Σελίδες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ !.!!!.....


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Κορωναϊός. Μια μικρή απόδειξη του πόσο αδύναμους οργανισμούς έχουμε. Διάλεξα μια προσέγγιση όχι τόσο επιστημονική (τη βαριέμαι), όσο "φιλοσοφική".

Προέρχομαι από ένα χώρο που ασχολείται με τα κύτταρα, το γονιδίωμα, τους υποδοχείς, τα βακτήρια, τους ιούς, μύκητες κλπ. Προσωπικά δεν άκουσα από κανένα δόκτωρα, καθηγητή, γιατρό κλπ τη σημασία του δυνατού και κυρίως εύστοχου ανοσοποιητικού. Μόνο κάτι γενικούρες που τις λέμε και στα σεμινάρια του ΕΦΕΤ (τυγχάνει να είμαι εκπαιδευτής). Φυσικά και είναι χρήσιμες αλλά χάνουμε το κυρίως θέμα που είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ ή όπως λέω το Proactive Model of Lifestyle κοινώς άναψε το λυχνάρι σου πρωτού σε εύρει η νύχτα!

Το ανοσοποιητικό σύστημα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ και ΘΥΜΑΤΑΙ (την εκπαίδευσή του). Επίσης αυτό που κρίνει την αποτελεσματικότητά του είναι η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ. Τι να το κάνω να είσαι δυνατός μποξέρ και να αστοχείς (αλλεργίες/αυτοάνοσα); ο αντίπαλος θα σε ξαπλώσει.

Η ακρίβεια στόχευσης του ανοσοποιητικού εξαρτάται από την καλή του ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και το πόσο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ είναι.

Η Εκπαίδευση του Ανοσοποιητικού γίνεται σε πρώτη φάση από τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου και ειδικότερα χάρη στην ύπαρξη των "κακών" βακτηρίων (ατυχής ο όρος, τον χρησιμοποιώ για κατανόηση). Εντερική δυσβίωση σημαίνει σακατεμένο ανοσοποιητικό. Τελεία. Σε άλλο άρθρο θα κάνω πιο εκτενή ανάπτυξη.

Αν δοκιμάστε να σημαδέψετε με ένα Glock σε στόχο 25 μέτρων ή 10 μέτρων ΑΦΟΥ κάνετε ένα σετ πουσαπς μέχρι τελικής πτώσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το χέρι σας, άρα και το όπλο θα τρέμει αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες να αστοχήσετε στη βολή. Ένα ανοσοποιητικό σύστημα μονίμως σε "κόφτες" είναι πάλι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει τη στόχευσή του. Όπως και τη δύναμή του (δηλαδή την ικανότητα "επιστράτευσης" ικανών "μαχητών").

Τι κουράζει το ανοσοποιητικό μας (κυρίως);

α) Σκουπιδοφαγία: Τα "άγνωστα" χημικά των σκουπιδοτροφών (MSG, βενζολικά, ταρτραζίνη κλπ) προκαλούν άτακτη "συστράτευση" των μαχητών του ανοσοποιητικού μας. Επίσης σακατεύουν τα προβιοτικά του εντέρου άρα και το ανοσοποιητικό. Δευτερευόντως ενισχύουν τις φλεγμονές που κουράζουν ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό.

β) Διεγερτικά: Νικοτίνη και καφεΐνη. Το Stress "καίει" τα προβιοτικά ενώ η συνεχής διέγερση του συμπαθητικού και η παράλυση του παρασυμπαθητικού (έτσι γίνεται η "τσίτα" να ξέρετε) μειώνει την ισχύ και την ακρίβεια στόχευσης του ανοσοποιητικού. Όταν είσαι σε φάση "μάχης ή φυγής" το σώμα δε θα διαθέσει ενέργεια για να σηκώσει το ανοσοποιητικό. Η ενέργεια θα πάει αλλού για να σωθείς από την "απειλή". Η φύση βάζει την βραχυπρόθεσμη επιβίωση (short term survival) πάνω από τη μακροπρόθεσμη υγεία (long term health).

Το ανοσοποιητικό είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος που ονομάζεται ΨΝΕΑ άξονας: Αυτός εμπλέκει Εγκεφαλικό φλοιό (σκέψεις), αμυγδαλή (συναισθήματα), υποθάλαμο, υπόφυση, στέλεχος, θυρεοειδή, επινεφρίδια, γονάδες, αυτόνομο νευρικό σύστημα και ανοσοποιητικό. Είναι long story.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μέσου μεσοαστού στις πόλεις του 21ου αιώνα ακροβατεί και κρατά λεπτές ισορροπίες. Τόσο λεπτές που ναι ο Coronavirus ή και οποιοσδήποτε άλλος παθογόνος παράγοντας μπορεί να τον ξαπλώσει. Αλλά στην ουσία δεν τον "ξάπλωσε" ο ιός, τον "ξάπλωσε" ο τρόπος ζωής του. Ο ιός απλά τον "ξεμπρόστιασε"


Nikolas Daradimos