Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ή ΑΓΥΡΤΕΙΑ;






Τι είναι η Γεωβιολογία

Γεωβιολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την καταγραφή της γήινης ακτινοβολίας.
Πρόκειται για τη μελέτη της φύσης των Γήινων γραμμών, των υπόγειων υδάτινων ρευμάτων, των Γήινων ατελειών, των ενεργειακών δινών, κλπ.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Ernest Hartmann, η επιφάνεια της γης σαρώνεται από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες, εάν δεν υπάρχουν τοπικές ανωμαλίες, σχηματίζουν ένα τετράπλευρο δικτύωμα[1] που έχει μήκος 2μ. στον άξονα Βορρά – Νότου και ~ 2.5μ. στον άξονα Ανατολής – Δύσης και πάχος και στις δύο  περιπτώσεις περίπου 21 εκ. Οι διαστάσεις αλλάζουν όσο πλησιάζουμε στους Πόλους όπου τα ορθογώνια επιμηκύνονται.
Οι «γραμμές» κατά μήκος των οποίων υπάρχουν οι ακτινοβολίες ονομάστηκαν «γραμμές Χάρτμαν». Στα σημεία διασταύρωσης των γραμμών, δημιουργούνται κόμβοι, ονομαζόμενοι ΓΕΩΠΑΘΟΓΟΝΟΙ ΚΟΜΒΟΙ[2], επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και των υπόλοιπων έμβιων όντων[3]. Επιπλέον, αυτά τα σημεία έλκουν τους κεραυνούς. Μακροχρόνια παραμονή πλησίον των κόμβων μπορεί να οδηγήσει σε  γεωπαθητικό στρες, το οποίο δυνητικά μπορεί να αδυνατίσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και το άτομο να ασθενήσει. 
Οι αρχαίοι λαοί είχαν γνώση των ακτινοβολιών αυτών, κατείχαν δε και μεθόδους εξουδετέρωσής τους[4].
Η ένταση της ακτινοβολίας επηρεάζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας (είναι μεγαλύτερη  μεταξύ 12:00 – 14:00).
Επίσης, η ακτινοβολία μπορεί να αυξάνεται από:
  • Ύπαρξη υπογείων ρευμάτων νερού
  • Ύπαρξη υπογείων ρηγμάτων
  • Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και καλώδια στο σπίτι
  • Πυλώνες υψηλής τάσης
  • Ύπαρξη ραδιενεργών στοιχείων
  • Τύπο εδάφους[5] (ορισμένα εδάφη αντανακλούν την κοσμική ακτινοβολία)
  • Μεγάλες μεταλλικές μάζες (ψυγεία, αυτοκίνητα, κλπ.)
Εκτός από το δίκτυο Χάρτμαν, που είναι και το πιο γνωστό, υπάρχουν και άλλα δίκτυα που περιτρέχουν τη γη, όπως το δίκτυο Πεϊρέ.

Τρόποι εντοπισμού των κόμβων

Οι κόμβοι μπορούν να εντοπισθούν με ειδικά όργανα, αλλά και με απλές μεθόδους όπως η ραβδοσκοπία, μέθοδος αρκετά διαδεδομένη κατά τα παλαιότερα χρόνια για τη εξεύρεση νερού. Εντοπίζουμε καταρχήν τις γραμμές Β-Ν & στη συνέχεια Α-Δ, κινούμενοι με ειδικά κατασκευασμένες χάλκινες ράβδους. Στα σημεία συνάντησης, εκεί όπου οι ράβδοι συγκλίνουν (κατά κανόνα) βρίσκονται οι κόμβοι.

Τρόποι προστασίας από τις βλαβερές γήινες ακτινοβολίες

Ο πρώτος κανόνας είναι να απομακρυνόμαστε από τους παθογόνους κόμβους, αφού τους εντοπίσουμε. Μετακινούμε καταρχήν το κρεβάτι ή το γραφείο. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει, τότε χρησιμοποιούμε κάποια φυσικά υλικά με διαφορετικό βαθμό προστασίας ανάλογα με το υλικό και την ποιότητα (φελλός, κρύσταλλοι, κλπ.).
Παλαιότερα, η κατασκευή των σπιτιών με φυσικά υλικά παρείχε μεγάλη προστασία, αντίθετα με τα σύγχρονα βιομηχανοποιημένα υλικά, όπως το μπετόν, τα οποία είναι μάλλον βλαπτικά.

Θέματα υγείας που μπορεί να συσχετίζονται με το γεωπαθητικό στρες

  • Γενική εξάντληση
  • Συνεχής πόνος στην πλάτη
  • Ημικρανίες
  • Αλλεργίες
  • Αρθρίτιδες
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Παθήσεις θυρεοειδή αδένα
  • Χρόνιες δερματικές παθήσεις, νευροδερματίτιδα
  • Βρογχικό άσμα
  • Καρκίνος



[1] Το δίκτυο ακτινοβολίας το ονόμασε κοσμοτελλουρική ακτινοβολία.
[2] Παρατηρήθηκε ότι τα μυρμήγκια κτίζουν τις φωλιές του πάνω σε διαταραγμένες ζώνες και ότι οι γάτες τις αποζητούν, ενώ οι μέλισσες αποκτούν φρενήρη συμπεριφορά και παράγουν τριπλή ποσότητα μελιού, αν δε αφεθούν μόνιμα εκεί θα εξαντληθούν και θα πεθάνουν.
[3] ανάπτυξη καρκινωμάτων σε ανθρώπους, ζώα, αλλά και στον κορμό δένδρων
[4] Οι αρχαίοι Ετρούσκοι, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, πριν κατοικήσουν σ’ ένα τόπο άφηναν μερικά πρόβατα να βοσκήσουν πάνω σ’ αυτόν και ύστερα από μερικούς μήνες εξέταζαν την κατάσταση της υγείας τους. Αν ήταν καλή, τότε έκτιζαν τα σπίτια τους στην περιοχή αυτή. Οι νομάδες της Ασίας εγκαθιστούν τους καταυλισμούς τους εκεί που τα σκυλιά, κουρασμένα από την πορεία μαζεύονται για να ξεκουραστούν. Οι αρχαίοι λαοί, Έλληνες, Αιγύπτιοι και άλλοι, έκτιζαν τους ναούς τους σε τοποθεσίες που θεωρούσαν ότι είχαν μία θετική ενέργεια για να τους βοηθούν στην εσωτερίκευσή τους. Πάνω σ’ αυτούς τους ναούς κτίστηκαν πολλοί από τους σύγχρονους.
[5] Η επίδραση του είδους του εδάφους στην υγεία έχει παρατηρηθεί από την αρχαιότητα.

Πηγή