Σελίδες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΤΡΟΦΗ : ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ " ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ!


Ένας κύριος παράγοντας του συντονισμού μας με το περιβάλλον είναι η τροφή, γιατί αυτή αποτελεί τη μορφή υπό την οποία το περιβάλλον μας εισέρχεται στο σώμα μας.
Η ενεργοποίηση της εις αδράνειαν υλοενέργειας που δια της τροφής εισάγουμε στον οργανισμό μας, δεν πρέπει με την πέψη, την απορρόφηση και την αφομοίωση, να διαταράξει την υπάρχουσα για την υγεία ισορροπία του απέραντου ποικιλόμορφου κόσμου που βρίσκεται γύρω μας με τον εξίσου απέραντο και μεγαλειώδη κόσμο που υπάρχει μέσα μας.

Δεν είναι δυνατόν μια μηχανή που είναι φτιαγμένη για βενζίνη να δουλέψει με πετρέλαιο! 
Το σώμα μας λειτουργεί και με ακατάλληλες τροφές χάρη στην προσαρμοστικότητα και την τελειότητα της κατασκευής του, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ!

Παρ' όλο που το ανθρώπινο σώμα είναι μια καταπληκτική μηχανή, δεν μπορεί να δημιουργήσει υγιείς και γερούς ιστούς, εφ' όσον καταναλίσκει νοθευμένα προϊόντα που υπηρετούν εμπορικούς σκοπούς.

Επομένως ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος και στις δύο περιπτώσεις. Η τροφή που καταναλίσκεται σήμερα απέχει από τη φυσική, όσο ο σύγχρονος πολιτισμός από την πρωτόγονη ζωή της ζούγκλας. 

Ο άνθρωπος όμως διαθέτει πάντα τον ίδιον οργανισμό με το μακρινό πρόγονό του.

Εάν εμβαθύνουμε και εξετάσουμε την όλη υπόθεση της υγείας, θα φθάσουμε στο πρωταρχικό αίτιο της διαταραχής,στο ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τη χημεία της πέψης και της επίδρασης του περιβάλλοντος. 

Ο Ουίλιαμ Μάγιο έχει πει πως "η ζωή κατά μεγάλο μέρος είναι ζήτημα χημείας".

Και ο Μακ Κιμ Μάριοτ, στο βιβλίο του "Νέα πρόοδος στη χημεία σε σχέση με την ιατρική επιστήμη" λέει: "η χημική διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου είναι μικρότερη από τη διαφορά

μεταξύ νερού της βρύσης και του αποσταγμένου νερού". 

Οι τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της µοριακής βιολογίας απέδειξαν πως τα μεγάλα μόρια, όπως οι πρωτεΐνες, ελέγχουν τις χηµικές αντιδράσεις, στις οποίες βασίζεται το φαινόµενο της ζωής.


Η κατανόηση της σοφίας με την οποία είναι πλασµένο το ανθρώπινο σώµα και μόνον αυτή, μας δίνει την ευκαιρία να κυριαρχήσουμε της αρρώστιας και του πόνου και να αποτινάξουμε το βάρος της ανθρώπινης φύσης μας.

Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ένας τέλειος οργανισμός, που όμως η άγνοια,  και η απληστία του, τείνουν να τον καταστρέψουν, και τούτο γιατί εμποδίζει τη φύση να κάνει τη δουλειά της, να εκφραστεί. 

Τη δίαιτα ο Ιπποκράτης τη θεωρούσε το πρώτο και αναγκαίο μέτρο για τη ζωή.

Με τις τροφές ο άνθρωπος εξασφαλίζει την ενέργεια, αναπληρώνει τη φθορά και είναι πανέτοιμος για την άμυνά του, χάρη στην τελειότητά του, διότι ο χημικός ανιχνευτής, ο φύλακας του σώματος, το τηλεφωνικό κέντρο, η υπόφυση, είναι πάντα σε πλήρη ετοιμότητα. Ο μέσος λοβός του αδένα είναι γεμάτος, πλούσιος σε αιμοφόρα τριχοειδή,περιτοιχισμένα από νευρικά κύτταρα, που καταλήγουν σε τριχίδια που πλέουν μέσα στο αίμα, προσδιορίζουν ταχύτατα τυχόν μεταβολή της χημικής σύστασής του και δίδουν εντολή στα αρμόδια για κάθε περίπτωση όργανα για αύξηση ή μείωση της λειτουργίας τους.

