρες ξεγνοιασιάς και χαράς.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνονται τα παιδάκια ενός παιδικού σταθμού ντυμένα κατάλληλα με αδιάβροχες φορμίτσες εξόδου να βουτάνε στα λασπόνερα και να γεμίζουν τα πρόσωπά τους λάσπες.https://www.facebook.com/help/396404120401278/?helpref=uf_share

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση η σελίδα “thedanishway” το παιχνίδι στη λάσπη έχει να κάνει με κάτι περισσότερο από τη χαρά: “Είναι απαραίτητο για την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών. Όταν τα παιδιά λερώνονται στη λάσπη ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις τους, την αφή, την οσμή ακόμα και την ακοή. Από τη λάσπη ανάμεσα στα δάχτυλά του μέχρι τη μυρωδιά χώματος που γεμίζει τον αέρα, η λάσπη προσφέρει ένα αισθητηριακό παιχνίδι που δεν μπορεί να αναπαραχθεί σε εσωτερικό χώρο. Ας τα αφήσουμε να λερωθούν και να βουτήξουν στη λάσπη, οι αισθήσεις τους θα σας ευχαριστήσουν”.

Πολλά ήταν τα σχόλια γονιών που αναρωτιόντουσαν αν μετά το παιχνίδι οι νηπιαγωγοί καθαρίζουν τα παιδιά και πώς γίνεται να κάνουν τόσα πολλά παιδιά μπάνιο και να τα αλλάζουν. Αρκετοί απάντησαν ότι τα παιδιά καθαρίζονται μόνα τους με το λάστιχο, ενώ δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα τα ρπούχα τους αφού φορούν αδιάβροχες ολόσωμες φορμίτσες εξόδου. Μάλιστα, μια μαμά είπε πως “τα ρούχα πλένονται. Έχουμε πράγματα που μας βοηθούν να ζήσουμε τη ζωή μας. Δεν ζούμε τη ζωή μας για να έχουμε πράγματα“.

Πηγή