Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ..ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ...ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΟΝΤΑ : ΕΥΕΞΙΑ.....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;


Με αφορμή το χθεσινό  20ο πέρασμα του φαραγγιού Σκα θα ήθελα να επισημάνω τη σπουδαιότερη ίσως παράμετρο που μας δημιουργεί αυτή τη μοναδική Ευεξία .

Παρόλο που το εν λόγω φαράγγι βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Ναυπάκτου, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει. Γι΄ αυτό οι δυο Σύλλογοι εδώ και είκοσι χρόνια ξεκίνησαν την προσπάθεια με την ετήσια αυτή εκδήλωση να το κάνουν γνωστό τοπικά αλλά και ευρύτερα. Περνώντας κανείς το φαράγγι με τους πολλούς καταρράκτες έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής μας καθώς επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Βουττού κοντά στο χωριό Σκάλα, τα ‘’Οχυρά του  Πάνω Βενέτικου’’ και το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το χωριό Πάνω Νεόκαστρο με τη Ναύπακτο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 56% της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε το παίρνουμε από τον αέρα με την αναπνοή, ποσοστό το οποίο είναι περισσότερο από ότι παίρνουμε από το νερό και την τροφή μαζί.

Ο αέρας  μέσα σε ένα φαράγγι  με νερά, καταρράκτες κλπ «χρεώνεται» με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου. Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της Σεροτονίνης, μια χημική ουσία του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν βρισκόμαστε σε καταρράκτες, τρεχούμενα νερά,νοιώθουμε μια μοναδική Ευεξία....

Ο κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται ανιόντα για να επιζήσει.
Για να έχει ισορροπία και κατά συνέπεια καλή υγεία, θα πρέπει να συνυπάρχουν σ΄ αυτόν και να ανανεώνονται διαρκώς ανιόντα και κατιόντα, σε μια ποσοστιαία περιεκτικότητα: 80% ανιόντα και 20% κατιόντα.



Η υγεία μας λοιπόν, εξαρτάται άμεσα από την περιεκτικότητα των ανιόντων στον αέρα.

Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα εξουδετερώνουν τη σκόνη, τους ιούς οι οποίοι αποτελούνται και από θετικά ιόντα, τα μικρόβια, αποτρέποντας έτσι τις αρνητικές τους συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσο πιο πολλά ανιόντα υπάρχουν στον αέρα, τόσο λιγότερα είναι τα μικρόβια.

Όταν η συγκέντρωση των ανιόντων φτάνει σε συγκεκριμένο επίπεδο, η περιεκτικότητα των μικροβίων φτάνει στο μηδέν.

Αν η περιεκτικότητα των ανιόντων μέσα σε έναν χώρο αυξηθεί έως 1500 ανιόντα ανά 1 κυβικό cm του αέρος, αισθανόμαστε αμέσως καλύτερα, λειτουργούμε και εργαζόμαστε με διπλάσια ενέργεια αυξάνοντας την παραγωγικότητα μας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως τα σύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν ιονιστή για τη παραγωγή Αρνητικών ιόντων με τεχνητό τρόπο.


Μελέτες έχουν δείξει πως, υπό ορισμένες συνθήκες του περιβάλλοντος πχ. σε ορεινές περιοχές, οι άνθρωποι μπορούν να μην πάσχουν ποτέ στη ζωή τους από παθήσεις των εσωτερικών οργάνων.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ζουν πολλά χρόνια και παραμένουν υγιείς καθ’ όλη τους τη ζωή και αυτό είναι αποτέλεσμα της περιεκτικότητας του μεγάλου αριθμού των ανιόντων στον αέρα που αναπνέουν.



Πολικός 2016