Σελίδες

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ



Πέντε τροφές που βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό (και γιατί)

4. Τροφές παραγόμενες από ραφιναρισμένα δημητριακά
Το άσπρο αλεύρι και οι τροφές που παράγονται από άσπρο ραφιναρισμένο αλεύρι, ήτοι: μακαρόνια, σιμιγδάλι, γλυκίσματα κλπ., χαρακτηρίζονται από τη Φυσική Αφάρμακο Θεραπευτική σαν τροφές επικίνδυνες για την υγεία.
Το κοινό δεν έχει ενημερωθεί όσο πρέπει και κατά συνέπεια του λείπουν οι γνώσεις για να προσδιορίσει τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία του, χρησιμοποιώντας αβασάνιστα το άσπρο αλεύρι και τα παράγωγά του.
Το ψωμί έχει ονομαστεί «ουσία της ζωής». Το ανθρώπινο γένος έχει στηριχτεί για τη συντήρησή του κυρίως στις τροφές από δημητριακά. Το σιτάρι κι οι παραγόμενες απ’ αυτό τροφές παίρνουν την πρώτη θέση στη διατροφή στις περισσότερες χώρες, ενώ τ’ άλλα δημητριακά, όπως το ρύζι, το κριθάρι, η βρώμη, το καλαμπόκι και η σίκαλη, συμπληρώνουν την εικόνα της διατροφής. Αυτές οι θαυμάσιες τροφές υπάρχουν σε αφθονία και παίζουν ένα βασικό ρόλο στη συντήρησή μας.
Εδώ και πολλά χρόνια όμως έχει παρουσιαστεί ένας σοβαρός κίνδυνος σχετικά με τις τροφές αυτές που τις κάνει αιτία της αρρώστιας, της συμφοράς και του θανάτου. Αυτό γίνεται με τον τρόπο αλέσματος και ραφιναρίσματος των αλεύρων, που προκύπτουν απ’ τους δημητριακούς καρπούς, που χρησιμοποιείται σήμερα.
Παλαιότερα, ο κόσμος άλεθε όσο σιτάρι χρειαζόταν για ολιγόμηνη χρήση και δεν μπορούσε να το αποθηκεύσει γιατί προσβαλλόταν εύκολα από ζωύφια κι έντομα. Η άλεση γινόταν ολική κι ο κόσμος έτρωγε το ψωμί με το πίτουρο ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτό. Αυτό ήταν πολύ υγιεινό ψωμί.
Αντίθετα, στη σημερινή εποχή ο κόσμος στηρίζει τη διατροφή του σε παρασκευάσματα από άσπρο αποφλοιωμένο αλεύρι, απ’ όπου δηλαδή έχουν αφαιρεθεί το φύτρο και το πίτουρο του σταριού. Μαζί όμως με το φύτρο και το πίτουρο φεύγουν κι όλα τα ζωτικά στοιχεία (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), που δίνουν στο σιτάρι και τ’ άλλα δημητριακά τη μεγάλη τους αξία σαν βασική τροφή. Και σ’ αυτό ο κόσμος οδηγήθηκε απ’ τις αλευροβιομηχανίες για κερδοσκοπικούς λόγους.
Παρατηρήθηκε απ’ τις αλευροβιομηχανίες ότι αν αφαιρεθεί απ’ το αλεύρι το πίτουρο και το φύτρο, αυτό μπορεί να διατηρηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μικροοργανισμοί κι έντομα δεν μπορούν να το προσβάλουν. Σκεφτείτε ότι τα ζωύφια είναι έξυπνα από ένστικτο, αφού τρώνε το φύτρο και το πίτουρο του σταριού που περιέχουν βιογεννητικά στοιχεία. Έτσι το ψωμί χωρίς το πίτουρο έχει μία άσπρη εμφάνιση, όπως το ξέρουμε σήμερα, αλλά είναι χωρίς θρεπτική αξία. Ο οργανισμός μας δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν τροφή, γι’ αυτό και δεν το τρώνε τα παράσιτα. Για να το φάνε οι άνθρωποι έγινε μια μεγάλη εκστρατεία απ’ τις αλευροβιομηχανίες για τη διαφώτιση του κόσμου, ότι το άσπρο αλεύρι και τα προϊόντα του είναι εξευγενισμένα κι ανήκουν στην πολυτέλεια.
