Σελίδες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η ΑΠΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ



Όταν η ιατρική πάψει να θεωρεί τα μικρόβια σαν αιτία της ασθένειας και στρέψει την προσοχή της στις τροφές που βάζει ο άνθρωπος στο στόμα του, και ερευνήσει προσεκτικά την επίδρασή τους πάνω στο σύστημα, τότε θ' αρχίσει ίσως να βλέπει τα αίτια όχι μόνο των ρευματισμών, και των αρθριτικών, αλλά και όλων των άλλων τρομερών ασθενειών που βασανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.
Οι τροφές που αγαπά περισσότερο ο σύγχρονος άνθρωπος, όπως το κρέας, το άσπρο ψωμί, η ζάχαρη, τα ραφιναρισμένα δημητριακά κλπ., αφήνουν μεγάλα κατάλοιπα τοξικών άχρηστων ουσιών στο σύστημα, το οποίο εξουδετερώνεται σαν αποτέλεσμα της απουσίας επαρκούς ποσότητας αλκαλικών μεταλλικών αλάτων στις τροφές (με απαρχαιωμένες μεθόδους μαγειρικής και ραφιναρίσματος).
Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής συσσώρευση αυτών των άχρηστων ουσιών στον οργανισμό, πρώτα στον βλεννογόνο υμένα όπου αποβάλλονται με τη μορφή καταρροής, κι έπειτα γύρω από τις αρθρώσεις και τις κατασκευές των οστών, όπου σχηματίζουν τη βάση των ρευματισμών. Η κατακράτηση αυτών των τοξικών ουσιών στα ζωτικά όργανα και στις δομές του σώματος είναι η απαρχή όλων των ασθενειών, όπως επισημάναμε ήδη στον αναγνώστη).
Ολοι πρέπει να έχουν ακούσει για τη σχέση μεταξύ του ουρικού οξέως (το λαϊκό όνομα που δίνεται σ' αυτές τις τοξικές άχρηστες οποίες) και των ρευματισμών. (Ακόμη και οι γιατροί έχουν ακούσει γι αυτή τη σχέση!) Αλλά πόσο λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αποδώσουν τον σχηματισμό του ουρικού οξέως μέσα στο σύστημα στην πραγματική πηγή του (που είναι τα καθημερινά και επίμονα σφάλματα στη διατροφή, τα οποία επαναλαμβάνονται για πολλά χρόνια;)
Αυτό ακριβώς δείχνει πόσο τυφλός είναι ο κόσμος που αρνείται να δει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της διατροφής και των ασθενειών, οι οποίες είναι άμεσο αποτέλεσμά της.
Είναι πολύ απλό να αντιληφθούμε τον λόγο που οι ρευματισμοί και η αρθρίτιδα επηρεάζουν την οστέινη κατασκευή του σώματος όταν διευκρινιστούν τα βαθύτερα αίτια αυτής της κατάστασης. Οι μεγάλες ποσότητες τοξικών άχρηστων ουσιών που συσσωρεύονται σταθερά στο σύστημα του ανθρώπου που δεν ξέρει να τρώει σωστά, πρέπει να αποβληθούν. Αν το σώμα δεν μπορεί να τις αποβάλει, τότε τις συγκεντρώνει και τις τοποθετεί κάπου μέσα στο σύστημα.
Οι ουσίες αυτές έχουν μια ομοιότητα με την κατασκευή των οστών γιατί το οργανικό ασβέστιο, που είναι το πιο σημαντικό συστατικό του οστέινου υλικού, είναι αλκαλική ουσία και, σαν τέτοια, έλκει αυτά τα οξέα προς το μέρος του, όπου αλληλοεξουδετερώνονται. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις ρευματικές καταστάσεις που είναι τόσο γνωστές σε όλους μας, δηλαδή σ' εκείνες τις φλεγμονώδεις τοξικές καταστάσεις οι οποίες προσβάλλουν όλες τις αρθρώσεις του σώματος, κάνοντάς τις να διογκωθούν, καθώς περνάει ο καιρός ώσπου, τελικά, φτάνουμε στο στάδιο όπου εμφανίζεται η αρθρίτιδα. (Αρθρίτιδα είναι η πλήρης ή ημιπλήρης ασβεστοποίηση και παραμόρφωση των αρθρώσεων, σαν αποτέλεσμα της διαβρωτικής δράσης αυτών των τοξικών άχρηστων ουσιών στην οστέινη κατασκευή του σώματος).
------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του: Harry Benjamin: "Οδηγός Φυσικής Θεραπευτικής"... - 1977 -
Ανδρέας Καραβιώτης



Όλ