Σελίδες

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ...



Από την τροφή που τρώμε το ένα τέταρτο χρησιµεύει να ζούµε και τα τρία τέταρτα για να ζουν οι γιατροί.

Οι φτωχοί πληθυσμοί των υπό ανάπτυξη χωρών δεν έχουν την πολυτέλεια να κοραίνουν την πείνα τους.
Οι γιατροί στην κατοχή έγιναν μάρτυρες των οιδημάτων της πείνας, αλλά και της ίασης χρόνιων παθήσεων άνευ ουδεμίας θεραπείας.
Η σημερινή διατροφή στερεί τον οργανισμό των στοιχείων εκείνων που είναι απαραίτητα για ανανέωση, αναγέννηση και αναπλήρωση της καθημερινής φθοράς, την αύξηση των αμυντικών δυνάμεων, του στερεί την ικανότητα να ενεργοποιείται και να αποδίδει ό,τι κατά τη δεδομένη στιγμή απαιτεί ο αδιάκοπος, ο συνεχής για τη ζωή αγώνας.

Ο οργανισμός ξοδεύει ένα. μεγάλο μέρος από την ενεργητικότητά του για να απαλλαγεί από την ακατάλληλη τροφή.

Η φράση του,"Ιπποκράτη "η τροφή σου να είναι το φάρµακο σου" δείχνει με τη μεγαλύτερη ευφράδεια και σαφήνεια ένα τρόπο.ζωής.

Ο άνθρωπος του οποίου το σώμα αποτελείται και από μεταλλικά στοιχεία της γης, λογικό είναι να αντλεί την τροφή του (τη ζωή και την ενέργειά του) από τα ίδια στοιχεία  τα οποία το νερό και ο ήλιος μετατρέπουν σε φυτά.

Επομένως φυσικές, φυτικές κυρίως τροφές, δηλαδή όπως τις κάνει η φύση, χωρίς σ'αυτές να προστίθεται η σοφία του ανθρώπου.

Τα στοιχεία που περιέχονται στις φυσικές τροφές, βρίσκονται σε τέτοιες αναλογίες που το ένα συμπληρώνει το άλλο, με τον τρόπο που μόνο η φύση γνωρίζει, για ό,τι το προόρισε.

Η διόρθωση της φύσης σημαίνει επέμβαση στο έργο της, σηµαίνει εμπόδιο στην έκφρασή της, μα η έκφρασή της είναι ό,τι το τέλειο, επομένως η επέμβαση στο τέλειο, τι έχει να προσθέσει;

Η λέξη τέλειο είναι ταυτόσημη με τη λέξη τέλος. Η αφαίρεση ή η πρόσθεση είναι όχι μόνο άσκοπη αλλά και επιβλαβής, γιατί αντιστρατεύεται στη φύση και η φύση, από τη φύση της, δίδει και δεν παίρνει μαθήματα, δίδει και δεν παίρνει γνώσεις.

Ποία η σύνθεση των σημερινών τροφών; Όλες μακριά από τη φύση.
Η σημερινή τροφή απέχει από τη φυσική, όσο ο σύγχρονος πολιτισμός από την πρωτόγονη ζωή των ανθρώπων. 

Τα όργανα του σώματός μας και τότε και τώρα είναι τα ίδια!

Γ.Γκέκας
Πηγή : Από το βιβλίο -σημειώσεις του  Αλησμόνητου Σεμνού Αγωνιστή Δρ. Δ. Λαμπρόπουλου