Έτσι ο κόσμος άρχισε ν’ αποκτάει μια κακή συνήθεια κι οι αλευροβιομηχανίες μ’ αυτό τον τρόπο να κερδίζουν πολλά χρήματα σε βάρος του κοινού, την υγεία του οποίου δεν υπολογίζουν. Μάλιστα μας συνήθισαν τόσο πολύ στην ιδέα, ώστε ο κόσμος να πιστεύει ότι όσο πιο άσπρο είναι το ψωμί, τόσο καλύτερο είναι. Αυτό ώθησε τις αλευροβιομηχανίες και τους φούρνους στο να φτιάχνουν ακόμη πιο άσπρο ψωμί, και για να το πετύχουν αυτό άρχισαν όχι μόνο ν’ αφαιρούν όλο το πίτουρο και το φύτρο, αλλά και να χρησιμοποιούν χημικές λευκαντικές ουσίες και άλλα πρόσθετα για να φτιάχνουν όσο πιο άσπρο κι αφράτο ψωμί γίνεται, που σημαίνει στην ουσία πιο άχρηστο και πιο επιβλαβές για την υγεία.
Οι βιομηχανίες προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Μας προσφέρουν και το άσπρο αλεύρι. Όπως είπαμε, ο φλοιός σ’ αυτές τις τροφές είναι ο φορέας όλων των βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που βοηθούν τον οργανισμό να τις χρησιμοποιήσει και δίνουν σ’ αυτόν πραγματική σπίθα ζωής. Αλεύρι χωρίς πίτουρο και φύτρο δίνει στην πραγματικότητα τροφές γυμνές απ’ αυτά τα στοιχεία, νεκρές τροφές, που μόνο την αρρώστια και το θάνατο μπορούν να προετοιμάσουν.
Πειράματα που έγιναν σε ζώα το απέδειξαν. Στο Πανεπιστήμιο Γέιλ της Αμερικής έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, πάνω σε σκύλους. Πήραν τρεις σκύλους απ’ την ίδια γέννα. Τον έναν άρχισαν να τον ταΐζουν με άσπρο ψωμί και νερό. Τον δεύτερο τον τάιζαν μόνο με νερό. Τον τρίτο τον τάιζαν με μαύρο πιτουρένιο ψωμί και νερό. Ο σκύλος που έτρωγε νερό κι άσπρο ψωμί πέθανε μέσα σε τέσσερις βδομάδες. Αυτός που έπινε μόνο νερό πέθανε σε έξι βδομάδες. Ο τρίτος σκύλος στους εννέα μήνες που κράτησε το πείραμα, ήταν ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση υγείας.
Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο σκύλος που έτρωγε άσπρο ψωμί πέθανε πολύ πιο πριν από το σκύλο που έπινε μόνο νερό. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς βιταμίνες καμιά απολύτως τροφή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ’ τον οργανισμό μας και μόνο αρρώστια μπορεί να προέλθει με τις τροφές που έχουν απογυμνωθεί απ’ τις βιταμίνες τους.
Ο διάσημος Αμερικανός διαιτολόγος Δρ Wikely, είπε το εξής για το άσπρο ψωμί: «Το άσπρο ψωμί μας είναι τροφή νεκρή. Δεν έχει ζωή μέσα της. Αλλίμονο στο έθνος μας, εκτός αν επανέλθουμε στους πρώτους κανόνες διατροφής, τους οποίους το άσπρο αλεύρι και τ’ αποφλοιωμένα δημητριακά έχουν βάλει στην άκρη.»
Όταν η τροφή γίνεται αφύσικη με τον τρόπο που κλέβουμε τις βιταμίνες, τίποτε δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την απώλεια. Ο εκφυλισμός των νεύρων και των ιστών που έρχεται σαν αποτέλεσμα, δεν είναι κάτι το ξαφνικό. Οι αρρώστιες όπως τις ξέρουμε με τα διάφορα ιατρικά τους ονόματα, δημιουργούνται μ’ ένα τρόπο αργό, εξαιτίας της απομάκρυνσης απ’ τη φυσική, υγιεινή ζωή.
Η παράλληλη συνεργασία της Φυσικής Αφαρμάκου Θεραπευτικής, που ελέγχει τον τρόπο φυσικής διατροφής, με την Οστεοπαθητική που ελέγχει τη φυσιολογική, ομαλή λειτουργία των διαφόρων οργάνων και συστημάτων, προκαλώντας τη σωστή εννεύρωση και στη συνέχεια την καλή αιμάτωσή τους, μπορεί να συμβάλει επιβραδυντικά στις αρνητικές επιδράσεις της αφύσικης ζωής.
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα του βιβλίου “Φυσική Αφάρμακος Θεραπευτική” - 1986 - Ευστράτιος Μανωλίδης
Ανδρέας Καραβιώτης