Η υγεία εξαρτάται από την καθαρότητα του αίματος. 
Η σύνθεση του αίματος είναι σταθερή και η διατήρησή της είναι το πρώτο μέλημα του οργανισμού. Ό,τι όµως θα κυκλοφορήσει δια του αίματος προέρχεται από την τροφή που καταναλίσκουμε (εξωτερικό περιβάλλον). Αν η τροφή που καταναλίσκουμε είναι σωστή και το, εξωτερικό περιβάλλον φυσιολογικό,όλα τα όργανα του σώματος θα λειτουργήσουν φυσιολογικά,καθώς και οι αμυντικοί οργανισμοί. 
.
Η σωστή διατροφή είναι αναμφισβήτητα η βάση για μια καλή υγεία γενικά και για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των οργάνων. 
Είναι αλήθεια ότι με τρόπο εκπληκτικό το ανθρώπινο σώμα καταπολεμά από μόνο του κάθε επίθεση αρρώστιας και οι αυτοϊάσεις δεν είναι σπάνιες.

Η άποψη αυτή έχει υποστηριχθεί από τον Ιπποκράτη: "η φύση θεραπεύει, ο γιατρός βοηθά".

Ο κόσμος που υπήρχε μέσα στον άνθρωπο και στην πρωτόγονη κατάσταση μέχρι σήμερα είναι ο ίδιος.
Ο άλλος ο έξω πολύ απέχει από εκείνον που ήταν εξαιτίας της πλεονεξίας,της λεηλασίας και της αρπακτικότητας του ανθρώπου.

Έτσι τη φύση, ο άνθρωπος και την εξάντλησε και την αλλοίωσε με τις επεµβάσεις του. 
Επομένως και φτωχά και αλλοιωμένα προϊόντα θα του δώσει. 

Στην προσπάθεια για την κάλυψη της υπερκατανάλωσής του, επιδιώκει όχι μόνο την αύξηση των προϊόντων,αλλά και την ωραιοποίησή τους, προσθέτοντας ό,τι είναι δυνατόν να πλανέψει το μάτι, την οσμή, τη γεύση, αδιάφορο αν αυτά είναι ωφέλιμα, αρκεί να του προσφέρουν τη δύναμη , το χρήμα. 


Οι προσπάθειες εκείνων που εμπορεύονται τα τρόφιμα και τα παρουσιάζουν στις αγορές κάτω από διάφορες μορφές, καθώς και η απληστία του καταναλωτικού κοινού, επαληθεύουν το απόφθεγµα του Ιπποκράτη: "επαινούν ό,τι είναι άγνωστο, χωρίς να ξέρουν την αξία του και αγνοούν ό,τι τους είναι οικείο και γνωρίζουν την αξία του. 

Προτιμούν την αμφιβολία από τη βεβαιότητα".


Η μάχη επομένως πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας. 

Τα προϊόντα που καταναλίσκονται σήμερα είναι φοβερά και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

Στην παραγωγή της όχι φυσικής ποιότητας, της φτωχής φυσιολογικής περιεκτικότητας λόγω της αρρωστημένης από τα φυτοφάρμακα γης, και εξαντλημένης από το συνεχές άρμεγμα,η προσθήκη συντηρητικών συμπληρώνει την αθλιότητα της. 

Κατά κανόνα τρώμε πολύ, κάθε ευτυχές γεγονός γιορτάζεται με πλούσια φαγητά και θυσίες στο Βάκχο.

Πολικός 2016

Πηγή : Από το βιβλίο -σημειώσεις του  Αλησμόνητου Σεμνού Αγωνιστή Δρ. Δ. Λαμπρόπουλου