Σελίδες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

"Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ", ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ, Ώ ....ΚΑΚΑ...



Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως όλες οι ασθένειες των ανθρώπων προέρχονται από το παχύ μας έντερο, γι αυτό και το ονόμαζε «η σπηλιά του κακού». 

Φαντασθείτε, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια περίπου, τότε που το περιβάλλον και οι τροφές ήταν αγνές και δεν υπήρχαν τα χιλιάδες χημικά να μας κατακλύζουν. 

Χωρίς αμφιβολία στο μολυσμένο κόσμο που ζούμε όπου κατακλυζόμαστε από κάθε είδους χημικά και τοξίνες, όπως επίσης γεγονός είναι πως το έντερο μας υπολειτουργεί λόγω των συνεπειών του τρόπου της ζωής μας, συνεπώς οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και οι τοξίνες δημιουργούν χρόνιες φλεγμονές στο παχύ έντερο και στα παρακείμενα όργανα (προστάτη, μήτρα κλπ.)

Οι δε χρόνιες φλεγμονές μπορεί να εξελιχθούν εν συνεχεία σε πολύποδες και κακοήθεις νεοπλασίες όπως, καρκίνος του παχέος εντέρου, του προστάτη, της μήτρας, κλπ.

Η κακοήθεια στο παχύ έντερο είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και αποτελεί την 3η συχνότερη κακοήθη νεοπλασματική νόσο, μετά τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες, και ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος γενικά.

O καρκίνος τραχήλου μήτρας είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος   των γυναικείων γενετικών οργάνων μετά από τον καρκίνο της ωοθήκης, και είναι ένας από τους πλέον θανατηφόρους καρκίνους.

Επίσης, η διάταση του παχέος εντέρου λεπταίνει τα τοιχώματα και ευνοεί την διαπερατότητα, με αποτέλεσμα την διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών και τοξινών σε όλο το σώμα με ποικίλα συμπτώματα και ασθένειες, που αντιμετωπίζονται ως συνήθως συμπτωματικά κι όχι αιτιατά. 

Αυτή η επιπόλαια ιατρική αντιμετώπιση μπορεί με την σειρά της να οδηγήσει σ' έναν φαύλο κύκλο «ιατρογενών» προβλημάτων υγείας.

Η πραγματική αιτία των ασθενειών «ΔΕΝ είναι το μικρόβιο ή ο ιός που προκαλεί την ασθένεια αλλά το «έδαφος» στο οποίο το μικρόβιο ή ο ιός βρίσκεται», σημαίνοντας ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να ακμάσουν μόνο σε ένα αδύναμο περιβάλλον, δηλαδή σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το 85% των Ελλήνων σήμερα πάσχει από ασθένειες που οφείλονται στους παθογόνους μικροοργανισμούς που ζουν και πολλαπλασιάζονται μέσα μας α-συμπτωματικά.

Ιδίως το παχύ μας έντερο είναι η «φωλιά» των παθογόνων μικροοργανισμών όπως: σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, κολοβακτηρίδια, πρωτείς, εντερο-ιοί, ψευδομονάδες, μύκητες, σαπρόφυτα, κλπ. 

Γι αυτό πρέπει να διατηρούμε την χλωρίδα του εντέρου σε ισορροπία με φιλικά μικρόβια, πρεβιοτικά-προβιοτικά, όπως το φυσικό γιαούρτι και οι φυτικές ίνες”, Dr. ‘Elie Mechnikoff (1845 –1916, Nobel of Medicine). 

Ο Ιπποκράτης επίσης (450 π.Χ.) υποστήριζε με πάθος πως «η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία». 

Όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά θα πρέπει ακριβώς να δούμε πως θα το κάνουμε πράξη, και μπορούμε! 

Δυστυχώς όμως σήμερα όταν «διαφημίζεται» η πρόληψη, επικεντρώνεται η προσοχή ίσως αποκλειστικά και μόνον στην έγκαιρη διάγνωση. 

Καλή κι η έγκαιρη διάγνωση αλλά την ζημιά μάλλον την έχουμε πάθει, απλώς το έχουμε αντιληφθεί..... «έγκαιρα»;

Και διαβάζω σχετικές αναρτήσεις από «ειδικά κέντρα» αντί-γήρανσης; όπου όλοι λίγο πολύ υπόσχονται νεανικό δέρμα προσώπου, χεριών, σώματος, και τα σχετικά. 

Δηλαδή όλοι σχεδόν ανεξαιρέτως προσφέρουν επιδερμική «τάχα νεότητα» 

Νοιάζονται δηλαδή για το «περιτύλιγμα» κι όχι για το περιεχόμενο, και με αυτόν τον τρόπο λένε στους αφελείς πως σταματούν το γήρας και υπόσχονται τα νιάτα.

Ματθ. 23,27. «Αλλοίμονο σας γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί, διότι ομοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι εξωτερικώς μεν φαίνονται ωραίοι, ενώ από μέσα είναι γεμάτοι με κόκαλα πεθαμένων και με κάθε ακαθαρσίαν».

«Η νόσος εκάκωσε την γαστέρα και ασθενή παρασκεύασε εις τον έπειτα βίον» (Γαληνός 10/294).

«Εις τα ακάθαρτα πάντα λοιμός εσοικίζεται» υποστήριζε ο Μένανδρος ( 342-292 π.Χ.).

Σε τελευταία ανάλυση, «η φύση δεν θα ακολουθήσει ποτέ τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να ακολουθήσουν τους νόμους της φύσης» (Dioscorides 40-90 μ.Χ.)

Nikolaos Vrousgos