Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Άντε “να το πάρει το ποτάμι”.

Προς: Καθηγητές “Λοιμωξιολόγους/Παθολόγους κλπ, σχετικούς”.

Αποκλείονται: “ΜΜΕ, “παπαγαλάκια”, “ξερόλες”, κλπ “άσχετοι”.

Σύμφωνα με προσωπικές μου επιστημονικές παρατηρήσεις και εμπειρίες, καθώς και πλουραλιστικές μου γνώσεις για πάνω από 25 έτη σε Αυστραλία, Ελλάδα, Αφρική και Ασία, και μετά από τρεις ημέρες “Μένουμε στο Σπίτι” με αρκετές ώρες περισυλλογής “meditation” αποφάσισα να μιλήσω, “εν γνώσει των συνεπειών του νόμου”.

Λοιπόν εγώ, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, και υποβιβάζω τόσο τον συγκεκριμένο ιό, όσο και τον ιό ή τους ιούς της κοινής γρίπης, στο κατώτερο επίπεδο του κοινού κρυολογήματος, και της απλής “θερμορύθμισης”, στα “αρχικά στάδια της οξείας φάσης”, και εξηγούμαι.

ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ, Θερμορύθμιση: Α+Β.

Α. Φροντίζουμε την θερμοστατική μας ομοιόσταση, δηλαδή την ισορροπία της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος με την θερμοκρασία του σώματος.

1. Στον κρύο καιρό φοράμε ζεστά ρούχα, πίνουμε χλιαρό νερό και ζεστά αφεψήματα, καταναλώνουμε με μέτρο υγιεινή χειμωνιάτικη τροφή, χρησιμοποιούμε παπλώματα και κουβέρτες στον ύπνο, και ανάβουμε την σόμπα στο σπίτι μας, έτσι;

2. Το δε καλοκαίρι και στον ζεστό καιρό, φοράμε καλοκαιρινά ρούχα, καταναλώνουμε με μέτρο υγιεινή καλοκαιρινή τροφή, πίνουμε δροσερό νερό και δροσερούς φυσικούς χυμούς, χρησιμοποιούμε ένα σεντονάκι στον ύπνο, και φροντίζουμε να έχουμε δροσερό περιβάλλον στο σπίτι μας, έτσι;

Οποιαδήποτε απότομη μεταβολή της θερμοστατικής μας ομοιόστασης-ισορροπίας, προκαλεί συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος ή αν θέλετε των ιώσεων.

Β. Στην οξεία φάση, της ως άνω αιτίας, με τον πρώτο πυρετό βλέπουμε αμέσως την ένδειξη του “θερμοστάτη” μας που είναι η γλώσσα μας.

Εδώ βλέπουμε ως συνήθως δύο βασικές ενδείξεις. Την γλώσσα μας να έχει (1. Λευκό επίχρισμα) ή να είναι (2. Κόκκινη).

1. Λευκή γλώσσα σημαίνει πως τα εσωτερικά μας όργανα είναι κρύα, και το δέρμα είναι συγκριτικά ζεστό.

Δηλαδή υπάρχει μία ανισορροπία στην θερμοστατική ομοιόσταση του οργανισμού-μέσα έξω, και χρειάζεται θερμορύθμιση με πόση χλιαρού νερού και ζεστά θερμαντικά αφεψήματα.

Χρειάζεται ξεκούραση, ασιτία, κλύσμα, κουκούλωμα και ίδρωμα, και σε τρεις το πολύ ημέρες γενικά ο ασθενής αναρρώνει, εφ όσον δεν έχει κατασταλεί ο πυρετός με αντιπυρετικά, αλλιώς αντί για τρεις ημέρες θα ταλαιπωρηθεί ίσως αρκετές ημέρες, αλλά πολύ πιθανόν να μην έχει σοβαρές επιπλοκές.

2. Κόκκινη γλώσσα σημαίνει πως τα εσωτερικά όργανα έχουν φλόγωση, και το δέρμα είναι συγκριτικά κρύο.

Δηλαδή υπάρχει μία ανισορροπία στην θερμοστατική ομοιόσταση του οργανισμού-μέσα έξω, και χρειάζεται θερμορύθμιση με πόση δροσερού νερού, και δροσερούς φυσικούς χυμούς λεμονάδες πορτοκαλάδες και ενίσχυση με βιταμίνη C.

Χρειάζεται ξεκούραση, ασιτία, κλύσμα, κουκούλωμα και ίδρωμα, και σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο ασθενής γενικά αναρρώνει εφ όσον δεν έχει κατασταλεί ο πυρετός με αντιπυρετικά, αλλιώς πολύ πιθανόν να έχει σοβαρές, έως πολύ σοβαρές επιπλοκές, και αυτές είναι κατά την ταπεινή επιστημονική μου άποψη οι περιπτώσεις που οδηγούνται στο νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα γενικά περί θερμορύθμισης στην οξεία φάση κάθε κρυολογήματος ή ιώσεως, με πολύ αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Βέβαια, η Επιστημονική Φυσική Θεραπευτική έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στον πάσχοντα άνθρωπο, όπως γενικές και εξατομικευμένες συμβουλές τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία, καθώς παράλληλα με την επίσημη φαρμακολογία έχει αναπτύξει τις δικές της φυσικές θεραπευτικές φόρμουλες και οι οποίες στερούνται παρενεργειών.

Απομένει στους ερευνητές, και παντός είδους σχετικούς επιστήμονες της επίσημης-επικρατούσης ιατρικής, να σκύψουν με “επιστημονική περιέργεια” στις ως άνω προτάσεις, και λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, σας παρακαλώ να τις εξετάσετε.

(Σημ. Τα ως άνω προαναφερόμενα δεν έχουν σκοπό την θεραπευτική προτροπή ή την αποτροπή θεραπείας που προσφέρουν οι ειδικοί, αλλά αποτελούν προσωπικές μου επιστημονικές αναφορές προς μελέτη από τους ειδικούς.
Εξ άλλου ο κάθε άνθρωπος είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση κι έτσι η διάγνωση και η θεραπεία πρέπει να είναι προσωποκεντρική-εξατομικευμένη, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις βιοχημικές εξετάσεις-γενικές και ειδικές, πχ βιταμίνη D κλπ, το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός/μιάς, τις ευπαθείς ομάδες, τα υποκείμενα νοσήματα, καθώς και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο κάθε άνθρωπος-ασθενής).

Νικόλαος Βρούσγος